|
|
Ostali proizvođači i razno Za sve one koji ne sviraju Yamaha-e, Korg-ove, Roland-e ili za one koji imaju meshovita pitanja. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 29.11.2009
Downloads: 226
Uploads: 2
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Korg PA50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
cao Boss. . .Najprostije receno:,,Aranzer je klavijatura sa ritmom koja sama svira bas ,treba samo uhvatiti akord,,. . . Za pocetak bi trebao da odes kod nekog klavijaturiste da ti pokaze od cega da pocnes. . .Za 350 evra mozes naci odlican aranzer za pocetnike sa kojim mozes i raditi tezge. . .
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 23.09.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
pozdrav.za take novce možeš da kupiš klavijaturu koja je vrh...negdje ti se čak i korg pa50 neđe za take male novce...a najbitnije ti je da imaš volju za svirat,i onda otići do iskusnog klavijaturisti ili svirača samo da ti u par sati objasni akorde i kako se sviraju...a trileri skale,harmonija sve to kroz neko vrijeme dode na svoje
pozdrav iz slavonije |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Zapucas fino kod nekog profe ili dobrog klavijaturiste da ti pokaze osnovne stvari jer necu da te obeshrabrujem ali sam stvarno ne mozes puno toga nauciti. Za 350e mozes uzeti lep aranzercic, ne pa50 ali sigurno pristojnu klavijaturu za pocetnika. Moj savet je da ti neko lepo objasni osnove i samo rad brale, mora da se radi.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Malo me mrzi objasnjavati ovako banalne stvare ali znam kako je i ja sam nekada davno bio apsolutni pocenik t.j. svi smo... Pocetnicima je pomos povise potrebna nego na profesionalce
![]() Znaci aranzer je klavijatura koja sama svira pratnju (bubnjeve, bass, gitaru) ti samo pritisnes akord sa levom rukom, a sviras muziku sa desnom. Sempler je mogucnost kreiranje boje od realne zvuce ali kao sto ti je mali budzet sad o sempleri nemoj razmisljati. Trilere su ukrasi tako sto mnogo brzo odsviras dva tona, i napravis ukras (i za trilere je malo rano, pocni uciti skale i akorde). Skale su nize od tonova (Do re mi fa sol la si do). Ovo je C-dur skala, vrz istom princip se sozdaju i ostale skale. Akord je sozvucje od vise tonova (Do mi sol = C dur). Za uenje imas intarnet skola sviranja na "pocetnu" a ne bi bilo lose i da uzmes casove. Sa budzet od 350 evra ja ti savetujem da uzmes polovan Korg i3 ili Roland g600. Obe su dobre, mozes stavljati narodnjacke ritmove cak i isterati prve svirke sa njima kad uvezbas naki repertoar. pozz |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ace za ovaj koristan post: | Boss (07.02.2010) |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Usput, mislim da mu je za aranzer jos rano da odmah krene. Kad savlada akorde i skale aranzer ce mu biti lak. Tako sam ja poceo, svirao sam akorde kao basove na harmonici (pratio ritam njima) a desnom rukom melodija naravno.
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|