Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Alati tema Display Modes
Star 14.05.2007, 15:48   #26
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Roladnd E-60 ne samo da je kvalitetniji i bolji od G-1000 nego i od popularne VA serije Rolanda. Ipak radi se o novitetu i svaki noviji synth je po defoultu bolji od prethodnika (naravno ako je u istom razredu). To ističem jer primjerice GW-7 je Rolandov novitet pa opak je mačak u vreči. No da ne skrečem s teme. Imao sam prilike neki dan isprobati napokon E-50. Dobar aranžer, mastan ritam, fine boje i da se i te kako raditi na njemu. Usporedio bih ga s KORG-om Pa50 s kojim je nekako najsličniji prema strukturi i mogučnostima, s time da bih (ne zato što sam KORG-ovac) malu prednost dao Pa50 s obzirom da su mu svi tvornički ritmovi editivni tj daju se prekucati što kod Rolanda nisam našao. No Roland je opet otišao korak dalje s USB konekcijama, touch screen color display-em, mislim da čak ima i vocoder, softwarom MIDI to style i još brdo toga čega Pa50 primjerice nema. No E-50 je ipak mlađi od Pa50, pa je stoga realno i reči da je barem meni nijansu bolji prema onom što pruža. Mislim radi se o osobnom uvjerenju i faktima. No vjerujem da će i KORG uskoro izbaciti logički razmišljajući Pa-500 jer s Pa-800 je isprobao reakcije na tržištu. Pa1X i G-70 su gornji razred i prema kvalitetu i cijeni. Kad gledamo jeftinije modele prema nekakvom rasporedu izlazili su G-1000, pa I-30, potom VA-7, pa Pa80, pa G-70, potom Pa1X, pa Pa50, sad E-80 i E-60/50, zatim Pa-800, ... e sad bi mislim bio red na Pa-500. Vidjet čemo što će donjeti i kakav će biti. Kolika će mu biti cijena. Radi konkurentnosti trebao bi koštati kao E-50 (oko 1.000 €). U biti kako ništa drugo mogu samo reči da mi je teenutno po designu Rolandova E serija najlijepša od aranžera. Da bih dao konačnu kvalitetnu ocijenu o E seriji morao bih je imati doma minimum tjedan dana. Ovako sat-dva u music shopu su premali za neki kvalitetniji sud i ocijenu. Sve u svemu prodam li Pa50 sigurno ću za taj novac kupiti E-50, barem su mi prvi utisci vrlo pozitivni.
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
g70, roland

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:20

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije