|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Na zalost,po nekoj mojoj racunici bolja varijanta za kupovinu je Korg PA900.Imate nov po ceni od 1500 eura.To jeste skuplje za 200 eura ali se taman uklapa za vokoder koji PA900 poseduje a E-A7 nema.O drugim prednostima koje PA900 ima u odnosu na E-A7 mislim da ne treba govoriti.Pocev od touch ekrana,preko memorije pa do 6 style partova po varijaciji za razliku od Rolandovih 3.Iskreno se nadam da ce Roland morati opet da koriguje cene a na veliku zalost njihovih dilera kojih ovde izgleda ima poprilicno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pa sad tih 200 eura za vokoder u prilog Korgu...ne znam baš... Za 200 eura ima voicelive touch koji ima isti procesor kao voicelive 2. A stvari su neusporedive. To je što se tiče vokodera. O ostalome ne bih jer pa900 nisam probao, imao sam doma tek pa600. A vjerujem da sound ide u prilog Rolandu (barem na izlazu...).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]() Citat:
![]() Ovaj EA-7 je stvarno dobar aranzer,veliki pomak za Roland.Prednost mu dajem u odnosu na korg i zbog gabarita i tezine.Tu je Roland postao neprikosnoven,Ubacili su po prvi put mogucnost ubacibanja semplova itd itd. Verujem da kao i obicno Roland sprema za trziste jos jedan Aranzer(kao sto je bilo kada se pojavio BK-5 pa ubrzo BK-9).Mislim da ce i sada biti tako.Ja vec sledece godine ocekujem neki EA-9 da se pojavi. Jos uvek nisam probao EA-7 ali cu uskoro da odem do rolandove praodavnice pa cu napisati moje utiske.
![]() |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
@Alen P
Nema tu neke velike filozofije,integrisani vokoder u klavijaturi je sto se prakticnosti tice ispred posebnog vokodera pa cak i malo kvalitetnijeg..Narocito kad je u pitanju ekipa od 2-3 clana,nema vremena za gubljenje.Postavis klavijaturu postavio si i vokoder i ostaje samo da ukljucis. @nesaband Druze da se razumemo,i meni je zelja da Roland bude popularan kao sto je bio i da se kupuje sto vise,medjutim svedoci smo da njihova dosadasnja poslovna politika,bar sto se nas aranzerista tice nema veze s mozgom.Evo su tek kod E-A7 poceli da obracaju paznju na zelje potencijalnih kupaca i na sugestije njihovih da tako kazemo dilera.I mislim da nema potrebe zahvaljivati im se jer da nije njhovog licnog interesa ne bi to ni radili.E-A 7 tek treba da osvoji trziste i stvori armiju vernih korisnika.Sa ovom cenom?Tesko!Videli smo samo blago interesovanje "starijih clanova foruma"-muzicara a veliko interesovanje "pocetnika forumacije" rekao bih mladjih muzicara i cak otvoreno reklamiranje iz nekih prodavnica.Sta to govori? Pa vrlo malo njih ce se odluciti da proda neki svoj Korg i predje na Roland.Jos ako kod sledeceg modela Roland prekine kontinuitet(recimo set od nekog drugog Rolanda ne mogu ubaciti i da krenem na svirku) kao sto je i dosad radio izgubice ponovo te kupce koje je dobio. Misljenja sam da E-A7 ne nudi nista revolucionarno,ni posebno,ni vise nego li sto imamo kod ostalih brendova po slicnoj pa i manjoj ceni.E-A7 se cak moze porediti sa PA600 koji je jeftiniji a osim po kolicini memorije u svemu ostalom iznad ili isto kao E-A7.Sa istom cenom kao za PA600 mogli bi smo razgovarati o prosperitetu. I na kraju ,da ne bude zabune sve je ovo samo moje licno misljenje,pa ko hoce nek se slozi a ko nece ne mora. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post: | mimiki (02.01.2016) |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
![]() |
![]()
Imao sam PA600 i po meni vec BK5 je puno bolja klavijatura od PA600-krenuvsi od same tipke sto je presudno ljudima koji sviraju a ne pustaju samo MF.
Tvornicki samplovi rolanda su meni drazi nego na korgu i opcenito mi Rolanda bolje zvuci na razglas..pogotovo Bobane ovaj tvoj set u kombinaciji sa GW8. Evo da EA7 moze prozvakat tvoj rad iz GW8 odmah bi ga kupio !! Ali ne moze i to je greska Rolanda - nekompaktibilnost unutar firme ?! Zato nisam ni sa BK sretan. Da GW8 ima OTS meni bi to bio jedini potrebni aranzer-zahvaljujuci Bonanu !! Roland ima zaista neku losu politiku izrade aranzera-dojam je da svakom nesto kljucnog fali ...ok reci ce netko za te i te novce itd ... evo ja ne trazim u klavijaturi vokoder ni toach ekran...trazim solidnu tipku..dobar zvuk i alate za obradu i manipulacijama sa istim. Kod EA7 mi se svidjaju toliki fizicki tasteri tj kontrole na radnoj ploci. Bobane jel mozes Ti negdje doci u dodir i preslusat te dosnesti neki sud o EA7 ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
![]() |
![]()
Mislim da je upravo Roland mozda bas sa ovim aranzerom na pravom putu.
Eto ja ne trazim od aranzera da zamjeni zivi band -da koliko god kosta to nikad nece moci. Dakle trazim dobar zvuk, funkcionalnost ,lagan,sto jeftiniji. Ne pada mi na pamet vise nikad bacat novce i teglit kojekakve ljestve od aranzera sa 30i kusur kila😜. Dakle 1500€ max i za to treba biti odlican aranzer za sviranje pacjentima po birtijama ili kafanama -svejedno ❕❕ |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tihi05 za ovaj koristan post: | MercedesBenz (14.01.2016) |
![]() |
Favoriti |
|
|