|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.01.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
zanima me koliko je tesko nauciti dugmetaru svirati, ako si do sada svirao na klavirku??
da li se moze lako nauciti svirati dugmetara? i je li lakse svirati dugmetaru ili klavirku?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
Ne znam sta je teze samo mogu reci ,ja sam poceo sa dugmetarom
(nije bilo druge) i to odmah nepravilno.. pa sam presao na klavirsku i ubrzo na Klavijaturusto mi je bilo ogromno olaksanje. Sada vise nebi ni pokusao da sviram dugmetaru. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kazu da je teze naucit, ali kad naucis boli te neka stvar znas jednu pjesmu iz svih pozicija svirati, a mi klavirci nema nam druge nego da lomimo prste i da se veremo po crnim tipkama
![]() mogli smo se mi klavrci odsad zvat planinari
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
saki1 ! Koliko je teshko nauciti dugmetaru, je relativno pitanje, zavisi od coveka, kako i za bilo koji drugi poso.Bitno je samo za pocetak izvesno vreme da te neki pravilno usmeri. Buduci da svirash na klavirnu, grubo receno znash vec 3/4 na dugmetaru, preostaje ti samo klavijaturu nauciti.Zatim je razlika velika kako prednost od klavirne.Svaku stvar mozesh svirati na isti nacin skoro u svim tonalitetima, bez razlike durska ili molska, rastojane je blize,skoro sve stvari mozesh svirati u terce ili sekste/ zavisi i od brzine/ Na neki nacin moze se komparirati sa BASOVSKU stranu. Kako shto hvatash C-dur, sve dureve hvatash isto.Kako hvatash c-moll , tako hvatash sve molove.Dakle: kada naucish bilo koju pesmu ili kolo, mozesh ih svirati od bilo koji tonalitet.Znaci da je lakshe svirati tugmetaru, ali je potrebno nauciti, KAKO I BILO SHTO DRUGO. Pozdrav
|
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio shtimerserviser za ovaj koristan post: |
|
|
#5 |
|
Banovan!
![]() |
znaci, posto ja sviram klavirku nije problem preci na dugmetaru,
ja sam mislio ako je tesko da uopste ne probavam jer nista ne razumem te dugmice, sci su mi isti, na klavirci bar prepoznas gde je sta! Dodato: a kako ide klavijatura na dumetari, jer kako na njoj se prepoznaje gde sta pocinje. i zanima me kakav je kod dugmetare prstomet jer se palac ne koristi, neka neko objasni klavijaturu dugmetare. Promijenjeno od saki1 (07.05.2009 u 19:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
saki1! Nemoj uopshte da se plashish, u pitanju su samo 12 tona, isto kako i kod klavirne , i se ponavljaju u vishe oktave.Takodje moram ti reci da 1 red i 4 su isti , 2 i 5 , 3 i 6./ povezani su/. Ukoliko imash gde da probash, uvericesh se da je tako. Srecno ! Pozdrav
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banovan!
![]() |
moram probati negde dugmetaru.
posto je nikad nisam probao cini mi se nekako zbrkano, kako ide prstomet na dugmetari?? (školski) c,d,e,f,g,a,h,c kod klavirne ide 123,12345 |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio saki1 za ovaj koristan post: | tonijo (11.07.2010) |
|
|
#9 |
|
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.01.2008
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 30.10.2011
Mjesto: Kragujevac
Downloads: 123
Uploads: 1
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 20 puta u 19 Postova
Instrumenti: Korg PA80,Roland Fantom X7
Interesi: Muzika,zene i kafane ;)
![]() |
To je sve stvar izbora pojedinacno svakog muzicara...Inace cisto da znas da ako je ista harmonika(npr.Dalapa,Guerini,...) nema razlike u zvuku izmedju dugmetare i klavirne...Ja mogu da sviram i jednu i drugu,posto sam poceo da sviram klavirnu,i s`obzirom na okolnosti morao sam neko vreme da sviram dugmetaru,i po meni licno je lakse svirati klavirnu,ali kao sto sam rekao,sve je to stvar pojedinca...
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|