|
|
![]() |
#1 |
Banovan!
|
![]()
Dobro ljudi, izvinite molim vas ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Kod problema s učitavanjem systema kao i kod PC-a tako i kod klavijature problem može biti ili u procesoru ili u memoriji, tako da apeliram kolegu Svrakana da ne bude strog u donošenju osude naspram kolege Ogya
![]() No memorija za samplove nema veze s blokiranjem nikakve veze, jer routing syntha tj sama procedura rada mu je takva da kad podigne OS, tek onda ide prema perifernim jedinicama tj tzv quazi kontroleri daju instrukciju "vanjskim" jedinicama da započnu s radom, pa bio to FDD, HDD, CD-ROM, flash reader, Solid State disk il RAM za samplove. Znači hardverski ga može štekat samo procesor il ploča i normalno na istoj ploči RADNA memorija, a softwarski samo neka loša instrukcija u sistemu. Reinstal sistema (osnovnog, ne komplet), a ako ni to ne pomogne onda servis. Zaboravih napisat da također napajanje zna i te kako bit veliki problem, no to je barem lako provjerit, izmjere se ulazni i izlazni napon i ako je izvan tolerancije se je jasno.
![]() Promijenjeno od kreso (11.09.2009 u 19:54 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.04.2009
Mjesto: Tuzla
Downloads: 1848
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 37 puta u 35 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x,2x,Triton Extreme
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
poz kaao sto rece kolega nema veze memorija nju mores da punis maksimalno ja dok sam imao pa800 stavljo sam sve u nju do kraja i nije me zezala a dok sam imo stari os na njoj set 36 mb blokirala mi klava non stop kad sam ubacio ovaj novi os ma radi ko doksa i set mi je bio 62 mb i nije me zezala ram kao ram on nema veze on kad crkne samo ti neradi jedna polovina memorije i tu nema sta a da blokira od rama ma jok grijesite mnogi od vas kao sto sam napomeno u jednoj od tema nemopjte da citate global kao sto reko GLOBAL steti vam klavijature moj svajet jer imo sam problem sa tim kad je kupite novu nemojte global ubacivat jer to fabricki vec ima i nema potrebe da se ubacuje eto tako nadam se da su me neki svatili
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Donator
|
![]()
da napomenem iskustvo kolege ovde kod mene. Desilo mu se kocenje i totalno blokiranje Pa800 vise od 10 puta sto kod kuce sto na svirkama. Ja sam mu dva puta Formatirao klavijaturu i tri puta ubacivao drugi OS i boljitka nije bilo. Odneo je u servis gde su mu promenili valjda gornju matocnu plocu i to se vise nedogadja.
Hocu da kazem da to ne mora da bude tako ali probaj sa novim OS-om ako moze da se resi. Ako i dalje nece onda u servis.
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.06.2004
Downloads: 565
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Hvala u svakom slucaju na svim odgovorima i savetima.Ucitao sam novi OS i od tad mi se samo jednom desilo da je zkucala ali je i to sam video memorija za semplove skroz puna znaci 0 slobodnog pa cu rasteretiti taj set da vidim dali je i to problem. A i global nije fabricki nego iz tog seta kojeg sam prvog ubacio kad sam kupio klavijaturu nisam taj global ni menjao tako da cu staviti fabricki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 37
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
![]() |
![]()
Ljudi,imam problem sa koleginom klavijaturom PA800,isto tako blokirao,ubacio OS ponovo,opet blokirao"zaledio" e sad imam veci problem,sad nece da se upali klavijatura,samo ekran radi ali nema nista na njemu.Ako mozete da mi kazete sta da radim i jeli neko rijesio ovakav problem.Ram nije u pitanju,on radi kako treba.Pozdrav svima i Hvala unaprijed.
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Obnovite sistem Dejo,znaci foramtirati celu klavijaturu i ucitati sistem i resurse i radice provereno!
![]() |
Favoriti |
|
|