Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Pojačala

Pojačala Ono što vam je potrebno da dobijete snagu

Alati tema Display Modes
Star 31.08.2009, 19:17   #24
pa1x pro elite
Vredan član društva

pa1x pro elite's Avatar

Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
pa1x pro elite befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

dobro ,nije izvukao maximum. to se slazem jer kolega aleksandar po tvome bi za ovu kutiju trebalo pojačalo od 2 x 3000w . kako bi onda ostale kutije radile , jbl vertec ima 2000w rms , koje bi onda pojačalo za njih trebalo ako za zx5 pojačalo od 4 kw nije dovoljno .
na crownu su postavke bile sljedece. wooferi su radili na gotovim presetima za jbl. a zx su radile na standarnom modu. eq je bio na normali . basevi i visoki na istoj razini a srednji spusteni.
da objasnim ovo u vezi woofera u kombinaciji sa satelitom. zx5 da radi kako treba , jbl wooferi nebi "ugusili" visoke iz zx5 . primjer , moje kucno kino .5 satelita i 1 woofer, sateliti po 20 w RMS = 100w RMS + woofer 200W RMS .na opcijama je woofer nastiman da radi na maximumu , sateliti isto tako. i sta se desava . opet ima malo basa u odnosu na satelite. cak ni dupla snaga woofera nije dovoljna da sve radi kako treba . a slucaj sa zx5 . za nju bi po pravilu trebalo ici 1200w basa na jednu kutiju. a nju je 1000w "ugusilo". bez obzira to u vezi da kutija nece radit kako treba . crown toj kutiji ce isporucit 600w u svakom slucaju , a to sto kutija ne radi kako treba to nije problem sa pojačalom , iako je bolje da je pojačalo jače od kutije. kod te kutije jedini je problem : pretpostavljam . zavojnice u zvucnicima ili zavojnica na skretnici . Ja kad sam motao zavojnicu za visokotonac imo sam orginal zicu i broj namotaja ali opet se slabije culo za razliku od orginala . pozz
pa1x pro elite je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije