|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
Pokaži Rezultat Ankete: Sta vise slusate : orginal pjesme ili dj pjesme ? | |||
Orignal |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 100,00% |
Dj |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Glasač: 14. U ovoj Anketi ne možete više glasati |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
evo da vidimo kosta vise slusa . ja vise slusam orginal pjesme jer dj pjesme su mi nekako glupe . evo gore ima anketa pa cemo vidit . pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
prvo, nema ti nigdje ankete, a drugo to je vise stvar ukusa isto tako jesi mislio rec vise volim orginal pjesme nego u remixu?
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
izvini kolega . ali trebo si malo sacekat . evo sad je sve normalno .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.07.2009
Mjesto: C:Program files
Downloads: 671
Uploads: 0
Rekao HVALA: 30
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg Pa500
Interesi: Muzika...
![]() |
![]()
Kod mene to zavisi od pesme do pesme,neke su lepse u originalu,a neke kao remix!stvar ukusa!!pozdrav
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
slazem se kolega misa1265.
vecina danasnjih dj-a , uopce nije obrazovna za to podrucje . govorim kakva je situacija kod nas. sto je najgore od svega toga . dosta pocetnika skida remixe sa interneta i promjeni ime i onda tako rade . evo primjer . uporedite pjesmu od amadeus banda - skini tu haljinu , kupi me koji su u "orginal remixu" i uporedite ih sa ostalim remixevima . evo jedan primjer kako kod nas rade dj . glavna im je oprema . virtual dj , bpm . tractor ... neka mixeta do 300 €max . i sve to spojeno na klubski razglas . a ovaj koji je radio orginal remixe od amadesa .mislim da je samo program platio 300 €. da ne govorim o ostalome . dj. nemojte se ljutit . ali nemojte kvarit neke pjesme . ipak su ti studijski snimci i nemogu se uporetit sa vasim . pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ja volim kad neku stariju pesmu otpevaju uzivo Aco Pejovic ili Dzenan ili....nekako je vrate u zivot i osveze jer su me one najstarije verzije pesama uglavnom smorile
![]() |
#7 |
Godfather
|
![]()
Dj pesma...
![]() Prvo, ne rade dj-evi samo remixe. Rade i autorske stvari. Ako dj zna, moze da odradi i bolje od studijske verzije i bez studija... Cubase, vst-i i imash sve shto ti treba. Glas ne snimash, tako da za studiom i nemash potrebe. Problem jeste shto kod nas vecina dj-eva nema pojma, ali ima onih koji rade sjajno. Mislim da je najveci problem shto ne samo da ne pratish tu scenu, pa ne znash shta se tu deshava, nego se ni ne razumesh u osnovnu problematiku toga shta je DJ. ![]() Inache, original vs. remix... Zavisi od pesme i tipa miksa. Ima gomile primera gde je original pesma glupa do bola, a mix vrhunska stvar. I josh jedno. Remix nije uvek brzi od originala sa nabacanim kickom i sl. Postoje i downtempo, acoustic i sl. miksevi, koji od brze pesme prave balade. Ima svachega... Kao shto rekoh, problem je shto se ne razumesh u tematiku, niti pratish scenu... ![]()
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
znam da nemam pojma o dj . ali ovo sam iskustvo donio na osnovu dj koji rade po nasim klubovima .
te programe koji si spomeno . cubase imam . full verziju nije demo. i sad me zanima ako slucajno znas kako umjesto obicnog basa koji je u pjesmi ubacit neki drugi? pozz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@pa1x pro elite
Otvorio si temu,kakvu si otvorio i neka ona ide,ako bude imala smisla. Medjutim,moram te upozoriti da se pridrzavas onoga o cemu se ovdje treba da diskutuje. Kako se mijenja bas gitara u programu Cubase,nema nikakve veze sa temom. Za takva pitanja postoji poseban podforum-"Muzicki software" pa tamo potrazi to sto te zanima. Tema ne smije ici u krivom smjeru.Mozes je i sam usmjeravati a ne ici u offtopic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()