|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Brale, znam to kad je u pitanju ceo set bubnja. Mislio sam da zadrzim npr taj set ali samo dobos ili neku cinelu da uzmem iz nekog drugog seta bubnja.
Ipak, hvala ti Gega puno za izdvojeno vreme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Downloads: 351
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
To mozes samo napraviti na PC-u sa Voice editorom.
Otvoris Voice editor i izaberes drum set koji hoces da editiras, Pritisnes plavi taster Key i otvori ti se drum editor, Izaberes drum Key koji hoces da mijenjas npr D1 ili E1 ili ...... zatim pritisnes na Voice ili Category pa ti se otvori note lista, tu izaberes iz kojeg seta, koju notu hoces da kopiras u svoj drum set, Pritisnes OK i sad je mana svega toga da taj set moras spremiti kao jedan "Custom drum set", a tyros 2 ima svega 10 slobodnih mjesta. Nadam se da sam mogao pomoci Pozdrav Boban |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Au, ovo je veliki nedostatak sto ne moze da se kombinuje malo... Bas steta.
Hvala Vam veliko... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Mozes i unutar ritma na Drum traci da ubacis Program Change naredbu prije odredjenog elementa, naprimjer dobosa ili cinele. Na taj nacin ti drum set ostaje isti, samo sto ce dobos da vuce is drugog Kit-a.
Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
I samo za taj ritam mi se vrsi ta promena na drum kit?
Izgleda da je to odgovor na moje pitanje. Vidim da i daleko iskusnije kolege ne znaju kako moze da se resi to, pa ako imas vremena ili kad ga budes imao napisi nam malo detaljnije o tome. Hvala ti. Promijenjeno od EmirTotic (04.03.2010 u 20:34 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Da, samo za taj ritam se vrsi promjena.
Znaci ubaci se program change komanda prije odredjenog udarca da povuce na primjer dobos iz nekog drugog Kit-a. Ja sam to redovno radio na Rolandu, a posto S910 imam tek 2 nedelje (to mi je prva Yamaha), morat cu da sjednem malo pa cu detaljno napisati kako se odradjuje. Garantovano da moze da se uradi, a u najgorem slucaju putem kompjutera i nekog sekvencera (sto bi svakako brze islo). Ako imas MIDI Chart od Tyrosa ( ako ne, imas ga na oficialnoj stranici), i obrati paznju u drum key assignment pod LSB, MSB, program change i Note#. To ti je u stvari adresa po kojoj procesor zna gdje da ode i povuce sound koji ti hoces! U stvari, svi ti aranzeri su ti isto *ovno (roland Korg yamaha), samo drugo pakovanje. Sve ti je sama manipulacija midi naredbi, sa drugacijim pristupom odredjenim komandama. Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
To bi bilo lepo provaliti. Potrudicu se malo da procackam oko toga i naravno ako ti u medjuvremenu provalis to kucni nam ovde kako se to radi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|