Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.01.2013, 07:21   #1
zdozic
Banovan!

Registrovan/a dana: 16.08.2008
Downloads: 657
Uploads: 0
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: KORG PA600
zdozic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Gledao sam sliku PA600 I vidim da ima samo osam banki za performance.
Nevidim nigdje harmonike ,user itd.Na PA500 ima 16 bank za perf...
Jel mi moze neko malo to objasniti(mozda nisam dobro vidio.
zdozic je offline   Reply With Quote
Star 14.01.2013, 12:44   #2
gogile
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 10.12.2012
Downloads: 142
Uploads: 1
Rekao HVALA: 23
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
gogile ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od zdozic Pokaži Post
Gledao sam sliku PA600 I vidim da ima samo osam banki za performance.
Nevidim nigdje harmonike ,user itd.Na PA500 ima 16 bank za perf...
Jel mi moze neko malo to objasniti(mozda nisam dobro vidio.

Jeste Pa600 ima 8 Performens ali zato ima P1,P2,P3,P4,P5 a pa800 ima samo P1 i P2 na koje stavljas Boje,

tek sam sada video da si dobio vec odgovor

Promijenjeno od gogile (14.01.2013 u 12:46 sati)
gogile je offline   Reply With Quote
Star 14.01.2013, 13:59   #3
zdozic
Banovan!

Registrovan/a dana: 16.08.2008
Downloads: 657
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: KORG PA600
zdozic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma nista malo me to zbunilo ali sve je ok
Hvala na odgovorima.
zdozic je offline   Reply With Quote
Star 14.01.2013, 15:30   #4
gogile
Drugar foruma

Standard

Neko je ovde pitao dali su losi izlazi iz Pa600 kao na Pa500.Ja sam sinoc imao prvu svirku sa Pa600 i mogu reci samo da ima mnogo losiji izlaz nego pa800.Sa drugarom sam svirao on ima pa800 ja sam cak kod mene pojacavap GAIN da bi bio glasan kao Pa800.Drug je bio na pola pojacan,klaviatura na pola i Gain skroz smanjen.Kod moj PA600 je Gain bio na 12 sati,mikseti pojacano do kraja i klaviatura do kraja.

Sa pa600 sam zadovoljan,zvukom samo mi neke funkcije smetaju,sto nemogu posebno pojacavati desnu ruku,tako da sam nonstop se morao igrati sa Balansom zavisi od Boje i ritma.Sa Globalom sam nezadovoljan ima manje funkcija nego pa800 i teze je raditi na njemu ko svira dosta na transpozu kao ja.Ako neko ima neko pitanje tu sam ili ako ima neko odgovor na moje probleme sa globalom neka nesto napise.
Star 14.01.2013, 18:23   #5
Minicevac
Odomaćeni član

Minicevac's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
Minicevac befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Da li je bio isti set bio ucitan u pa800 i pa600?To cu licno proveriti kad budem kupovao sto se tice jacine...Taj problem oko desne ruke resava pedala ili lepo iznevilisane boje a to oko transpozera verovatno mislis na terce?
Star 14.01.2013, 18:34   #6
Minicevac
Odomaćeni član

Minicevac's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
Minicevac befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kad je izasao pa800 tako su pricali i za njega kako ima slabe izlaze itd bas se secam a sad posle 5 godina ima bolje izlaze Moj kolega ima pa800 i to cu obavezno probati,on recimo najvise se na klavijaturi pojaca do pola a kad sam imao pa1x pro ja nisam smeo ni trecinu da pojacam koliko je to bilo jako i cini mi se da sto vise pojacavam master prlja zvuk a mozda mi se samo i cini
Neka i druge kolege podele misljanja...
Star 14.01.2013, 19:08   #7
mikimiki
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
mikimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja nisam imao nikakav problem sa gain-om.Ja takodje desnu stranu kontrolisem sa pedalom.Mislim da nije nikakav problem oko toga.
mikimiki je offline   Reply With Quote
Star 14.01.2013, 18:31   #8
sadux
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 25.07.2011
Downloads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA 600
sadux befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od gogile Pokaži Post
Neko je ovde pitao dali su losi izlazi iz Pa600 kao na Pa500.Ja sam sinoc imao prvu svirku sa Pa600 i mogu reci samo da ima mnogo losiji izlaz nego pa800.Sa drugarom sam svirao on ima pa800 ja sam cak kod mene pojacavap GAIN da bi bio glasan kao Pa800.Drug je bio na pola pojacan,klaviatura na pola i Gain skroz smanjen.Kod moj PA600 je Gain bio na 12 sati,mikseti pojacano do kraja i klaviatura do kraja.

