|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#51 |
Odomaćeni član
|
![]()
U postu prije kod nabrajanja zaboravih spomenuti ratove...Nisu samo Maye previdjele nego i egipćani i taj nostradamus (navodno)
Svijet nebi nestao! Već ćemo biti 6-ta generacija koja će biti istrebljena pojavama koje sam prethodno nabrojio... Uopće ni nije spominjano da ćemo svi nestati, ali će biti strašno loše stanje... Još jedan primjer zemlja ima magnetno polje (kao oklop) kada magnetno polje jako ono odbija solarne valove koji dolaze sa sunca, prilikom galaktičkog poravnavanja magnetsko polje će nestati, dopirat će jaka sunčeva energija, posljedice su otapanje ledenjaka.. Ukoliko magnetno polje padne, naš život bio bi promjenjen zbog svih signala koji se šalju kroz nebo (mobiteli, računala, televizori, ma sva elektronika, osim klavijatura ![]()
![]() |
#52 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.01.2009
Mjesto: Donja Trnova
Downloads: 234
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Pa 500
Interesi: Totalno nezainteresovan
![]() |
![]()
A da nije mozda taj sto je piso taj kalendar na pocetku 6 dijela dobijo srcani udar.
![]()
![]() |
#53 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Obzirom da smo takva jedinstvena vrsta koja je sklona (samo)unistenju, izvesnoje da cemo jednog dana sami sebi uzrokovati smak sveta. A u ta prorocanstva ne verujem, jer jednostavno ne verujem da neko moze da zna sta ce biti u buducnosti. Ako takvi parapsiholoski fenomeni cak i postoje, ne mogu da verujem da mogu da budu tako precizni da stotinama godina unapred kazu cak i tacan datum kada ce se nesto desiti. Znaci, po mom skromnom misljenju, ne treba se plasiti prorocanstava vec napretka civilizacije koja ce nas vratiti u kameno doba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Vredan član društva
|
![]()
21.12.2012 Po drevnom prorocanstvu taj dan bi trebao da bude poslednji dan civilizacije e sad ja sam se opasno zabrinuo imam taj dan dogovorenu tezgu sta vi mislite je li pametno da otkazem bojim se gazda ce se ljutit da mu vratim kaparu a ja potrosio jbg
![]() ![]() ![]() ![]() Nešto više od četiri godine ostalo je do nestanka života na Zemlji Smak sveta 21. 12. 2012! Apokalipsa se bliži. Do kraja sveta ostalo je još nešto više od četiri godine, ako je verovati drevnom proročanstvu. U svetu je sve više pristalica teorije da se smak sveta približava. Teorija je mnogo, a šta će se dogoditi videćemo. Da li će zimsko pomračenje Sunca 21. 12. 2012. biti i poslednje? Istog dana će se desiti i redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina. Sunčev sistem će se izjednačiti sa Mlečnim putem i još dve galaksije će biti poravnate sa našom. U teorijama geofizičara pominju se i radikalne promene elektromagnetnog polja Zemlje, pa čak i zamena polova, što bi izazvalo katastrofu kataklizmičnih razmera. Tog datuma završava i drevni kalendar Maja, pa su mnogi katastrofičari taj dan spremno prihvatili kao „kraj sveta“. Teorija o kraju sveta ima mnogo, ali pozabavimo se činjenicama. Drevni kalendar Maja završava se upravo 21. decembra 2012. Taj kalendar je neverovatno tačan i proračuni sveštenika Maja toliko su bili precizni da je kalendar jedan deset hiljaditi deo dana precizniji nego kalendar koji mi danas koristimo. Od svih davnih kalendara, kalendar Maja i drugih kultura Srednje Amerike je najkompleksniji i najinteresantniji. On u svojoj finalnoj formi najverovatnije potiče iz prvog veka pre Hrista. U drevnim spisima Maja se poravnanje koje će se dogoditi tog dana naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, odnosno Zemlje. Maje su verovale da ukupan ciklus života Zemlje traje 26.000 godina. Tog dana se očekuje ulazak u šesto doba i, prema prema njihovom verovanju, šesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isključivo od kreatora nove civilizacije. Neki teoretičari naftne krize predviđaju kulminaciju upravo oko 2012. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, leta te godine imaćemo Olimpijske igre u Londonu. "Legenda kristalne lobanje" Zanimljivo je i da se smakom sveta 21. decembra 2012. bavi i četvrti nastavak filma o legendarnom avanturisti Indijani Džonsu „Kraljevstvo kristalne lobanje“. U njemu Harison Ford sprečava apokalipsu i pobeđuje sile zla. Film se bavi kristalnom lobanjom, koja je poznata i kao Mičel-Hedžisova lobanja jer ju je pronašla Ana, usvojena ćerka F. A. Mičel-Hedžisa. Verna kopija ljudske lobanje napravljena je od komada kvarcnog kristala i nađena je u Britanskom Hondurasu 1924. Pretpostavlja se da je stara 12.000 godina. Po legendi, smak sveta će nastupiti kada se spoji svih 12 lobanja, upravo 21. 12. 2012. Promijenjeno od Vule (18.01.2010 u 01:23 sati) Razlog: TEME SPOJENE |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 29.09.2008
Mjesto: Svajcarska
Downloads: 496
Uploads: 30
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
Instrumenti: Harmonika,klavijature
Interesi: Crtanje,filmovi
![]() |
![]()
Pa jedino nam onda ostaje da se uzdamo u Harison Forda!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ja bih ti predložio da pre smaka sveta pročitaš Pravilnik i po njemu se rukovodiš u daljem učestvovanju na Forumu...Ovakva tema već postoji...
