|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
![]() |
![]()
ja sam probao E-A7 kod kuće i vratio ga zbog polutvrdih tipki. Inače bih ga najvjerovatnije zadržao.
Evo na brzinu moji utisci (s brda s dola): - dovoljno jaki zvučnici za tako malu klavijaturu; - o.s. 1.03 (u međuvremenu izašao 1.04 kojeg nisam probao); - 2 ekrana su čitljiva i djeluju bolje nego na BK-9 ali su slova / brojevi mogli biti malo deblji, da se bolje vide; - E-A7 je lagan, čak i kad se nosi u kutiji, i tada se može nositi "pod miškom"; - čudno da ne radi na baterije ![]() - previše azijskih boja i ritmova; - naši ritmovi su super i zvuče baš slatko samo ih je premalo ![]() - čisto informacije radi - notni stalak od E-A7 se ne može staviti u E-80 ![]() - brzo se pali pri startu, oko desetak sekundi; - vocal remover kod MP3 fajlova ne radi kako treba ali to je boljka i kod npr. Korg-a PA600; - pri paljenju se natpis "Roland" vidi samo na lijevom ekranu a onda dođe nova slika "E-A7" koja se vidi na oba (bug ?) - nije plastičan nego je od solidnog materijala; - samo 7 ritmova označenih sa SRB a 4 prazna mjesta koja su se lijepo mogla popuniti sa još 4 SRB ritma; - meniji na oba ekrana su slični kao na G-70 / E-80; - interesantno je da je prvih cca. 300 boja standardne boje a sve ostale, njih oko 1200 su World. Nažalost među njima malo naših boja, ali one kojih ima su super, bolje nego na Roland-u DS61; - nema gotovih terci; - zvuk E-A7 me općenito podsjeća na Technics-a KN6000 / KN6500 / KN7000 ali ovo je sigurno subjektivno; - USB flashka se MORA formatirati na E-A7 prije nego se stavi u kompjuter da se napuni sa nekim sadržajem. To zato što pri formatiranju E-A7 napravi strukturu mapa bez koje neće moći čitati fajlove sa E-A7 (tako je i kod G-70 / E-80); - da, čita ritmove od G-70 i E-80 koje sam skinuo sa download sekcije ovog foruma. Čita i ritmove iz BK-serije (oni i zvuče malo bolje); - boje nekih duvača su jako dobre i imao sam osjećaj kao da je u njih ugrađen aftertouch tako da ne treba se razočarati u to što u specifikaciji E-A7 stoji da nema aftertouch kad je on zapravo već fabrički ugrađen u mnoge boje; - boja broj 1112 koja se zove D-50 Stack je zakon ![]() - nema Finder-a kao na npr. G-70 / E-80; - nisam našao Melody Intell funkciju koja ima na npr. G-70 / E-80 ? Zaključak: kome ne smetaju polutvrde tipke - kupujte bez razmišljanja ! p.s. DS61 je razočarenje u odnosu na E-A7 ! Promijenjeno od sxkn7 (03.01.2016 u 13:01 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sxkn7 za ovaj koristan post: | veselinovicvs (02.04.2016) |
![]() |
#2 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() Citat:
Zamolio bih te da ako mozes objasnis sa kojim syntom otprilike ove tipke imaju slicnosti? Ozbiljno razmisljam o kupivini ovog aranzera ali tipke itekako mogu biti problem licno meni. Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
![]() |
![]() Citat:
![]() Ali opet bih naglasio da E-A7 toliko mnogo daje da bi onaj kome smetaju polutvrde tipke mogao napraviti i kompromis - može uzeti E-A7 da mu bude samo kao "orkestar" (dakle da na E-A7 svira lijevom rukom) a solo može svirati (desnom rukom naravno) na drugoj klavijaturi koja ima mekše tipke, kao npr. Fantom G6, Korg Triton / M3. Zavisi od ukusa i para ![]() I još nešto - ja sam razmišljao čak i da ne uzmem E-A7 kući na probu jer sam bio 99 % siguran da mi tipke neće odgovarati. Ali nešto kontam što da ne dam "čovjeku" šansu i nisam se pokajao. Čak se E-A7 zvukovno pokazao mnogo bolji nego što sam očekivao. Da nisu tipke takve kakve su, zadržao bih ga jer ne mogu više da trpim mog 23 kile teškog E-80. Ali sada kad vidim da će Roland nažalost i u budućnosti izbacivati nove klavijature sa istim polutvrdim tipkama i sa istom "karoserijom", ja se lično opraštam od E-80 i prelazim najvjerovatnije na Yamahu PSR-S970. Velika šteta jer zvuk Rolandovih aranžera mi je tako mio i drag... Promijenjeno od sxkn7 (03.01.2016 u 15:26 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|