Sa pa600 sam zadovoljan,zvukom samo mi neke funkcije smetaju,sto nemogu posebno pojacavati desnu ruku,tako da sam nonstop se morao igrati sa Balansom zavisi od Boje i ritma.Sa Globalom sam nezadovoljan ima manje funkcija nego pa800 i teze je raditi na njemu ko svira dosta na transpozu kao ja.Ako neko ima neko pitanje tu sam ili ako ima neko odgovor na moje probleme sa globalom neka nesto napise.
Ovo me vec malo brine ali i ne mogu da verujem da je tolika razlika..Ne znam kako su ti stilovi namesteni,mozda je tu smanjeno,mozda je taj kanal na mixeru nesto zeznut,mozda kabal..ili opet mozda je stvarno do klavijature..

Zar ne moze onaj drugi potenciometar u globalu da se namesti za acc1 volume?
sadux je offline   Reply With Quote
Star 15.01.2013, 20:13   #9
gogile
Drugar foruma

Standard

Citat:
Originalno postovano od sadux Pokaži Post
Ovo me vec malo brine ali i ne mogu da verujem da je tolika razlika..Ne znam kako su ti stilovi namesteni,mozda je tu smanjeno,mozda je taj kanal na mixeru nesto zeznut,mozda kabal..ili opet mozda je stvarno do klavijature..

Zar ne moze onaj drugi potenciometar u globalu da se namesti za acc1 volume?

Namamo sto posto isti set,ima ritmova koji su kao kod mene ali nema ta jacina na mome pa600,mogu samo reci da jedva cekam kad ce te klaviature da se malo prosire da cujem i druga misljenja.Ja sam zadovoljan ,ima nekuh sitnica koji su sigurno resivi ,ali nema jos dosta kod nas pa nemam skime da razmenim iskustva,ja ovde pisem moja iskustva i nadam se da se varam.

Trazio sam u globalu da tockic od balanse tako namestim da mi bude za desnu ruku,ali nisam nasao.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od Vex Pokaži Post
Cekaj,da razjasnimo : Losi izlazi- tipa pokvareni na neki nacin ili je samo signal SLABIJI - tishi ton????

Moje iskustvo posle prelaska sa Pa2 na Pa3 je to da je korg drugacije podesio izlaze jer je u PA3X stavio Waves masetering suite ... Pa2x je imao dosta jaci izlazni signal od Pa3x ,ali kada odem u Waves i tu pojacam ,dodjem na isto,pa i jace.

Gde stoji Gain na mixeru nije toliko bitno ( dal stoji na primer na 12 sati ,1 ili 2 ) ,bitno je da iz klavijature izlazi ZDRAV SIGNAL i TON ... daj ti slobodno Gain na mixeru koliko treba i ne beri brigu... a ako hoces da imas jaci signal iz klavijature idi u GLOBAL pa u EQ i daj dodatnu snagu na ugradjenom LIMITERU ... to je cela filozofija...
Meni je ton bio slabiji,Svi ritmovi su radili odlicno samo sto sam bio tisi prema pa800,mozda nebi ni primetio da nije drugar bio sa njegovim pa800.Koristim Powermixer Yamahu EMX 5000 i prezadovoljan sam.menjao sam i kanale i isto.to sto si napisao u globalu moracu isprobati na sledecoj svirci.ovo sa pedalom cu isto obavezno uraditi.Imam Pedalu ali mi je u kvaru.Bice nova ako bog da.

Nezelim nikoga da plasim.Klaviatura je super za te pare.E sad sto ima nekih sitnica sto meni smetaju to je stvar ukusa.

Promijenjeno od gogile (15.01.2013 u 20:23 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 15.01.2013, 22:22   #10
zukae
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 13.08.2010
Downloads: 282
Uploads: 5
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 58 puta u 51 Postova
zukae befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa ja sam i postavio originalno pitanje, da li su izlazi na pa600 slabe jačine kao na pa500. Pa red je malo da to i razjasnim.
Naime na stranim forumima već duže vremena traje rasprava o ovom problemu. Naime izlaz na pa500 a evo izgleda po nekim tvrdnjama na ovom forumu i pa600 ima slabiji signal za desetak dB. To znači da se onda mora pojačati gain na mixeti da bi se dobio dovoljan signal. Sa gainom pojača se i "noise floor", pozadinski šum.
Kakve su posljedice za živu svirku? Pa otprilike minimalne. Taj šum je obično nadjačan šumom iz jednog ili dva mikrofona, gitarom itd.
Problem je jedino, ako bi neko htio u studiju da snima, a ove klavijature se svakako ne koriste za to.

Objašnjenje Korga:
Na njemačkom korg forumu (ko zna njemački javi se na pp da mu dam link), od 2009 traje jedan thread, i zadnji post je zvanična izjava Korg-a. Prafraziram: dragi naši, javljam vam da su naši inžinjeri istražili vaše navode, i izlazi na pa500, pa800, imaju jačinu koja je u okvirima specifikacija Korga. Ako želite jači signal kupite neku od naših boljih klavijatura. I zaključali temu.
zukae je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije