Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 31.01.2010, 15:47   #1
smt2
Drugar foruma

smt2's Avatar

Registrovan/a dana: 18.03.2008
Mjesto: Frankfurt (Zenica)
Downloads: 666
Uploads: 6
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Yamaha t2 + Korg Lee
Interesi: Muzika
smt2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
smt2 pošalji poruku preko MSN messengera smt2 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

E pa brate samo da dodam.Nedajem ja ovde nikakvo pravdanje nikom.Ove midi postavke sam kako velim sam razotkrio samim proucavanjem i ajmo reci cackanjem instrumenta kojeg imam odkako postoi ime Tyros...Dakle i ovde medju vama koi ste se sada oglasili ima onih koima sam vec pomogao i ovu midi postavku dao poklonio ili sta vec.bilo da se radi o Tyrosu 2 ili Tyrosu 3.Nebi da imenujem jer sam mnoge i zamolio da o tome nepricaju dalje ali se osecam duznim sada objasnjenje.Midi postavka je uistinu sve ono sto sam vec rekao nesto nenadmasno.Dakle neradi se ovde o nekim novokomponovanim tercama vec kao sto moj drug Emir Totic vec rece sasvim obicne midi terce koje funktionisu besprekorno uz odgovarajucu midi preradu i postavku koju sam sam razotkrio dakle odgovorno tvrdim da mi tako nesto niko nije pokazao niti poklonio niti postoi neko yamaha objasnjenje...nesto slicno onoj postavki koja kruzi nainternetu ali velim nedovoljna...ostalo sam vec rekao ...smatram da bi trebao da podelim svoje znanje sa vama...i to cinim i dosad bez ikakve koristi i novcane naknade daleko bilo...vec delim sa svoim prijateljima i koime tako smatraju i da budem iskren tako ce i da ostane...ovo ce itako vremenom da procuri i nemam nista protiv svi koi su dosad dobili moju midi postavku evo javno kazem neka slobodno postave i okace ovde na forumu dakle svi oni koi smatraju da gresim neka dele i daju ja ne.Nedam svakome a posebno ne onima koi bi sve gotovo na tanjiru a takvih ima mnogo...poz...
smt2 je offline   Reply With Quote
Star 31.01.2010, 18:08   #2
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nadam se da nisi mislio na mene.Meni ta postavka ne treba,jer nikad ne koristim midi file.A,i nisam baš gotovan,stavljao sam ovdje i pionirske materijale za Roland GW 8,a i za Yamahu.Samo sam pokušao čovjeku odgovoriti na pitanje,u najboljoj namjeri.Pozdrav!
makso68 je offline   Reply With Quote
Star 31.01.2010, 19:16   #3
smt2
Drugar foruma

smt2's Avatar

Registrovan/a dana: 18.03.2008
Mjesto: Frankfurt (Zenica)
Downloads: 666
Uploads: 6
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Yamaha t2 + Korg Lee
Interesi: Muzika
smt2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
smt2 pošalji poruku preko MSN messengera smt2 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Brate ne mlati praznu slamu i ako te niko nije pomenuo onda i nekomentarisi kao pionir ovaj put tebe misli...
smt2 je offline   Reply With Quote
Star 21.10.2011, 08:43   #4
skoricnik
Moderator

skoricnik's Avatar

Registrovan/a dana: 19.05.2006
Mjesto: Backa Palanka
Downloads: 4091
Uploads: 22
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 177 puta u 167 Postova
Instrumenti: Ketron AUDYA5, Roland Fantom-S
skoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblick
skoricnik pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pozdrav kolege! Imam jedan problem sa midi tercama na Tyros2. Terce savrseno funkcionisu kada mi je midi kabl prikljucen na MIDI B OUT/IN, ali javlja se drugi problem. Kad ukljucim midi kabl, DSP effekat mi se zaledi. Nece da se upali, ostaje ugasen i na onoj registraciji koja je usnimljena sa upaljenim DSP. Moze li mala pomoc, posto sam relativno nov u Yamaha svetu?
Star 21.10.2011, 09:01   #5
gega
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
gega befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard **

Dobro jutro
Sta je funkcija DSP ?

dsp produkuje odredzene efekte kao, reverb, distorsion, chorus, delay......itd.

Ono sto sto jedan voice nema ne moze ni da se produkuje pritiskom na jedno dugme.
gega je offline   Reply With Quote
Star 21.10.2011, 15:50   #6
skoricnik
Moderator

skoricnik's Avatar

skoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblick
Standard

Da, ali, recimo gitara sa DSP, tacnije distorzija ima efekat na sebi. Kada ukljucim midi kabl u out/in, i vratim na tu gitaru, cuje se samo izvorni voice, bez DSP, bez distorzije. To mi nije jasno, zasto se desava.
Star 13.11.2011, 01:25   #7
acikadj
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 14.09.2006
Downloads: 240
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
acikadj befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

To se i meni dešavalo, ali samo kad čačkam oko midija dok je klavijatura uključena. Kad se pokreće, sa prethodno podešenim midijem na terce,i prikačenim kablom na midi in i out svi DSP rade i normalno se pozivaju boje. Mislim da samo malo brljavi klavijatura i da je potreban reset. Što se tiče samih terci, u samom midi fajlu koji sadrži samo sysex poruke mogu se promeniti određeni parametri shodno formatu sysex poruke tako da se terca šalje na drugi kanal. Mislim, nisam izmislio toplu vodu samo hoću da kažem da se uz malo guglanja i proučavanja može svašta napraviti, ali treba vremena za kompom provesti puno...
acikadj je offline   Reply With Quote
Star 14.11.2011, 20:04   #8
skoricnik
Moderator

skoricnik's Avatar

Standard

Ustanovio sam da su midi terce blagi uzas, uopste mi se ne svidja kako zvuce, tako da sam ja poceo da radim semplovane terce, bolje je mnogo resenje.

Pozdrav
Star 04.01.2012, 11:09   #9
milan8707
Početnik forumacije!

milan8707's Avatar

Registrovan/a dana: 06.12.2010
Mjesto: Karlovcic
Downloads: 0
Uploads: 3
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa80
Interesi: Muzika,muzika i samo muzika
milan8707 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

DRUGARI POZZZ,imam tyros 3 i koristio sam terce one koje idu na midi kabal,sad sam preradio klavijaturu u dugmetaru i ne rade mi terce jer to povezuju preradu preko midija( ne razumem se bas u to) da li ima neko one obicne terce semplovane koje ne idu preko midija ? <3
milan8707 je offline   Reply With Quote
Star 04.01.2012, 21:32   #10
gega
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
gega befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard **

,,One,,terce ne mozes dobiti ovde jer je materijal komercijalnog karaktera...jedino ako neko nema svoje radzene pa da ti pokloni a sto se prerade klavijature na dugmetaru tice...nema to veze sa tercama,i sigurno nije razlog zasto ti ne funcaju terce kako treba.Proveri podesavanja na klavijaturi i koristi uputstvo koje mozes skinuti ovde na dovnload sekciji. Naziv nije ,Terce tyros 3,, vec terce Psr 1500-3000 itd... Pozzzzz
gega je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:56

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije