Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 16.10.2009, 22:48   #10
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Resenje nije smanjiti visoke manje od 0 (u minus)...Osim ako ih ima previse a u to sumnjam...

Gate je funkcija koja "ugasi" sve (kompletan zvuk) ispod navedene vrednosti...Maximum je 0 a minimum - 67, cini mi se, kod PA 800...Ako uzmemo primer da kad najtise sviramo, zvuk je negde recimo - 25, -30 dB...To znaci da ce se sve cuti i da GATE nista nece odseci tj. kao da nije ukljucen...Ali zato, kad cutimo, shum je negde tu, oko -70, -80 db...Ako stavimo GATE na -67dB, shum se nece chuti jer je nizi od vrednosti Gatea...A onda, kad krenemo sa svirkom ili pevanjem, zvuk prelazi GATE granicu koju smo postavili i cujemo se...

Probajte,experimentisite...Nista se lose ne moze desiti...

Gate funkcija se puno koristi u studijima za eliminaciju shuma, na bini da se ne cuje dogovor izmedju muzicara ili hodanje po bini...Znaci, ti tihi delovi, koji nisu muzika i koji ne treba da idu u etar...

Na PA 800, kad okrenete GATE u levo (suprotno od kretanja kazaljki na satu) vrednost je Off. To znaci da Gate ne radi ,nista ne sece i sve se cuje pa i najmanji shum.Chim pomerimo malo potenciometar u desno, (u smeru kretanja kazaljki na satu) pojavi se prva najmanja vrednost koju GATE na PA 800 poseduje (cini mi se da je -67dB, nije ni vazno). Vazno je da namestite na tu vrednost...Bicete odusevljeni kad cujete potpunu tisinu, mikrofon ama bas nista ne hvata...Milina...E, to je jos lepse kad imate za ceo razglas a ne samo za mikrofon, kako je to lepo... Kad stane band, sve se utisha...Pa cak i na pauzama u pesmi...Mada, ako se pretera, moze i iseci neke "repove"...(npr. kad se hall utisava ili echo).Zato, paznja, ne preterujte...A na PA 800 meni stoji najniza vrednost a vama kako odgovara...Ako vam ona ukine shum, tu je ostavite...Ako ne, dodajte jos koji dB nagore (cifre ce se smanjivati).

Nadam se da sam objasnio kako treba i da cu pomoci. A sto se compressora na PA 800 tice, nemojte ni pokusavati, ja sam pokusavao i pokusavao i nista...Jednostavno, moze se koristiti u studiju i super je za to ali za live, jok...Samo se otvaraju problemi, pozitivnih stvari nema...Stavite compressor(treshold) na 0dB i to je to...A ratio na 1:1,1...

Pozdrav svima.
korgijas (13.07.2011), nurfet (16.10.2009)

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:16

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije