Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 10.01.2010, 23:38   #11
doktor87
Banovan!

Registrovan/a dana: 29.06.2008
Mjesto: Сурчин
Downloads: 88
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: KORG X5D
Interesi: Maloletnice... :))))
doktor87 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
doktor87 pošalji poruku preko MSN messengera doktor87 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ja mislim da je ovakvih tema bilo po forumu, ali ajde da se ponavaljam.

Ja sviram X5D, radim mesano i zadovoljan sam njim koliko moze da pruzi za neki pocetnicki stadium kvaliteta zvuka, nije toliko los da ne mozes da radis tezgu ali naravno da je tehnologija napredovala daleko od AI2 sinteze.
Slusao sam DX21 i po meni je klavijatura mnogo losija od X5D, cak je i taj lik cija je yamaha bio odusevljen X5D jer mi je prethodno ispricao da ga je imao i prodao jer mu je bio los Ocigledno je navikao na COPY-PASTE sa foruma i sl... Znate on kad vam prodaju klavijaturu koja je profi i onda da bi opravdali cenu kazu sredjena!!! Da, ali za koga prijatelju?! Za tebe ili mene? Tako da te price nemoj da popases...

Jos jedna stvar, u X5D se ne ubacuje terca vec se pravi...sve sto nadjes na forumu su gotovi setovi sa odredjenim bojama koje imaju tercu, a da li tebi one trebaju i sta da radis kad su one boje od kojh se pravi u stvari iz PROGRAM A banke...hm...a tebi te boje ne trebaju... Neka pricaju sta oce, ali set za klavijaturu, bilo X5D ili MOTIF ( sto je jos gore) se pravi prema korisniku, tj on ga sam pravi... Ne privikavas se instrumentu jer ces ostati ogranicen tim setom... Budi pametniji od klavijature

Cena jeste oko 150 eur, a price o XP-30...500-600eur!!! to je precenjeno jer za te pare imas LE! Sta sad, sto su ga svirali Kurta i Murta, Lukas i jos neko skup...inace jako ces tesko da ga nadjes i zato je takva cena. Ja sam jedno vreme bio zagrejan za to ali odustao kad sam video cene jer nema svrhe davati taj novac za klavijaturu koja nije sempler... Pusti te price...
doktor87 je offline  
Star 11.01.2010, 18:38   #12
sinisa35
Drugar foruma

sinisa35's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2006
Mjesto: banjaluka
Downloads: 790
Uploads: 32
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: klavijatura,harmonika,gitara
Interesi: racunari,studija,audio programi,vst,itd itd
sinisa35 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

ne znam ko je u ovoj temi pomenuo da je xp30 500-600 eura?????bilo je rijeci o k2000 koji je i dan danas bolji od korgova tr/le:-)))

Promijenjeno od sinisa35 (11.01.2010 u 18:40 sati)
sinisa35 je offline  
Star 11.01.2010, 19:31   #13
RadeKOKI
Ovaj baš voli da kuca

RadeKOKI's Avatar

Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
RadeKOKI befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hm! interesantna tema, ako cemo da uporedimo roland ili kurz za 500-600 eura ok pa pre bi dao za taj XP30 pare nego za KURZWEIL K2000 koji je star 20 godina, to je ludilo i preterano moze da je od zlata ali mnogo je iz vise razloga prvo, matoro ko mumija ima 20 godina kako je izasao taj sint, drugo mali je sempler fabricki se isporucivao sa 8 ili 16 mb ne secam se sad tacno, ko ima 64mb super a ima i sad da se kupe prosirenja ROM i RAM za njega HDD kit-ovi...muda sarme, punjene paprike...idite na kurz stranicu i porucite na kucnu adresu pa cete da vidite kolko kosta da se uradi expanzija kurza stara 20 godina. Ali opet je bulja ako nema externi ili interni hdd u njemu pa mora da nosi kofer disketa i da ga puni sat vremena pred svirku, uporedite ROM kurza i XP30 stringovi, klaviri, duvaci...opet je u korist XP-a ali ajde XP-u nema potrebe za semplerom jer je ROM odlican jos ako se prosiri dodatnim prosirenjima.. u ostalom glupo poredjenje i nema svrhu. Opet se zavrsi tema sa 150e na 600 !
RadeKOKI je offline  
Star 11.01.2010, 19:45   #14
EmirTotic
Moderator

EmirTotic's Avatar

Registrovan/a dana: 21.08.2008
Downloads: 1217
Uploads: 29
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 102 puta u 96 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4, Korg TR61, itd...
EmirTotic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
EmirTotic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ma stvar je jasnakao dan. Ako imas 500e LE je mama! Ako si za neku iz naslova koje si postavio, Korg X5D definitivno. Pozzzz.
Star 11.01.2010, 19:55   #15
RadeKOKI
Ovaj baš voli da kuca

RadeKOKI's Avatar

Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
RadeKOKI befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Emire dal si protumacio druze pitanje coveka i ostalu diskusiju i ono sto sam gore napisao i sto pisem zadnja dva dana ? I dali kapiraju ostali korisnici na forumu ako je covek pitao znaci DX21 ili X5D odgovori moraju da se baziraju na cinjenicama i konkretnim stvarima, mogucnosti tih klavijatura, zasta moze koja da se koristi (muzicki pravci)...pocev od tezine..znaci konkretne stvari..to se kaze u jednom odgovoru. A da razjasnim i moje reakcije da nebude zabune sa klavijatura od 150e dolazi se na vrednost od 600 eura i tvrde se neke stvari u ostalom nebitno, zbog tog sam argumentovao malo cas sta sam imao i opet, cisto zbog tog sam napisao komparaciju ukratko, nema potrebe da se nastavlja dalje rasprava jasno ko dan ili ne sta moze za 500-600 eura. Zamolio bi gospodu kolege da zakljucaju temu ima i previse ovde ispisano o X5 I DX21 a takodje i gospodina koji je postavio temu da pretrazi forum ima dosta o tim LEGACY klavijaturama.

Pozdrav!

Promijenjeno od RadeKOKI (11.01.2010 u 19:56 sati)
RadeKOKI je offline  
Star 11.01.2010, 20:00   #16
Sejox
Glas Razuma

Sejox's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
Sejox ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ova tema je apsolvirana i postavljac je dobio potrebne odgovore.
Da ne bi smo isli u sirinu i povecavali cijene,ovo cemo zakljucati.

LOCK

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast
Sejox je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije