|
|
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ne znam ni ja ko je izvor,a resenju problema nisam ni blizu,prugusuje mi se zvuk kod visokih,npr kad se dvoje deru u 2 mikrofona,kad sviram neke gajde,kad sviram neku piskaviju tercu...
ne znam vise ni koji kabl da gledam,da li su zvucnici u pitanju da li nisu nemam pojma vise,muka mi od svega.............. bilo bi veoma korisno da uradis prepravku,mislim da je tekst ok i da je lepo objasnjeno,ti prepravi sta ne valja
Promijenjeno od mimiki (24.01.2010 u 04:50 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pozz drugari...kad smo vec kod osetljivosti..mozete li mi reci koliko decibela je prosek da ima neka zvucna kutija,znaci vecina kutija na koliko db radi,a koliko db je pozeljno,tj najbolje da ima kutija?hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Osetljivost zvucnika je suodnos potrosene snage i proizvedene glasnoce, a mera kojom se iskazuje je dB 1W/1m.
Primer: zvucnik deklarirane osetljivosti 100dB/W/m ce na udaljenosti 1m proizvoditi zvuk glasnoće 100dB trošeći pri tome 1W snage iz pojačala. Ako kutija od 500W, osetljivost 95dB/W/m, postigne kod maksimalnog opterecenja 122dB.Druga kutija sa osetljivost od 101dB, postigne istu glasnocu sa 130W potrosene snage. Kutija od 250W SPL 100dB/m je u svaki slucaj jaca nego kutija od 300W i 95 dB/W/m!! ![]() Sensivity je logaritamska jedinica,gde najmanja promena utice na glasnocu kutije! Max SPL je jednostavnije proracunati! ...na osteljivost kutije dodamo na svako udvostrucenje snage 3dB. Vise obracajte paznju na SPL i Max SPL nego na WATTima! Evo vam klasicni primer: Dynacord FX12 SPL 1W/1m: 106 dB Max. SPL 1m: 134 dB 350W 2300EUR Dynacord Corus Evo 12.2 SPL 1W/1m: 97 dB MAx. SPL 1m:130dB 500W 600EUR Pozdrav P.S. moram da napomenem da velika osteljivost kutije ne znaci automastki veliki kvalitet proizvedenog sounda! Kvalitet sounda se "najcesce" izmeri u EURima, svakako i ostale valute ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|