Hvala |
![]() |
![]() |
#57 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
ma eto nisam procitao sve izjave ovdje na yu.midi ali meni je to poznato vec od samoga moga djetinjstva da ce biti propast svijeta samo se pitam zar mnogi od vas ne primjete da je vec stihijski nastupio taj propast svijeta,pa nigdje nije napisano da ce se to destiti bas odredjenog datuma ili za samo jedan dan hehe propast svijeta je u prvoj i zestokoj fazi.zato pozurimo da zaradimo sto vise love pa da imamo tamo na onome svijetu(naravno mislim na one tajkune koji misle da je sve u novcu i materijalnom bogatstvu)za svakoga zivoga covjeka nastupi propast svijeta onoga momenta kada za njega ovaj svijet vise ne postoji.drzimo se vjere postenja i cuvajmo svoje zdravlje a o tome sudnjem danu i propasti svijeta odlucuje sasvim neko drugi a ne naucnici koji su obicni smrtnici kao i mi sami.nego postenje i vjeru u ruke i ne zakidajte na strofama i forspilima pa radite naprijed a sudnji dan ce nam doci i svakako sto je neminovno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 30.12.2005
Mjesto: Sl.Brod
Godina: 37
Downloads: 803
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA4X
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Problem je što jako puno ljudi vjeruje u ta sr..., a jako malo vjeruju u Boga.
Naravno da ljudi koji nas uništavaju godinama da će nas i uništiti e to je Smak Svijeta...a sada plaše ljude sa smakom svijeta pa će ljudi dizati sve više i više kredita e to ima je cilj zapravo samo jedan od ciljeva...Ali stalno izvode kojekakve scene čuvajmo se mi 3 svj. rata i atmoskih bombi izgradimo si dobra skloništa eto u šta treba ulagati.. i dobre zalihe hrane. A ove sprdačine i pretpostavke to su samo nečije vizije i da dobro zaradi na novome filmu...Ajde ljudi treba uživati veseliti se pjevati i dobro naoštriti kljave i harmonike ko j... taj smak svjeta.Vjerujem u Boga i ne bojim se ja ničega.Živjeli Dodato: Kako bi smanjila paniku koju su uzrokovale brojne glasine o majanskom proročanstvu i kraju svijeta koji će nastupiti 21.12. 2012., a koje je dodatno ojačao novi blockbuster 2012 NASA-ini stručnjaci osjetili su se ponukani da opovrgnu ova naklapanja i objasne svijetu da razloga za paniku nema. Film u produkciji Sony Picturesa, vrijedan 200 milijuna dolara, krenuo je s prikazivanjem u kinima. Radnja filma temelji se na teorija da će kraj svijeta nastupiti kada se nekakav opskurni Planet X iliti Nibiru zabije u Zemlju. Po tvrdnjama pseudo-znanstvenika, entuzijasta za paranormalne pojave i internet teoretičara ovaj misteriozni planet iz filma navodno su otkrili još stari Sumerani. Neki internet siteovi čak su optužili NASA-u da skriva istinu o postojanju ovog planeta, pa je američka svemirska agencija opovrgnula ovakva nagađanja. Da postoji mogućnost takve kolizije ''astronomi bi sigurno pratili njeno kretanje bar zadnje desetljeće i do sada bi taj planet bio vidljivi i golim okom. Dakle očito ne postoji. Znanstvenici diljem svijeta znaju da ne postoji nikakva astronomska prijetnja u 2012. godini'', tvrde u NASA-i. Početne teorije o tome da su Maye prorekle smaka svijeta smještale su Sudnji dan u 2003. godinu, no kako se ništa nije dogodilo pomaknut je prema zimskom solsticiju 2012., što se poklapa s krajem jednog ciklusa u majanskom kalendaru. NASA inzistira da majanski kalendar ne završava 21.12.2012. godine već da nakon njega odmah započinje novi ciklus te da na horizontu nema nikakve prijetnje za Zemlju još narednih par desetljeća. Ove glasine porekli su i brojeni stručnjaci za Maye i majanski kalendar, kao i sami potomci drevnog naroda s područja današnje Guatemale koji itekako dobro poznaju svoju tradiciju. Ideja o kraju svijeta zapadnjačka je umotvorina i Maye u svojim drevnim spisima i mitovima nikad istu ne spominju. ''U majanskoj kulturi ne postoji koncept apokalipse'', rekao je Jesus Gomez voditelj Guatemalske konfederacije majanskih svećenika i duhovnih vođa za Sunday Telegraph. Dodato: Ovaj članak je kopiran sa stranice net.hr Eto i šta reći sada!
Ako hoces da se obogatis idi medju siromahe..!?.?! Promijenjeno od klavijaturista (18.01.2010 u 08:39 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja mislim da nam samo CHUCK NORIS može pomoći i niko drugi...I da bude smak svjeta tog datuma,samo spustim ruke i čekam kraj...Sa svojih 25 godina mnogo sam stvari proživio i steko familiju i stabilan život,al najžalije bi mi bilo zbog moje dvoje djece koja su još mala...Oni neće dočekati odraslost ako se to desi ali takva nam je sudbina...Premda je bilo mnogo velikih nagađanja i preračunavanja od raznih kometa asteroida i ostalih đavola koja bi mogla da padnu na zemlju i sve unište ali NIKAD se ne zna...Sačekajmo 2012-tu pa ćemo da vidimo šta i kako...
![]()
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
rekli bi stariji eeeeeeeeeee djeco Amerika vam je mozak popila
![]()
![]() |
Favoriti |
|
|