|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.05.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav ljudi.
Nisam siguran dal je neko postavio slično pitanje ili ne, mrzelo me da tražim po forumu, al sve u svemu nadam se da admini neće zaključati temu. ![]() Naime, trebao bi mi bilo kakav program za klavijaturu u koji bi recimo ubacio video ili audio/mp3 snimak a da na izlazu dobijem informacije o dirkama na klavijaturi koje se sviraju u tom trenutku, ili uopšteno prikaz dirki na klavijaturi i sviranja. Nisam baš nešto preterano guglao, mada nisam ni siguran kako bih tačno na engleskom nazvao ovaj program. Uglavnom, sviram onako za sebe malo jače od dve godine klavijaturu, ali još uvek nemam dovoljno razvijen sluh da bih mogao automatski da skinem neku stvar, pa bi mi jedan gore opisan program više nego dobro došao, ako uopšte nešto takvo postoji, a verujem da postoji. Skinuo sam recimo pre par meseci, ako ne i godinu dana, amazing slow downer, ali ovaj program služi samo za usporavanje snimaka, da ne smaram.. ako ste ga koristili, poznato vam je.. Znači, ne treba mi program za skidanje nota, obzirom da note nisam toliko učio (znam ja nabrojati lestvicu, ali nisam učio svirati po notama), ali bi recimo dobro došao program za ispisivanje tonova, tipa: C,D,E,F,G,A,H,C, odnosno polutonova Cis, Dis, Fis, Gis, B, obzirom da po ovome znam svirati. Hvala na potencijalnim odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Koliko ja znam,to sto vama treba,ne postoji.
Dakle ubaciti,video ili MP3 snimak i da program pokazuje tonove. Za midi fajlove postoji,a za audioMP3 ili video,koliko sam upucen-nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ja sam uploadovao jedan free program "TS audio to midi" sposoban je da konvertira mp3 u midi. Rezultate i nisu lose ako ga podesis dobro. Mozes ga probati al ti stom kazes da nemas dobro razvijen sluh tesko ces se snaci u taj haos od note koj ce ti izbaci.
Zato ili trazi ucitelja ili nabavi VanBasco player-a i vezbaj od midi fajlove ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Skinuo sam Van Basco program i ubacio neke midi fajlove. Vidi se klavijatura i sviranje po istoj, ali se ništa ne čuje..?
Probao sam opet te midi fajlove otvoriti u winampu, ista stvar.. pesma ide, ali nema zvuka.. Glupo je pitanje, al ne znam u čemu je fora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
|
![]()
Control Panel > Sounds > Audio - Midi music playback, tu izaberi: Microsoft GS Wavetable SW Synth a na Sound playback idi na Volume pa pojacaj SW Synth.
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala puno na poješnjenju, prva opcija mi je bila podešena, ali je na volume sw synth bilo mute.
Inače, sad kad preslušavam u van basco, svirka je na klaviru, i donekle jasna a donekle i nije, znači nije original klavijatura, ali može da prođe. Zna li neko još neki program sličan ovom, da ima prikaz klavijature/klavira prilikom sviranja? Hvala još jedom svima za pomoć Promijenjeno od Sejox (26.05.2010 u 21:30 sati) Razlog: Obrisan nepotreban citat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Glas Razuma
![]() |
![]()
Na ovoj temi je vec bilo govora o tom nekom drugom programu:
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...ight=synthesia Dakle,kao sto su napisali,program se zove Synthesia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@icceman
Kazes, note na klaviru, donekle jasno donekle nije ..... znaci si probao konvertovati Mp3 u MIDI ...... eto to sam ti govorio, daje ti "haos od note", tesko se i prepoznaje sta je ustvari odsvirano. Takve ce ti biti rezultati uvek tokom konverzije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Donator
|
![]()
Ljudi dosta je pisano o ovome po forumu. Potrazite malo vise. Zakjucak je sledeci: Nemoguce je Mp3 snimak pretvoriti u midi i videti sta je odsvirano. Treblo bi prvo snimak odvojiti u posebne kanale za bas, gitare, solo deonicu i td. pa tek onda pomocu programa "TS audio to midi" da se prekonvertuje ali ni tad nece biti tacno. Znaci: Samo putem svog sluha moguce je skinuti stvar do savrsenstva.
Jos nesto: Ima u downloadu program za Winamp koji pokazuje harmoniju koji nije 100% tacan ali moze da pomogne pri skidanju za orjentaciju. Pozz
"Nemorate biti bolji od drugih budite samo najbolji sto mozete" Promijenjeno od bokivelik (26.05.2010 u 22:58 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Glas Razuma
![]() |
![]()
Ovaj dio i post od clana @icceman se odnosio na ubacivanje midi fajla,
a ne MP3 audio zapisa u neki od programa,da nebi bilo zabune.... ![]() A ovo sto su @Boki i @Ace napisali je konacan odgovor na ovu temu,a vezano za eventualnu mogucnost pokazivanja tonova u nekom programu, tokom reprodukcije MP3 audio snimka. Znaci,ljudi to jos nisu izmislili.... ![]() Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|