|
|
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Da se nadovezen na Jeftin post, samo za klavirnu harmoniku.
Kad cujem da neko kaze "JA SVIRAM PRAVILNO" odma mi padne mrak na oci. Ne postoji pravilan i nepravilan prstored. Ako ti umes da odsviras neko kolo ili neku pesmu bez greske ili poteskoca u prstoredu, znaj da sviras dobro. Danas, svaki harmonikas svira na svoj nacin, i svaki misli da je to pravilan prstored. Ja sviram opet na svoj nacin, i gledam da uvek imam slobodnih prstiju kad treba uskociti negde i odsvirati koji triler. Fazon je da uvek imas slobodne prste, koje ces osloboditi podmetanjem prvog posle treceg ili nekog drugog, da bi mogao nastaviti svirati. Ako ti sviras pa dodjes do petog, i moras dalje - sta onda? Onda ides kod nekog ko malo bolje svira da ti pokaze prstored, i opet dolazi ta rec PRAVILAN. Nece ti pokazati pravilan prstored, pokazace ti mozda neki laksi, sa kojim ces moci odsvirati kako treba kolo/pesmu. Sto se tice tehnike i nacina usavrsavanja, uvek treba raditi na tome. Lestvice, razlaganje akorada, terce, sekste, hromatika...Posle toga etide i vezbe gde ima puno premetacine prstiju i skokova. Onda eventualno neka pesma, kolo, ili sta vec. Pozdrav svima ![]() Dodato: Inace cuo sam da Dejan Matic (harmonikas, dugmetarac), zimi izadje napolje, smrzne se, i onda svira sa tako hladnim prstima ![]() ![]()
www.yu-midi.org - Pravi sajt za prave muzicare! Promijenjeno od skoricnik (06.12.2009 u 20:51 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|