|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Uf, vrlo ozbiljna tema. Nije za šalu ako su se ozbiljno nameračili na muzičare. Ja sam sa njima inače vec preživeo nirvanu. Dobio sam i opomenu pred tuzbu. Naime ova priča nema veze sa sviranjem nego sa njihovim ozbiljnim namereama.
U kući u kojoj živim mi je samo registrovana firma u kojoj radim (obična kancelarija). Bas na ćaletov rodjendan, ćale se razveselio sa društvom i odvrnuo muziku. Posle par dana na našu adresu je stigao račun Sokoja na upotrebu muzike u komercijalne svrhe ![]() ![]() ![]() Hoće ljudi pare pa to ti je ![]()
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
sacuvaj boze, citam i ne vjerujem
![]()
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Obilazeli ti Sokojevci i ovdje u minhenu
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Drugovi moji!
Kod nas u RH, priznate grupe ala Vruća linija, ( bivša Hot-line ), Noćne lutalice, Condori......imaju iza sebe nekoliko CD-ova, a sve su pobrali sa prostora bivše Yuge, prepravili, i sad su to nazovi veliki hitovi.. I ja da plaćam za njih autorska prava???????? Ne dolazi u obzir!!! Po čemu su to strašni muzičari i pjevači toliko bolji i kvalitetniji, od recimo naših kolega Milančeta, Ronaldinjosa, Nestora......da ne nabrajam više da se neko ne naljuti, i koji beru nekoliko desetaka tisuća Eura recimo za jednu Novogodišnju noć???? Hebem im sunce, dođu na koncert, otpjevaju svojih 10 i još tuđih 10 pjesama, i poberu silne pare, a mi se tu mrljavimo i brljavimo za cijenu od 10 -500 Eura, moraš znat svirat sve, i još ti pijanci i glupi gazda pušu za vrat, a sviraš nekoliko sati. I takvima da plaćam za autorska prava?? Ne želim, Radije nek me pošalju u buksu, jel novaca za kaznu nemam, a i ako odem u buksu, još ću tamo i zaraditi na farbanju radijatora.. A i ako mi neko dođe kenjat za sviranje.....u koferu je uvjek jedna noga viška od stalka za mikrofon. Pa da vidimo...... Jel ljudima je više dosta pljačke i izmišljanja gluposti. Svaka čast izuzecima, koji stvarno pridonose da se ova naša bijedna estrada održava koliko toliko na životu, ali za kojekakve šufte ne dam niti centa!!! NE DAM!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Satriani
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
![]()
i ja mislim da se muzicari samo moraju drzat zajedno i protiv toga, ako zagusti potpisat neku peticiju, ako treba svi cemo s foruma podrzat, stavicemo ime i prezime i broj osobne/licne, moj prijedlog
![]() |
#6 |
Nishki
|
![]()
Hmmmmm.........Muzicari da se sloze????????
Daj boze!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Satriani
![]()
ako nista, mi ekipa na forumu, to bar nije toliko tesko, a i opcenito zajednicki interes muzicara, barem se tad trebamo slozit
![]() |
#8 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Generalno gledajuci,muzicari nikada,ali bas stvarno nikada,nisu bili slozni.
I nece nikada ni biti,i to je na zalost jedna zalosna cinjenica. A u principu,uvijek su se "kola" lomila na "sitnima",a "krupni" su kupili i kupe glavni dio kolaca. Ovdje pod "sitnima" podrazumijevam muzicare reproduktivce,a to su ljudi koji rade i zive od izvodjenja muzike,koja je vec ranije snimljena. Tako je bilo,a na zalost,tako ce i biti.... Volio bih zbog ljudi koji krvavo rade taj posao,da im bude bolje,ali sam po tom pitanju skeptican. Neka vam je sa srecom,.... Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|