Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 01.01.2016, 04:08   #1
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Na zalost,po nekoj mojoj racunici bolja varijanta za kupovinu je Korg PA900.Imate nov po ceni od 1500 eura.To jeste skuplje za 200 eura ali se taman uklapa za vokoder koji PA900 poseduje a E-A7 nema.O drugim prednostima koje PA900 ima u odnosu na E-A7 mislim da ne treba govoriti.Pocev od touch ekrana,preko memorije pa do 6 style partova po varijaciji za razliku od Rolandovih 3.Iskreno se nadam da ce Roland morati opet da koriguje cene a na veliku zalost njihovih dilera kojih ovde izgleda ima poprilicno.
Boban010 je offline   Reply With Quote
Star 01.01.2016, 12:17   #2
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pa sad tih 200 eura za vokoder u prilog Korgu...ne znam baš... Za 200 eura ima voicelive touch koji ima isti procesor kao voicelive 2. A stvari su neusporedive. To je što se tiče vokodera. O ostalome ne bih jer pa900 nisam probao, imao sam doma tek pa600. A vjerujem da sound ide u prilog Rolandu (barem na izlazu...).
Alen P je offline   Reply With Quote
Star 01.01.2016, 13:29   #3
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Boban010 Pokaži Post
Na zalost,po nekoj mojoj racunici bolja varijanta za kupovinu je Korg PA900.Imate nov po ceni od 1500 eura.To jeste skuplje za 200 eura ali se taman uklapa za vokoder koji PA900 poseduje a E-A7 nema.O drugim prednostima koje PA900 ima u odnosu na E-A7 mislim da ne treba govoriti.Pocev od touch ekrana,preko memorije pa do 6 style partova po varijaciji za razliku od Rolandovih 3.Iskreno se nadam da ce Roland morati opet da koriguje cene a na veliku zalost njihovih dilera kojih ovde izgleda ima poprilicno.
Sve diler do dilera ,salim se malo.Bobane,tvoja razmisljanja su sasvim logicna.Sto se tice tvojih razmisljanja u ekonomskom smislu potpuno se slazem.Ima sad tu nesto sto je do navike,ali bogami i tona.Ton aranzera na korgu je sasvim razlicit u odnosu na Roland.

Ovaj EA-7 je stvarno dobar aranzer,veliki pomak za Roland.Prednost mu dajem u odnosu na korg i zbog gabarita i tezine.Tu je Roland postao neprikosnoven,Ubacili su po prvi put mogucnost ubacibanja semplova itd itd.

Verujem da kao i obicno Roland sprema za trziste jos jedan Aranzer(kao sto je bilo kada se pojavio BK-5 pa ubrzo BK-9).Mislim da ce i sada biti tako.Ja vec sledece godine ocekujem neki EA-9 da se pojavi.

Jos uvek nisam probao EA-7 ali cu uskoro da odem do rolandove praodavnice pa cu napisati moje utiske.
Star 01.01.2016, 15:21   #4
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Alen P
Nema tu neke velike filozofije,integrisani vokoder u klavijaturi je sto se prakticnosti tice ispred posebnog vokodera pa cak i malo kvalitetnijeg..Narocito kad je u pitanju ekipa od 2-3 clana,nema vremena za gubljenje.Postavis klavijaturu postavio si i vokoder i ostaje samo da ukljucis.
@nesaband
Druze da se razumemo,i meni je zelja da Roland bude popularan kao sto je bio i da se kupuje sto vise,medjutim svedoci smo da njihova dosadasnja poslovna politika,bar sto se nas aranzerista tice nema veze s mozgom.Evo su tek kod E-A7 poceli da obracaju paznju na zelje potencijalnih kupaca i na sugestije njihovih da tako kazemo dilera.I mislim da nema potrebe zahvaljivati im se jer da nije njhovog licnog interesa ne bi to ni radili.E-A 7 tek treba da osvoji trziste i stvori armiju vernih korisnika.Sa ovom cenom?Tesko!Videli smo samo blago interesovanje "starijih clanova foruma"-muzicara a veliko interesovanje "pocetnika forumacije" rekao bih mladjih muzicara i cak otvoreno reklamiranje iz nekih prodavnica.Sta to govori? Pa vrlo malo njih ce se odluciti da proda neki svoj Korg i predje na Roland.Jos ako kod sledeceg modela Roland prekine kontinuitet(recimo set od nekog drugog Rolanda ne mogu ubaciti i da krenem na svirku) kao sto je i dosad radio izgubice ponovo te kupce koje je dobio.
Misljenja sam da E-A7 ne nudi nista revolucionarno,ni posebno,ni vise nego li sto imamo kod ostalih brendova po slicnoj pa i manjoj ceni.E-A7 se cak moze porediti sa PA600 koji je jeftiniji a osim po kolicini memorije u svemu ostalom iznad ili isto kao E-A7.Sa istom cenom kao za PA600 mogli bi smo razgovarati o prosperitetu.
I na kraju ,da ne bude zabune sve je ovo samo moje licno misljenje,pa ko hoce nek se slozi a ko nece ne mora.
Boban010 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post:
mimiki (02.01.2016)
Star 02.01.2016, 12:02   #5
tihi05
Vredan član društva

tihi05's Avatar

Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
tihi05 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Imao sam PA600 i po meni vec BK5 je puno bolja klavijatura od PA600-krenuvsi od same tipke sto je presudno ljudima koji sviraju a ne pustaju samo MF.
Tvornicki samplovi rolanda su meni drazi nego na korgu i opcenito mi Rolanda bolje zvuci na razglas..pogotovo Bobane ovaj tvoj set u kombinaciji sa GW8.
Evo da EA7 moze prozvakat tvoj rad iz GW8 odmah bi ga kupio !! Ali ne moze i to je greska Rolanda - nekompaktibilnost unutar firme ?! Zato nisam ni sa BK sretan.
Da GW8 ima OTS meni bi to bio jedini potrebni aranzer-zahvaljujuci Bonanu !!
Roland ima zaista neku losu politiku izrade aranzera-dojam je da svakom nesto kljucnog fali ...ok reci ce netko za te i te novce itd ... evo ja ne trazim u klavijaturi vokoder ni toach ekran...trazim solidnu tipku..dobar zvuk i alate za obradu i manipulacijama sa istim. Kod EA7 mi se svidjaju toliki fizicki tasteri tj kontrole na radnoj ploci.
Bobane jel mozes Ti negdje doci u dodir i preslusat te dosnesti neki sud o EA7 ?!
tihi05 je offline   Reply With Quote
Star 02.01.2016, 22:41   #6
tihi05
Vredan član društva

tihi05's Avatar

Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
tihi05 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Mislim da je upravo Roland mozda bas sa ovim aranzerom na pravom putu.
Eto ja ne trazim od aranzera da zamjeni zivi band -da koliko god kosta to nikad nece moci. Dakle trazim dobar zvuk, funkcionalnost ,lagan,sto jeftiniji.
Ne pada mi na pamet vise nikad bacat novce i teglit kojekakve ljestve od aranzera sa 30i kusur kila😜. Dakle 1500€ max i za to treba biti odlican aranzer za sviranje pacjentima po birtijama ili kafanama -svejedno ❕❕
tihi05 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tihi05 za ovaj koristan post:
MercedesBenz (14.01.2016)
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 19:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije