|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.11.2006
Mjesto: chicago
Downloads: 964
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: guerrini dugmetara i pa 800
![]() |
![]()
E dosao je cas da se ljudi otrezne i da krene prava pesma kao sto treba , na primer ovde u americi se uvek vrte prave stvari betlosi roling stonsi mamas i papas , hotel california , sve sto se moze slusati a sundaci kratko traju .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.05.2006
Downloads: 305
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
baš mi je drago da tema još živi
već duže vrijeme izbjegavam svirke po kafanama diskotekama nema tu više pravog posla osim ako nisi u nekom elitnom diskaću al to je opet sve puno raznih problematičnih likova al to je već druga tema sviram većinom po svadbama i ostalim privatnim feštama i tu na moju radost nema besmislenih pjesama koje nemogu svarit nikako ide sve od standardni svadbarskih onda stare poput krčme u planini , malo opet novijih datuma na osnovu krčme ,danijela .nema raja bez rodnoga kraja.jedna reka u mom kraju itd milina doduše ima i nešto novih al to su ipak pjesme koje imaju smisla tu je nezaobilazni bešlić i pjesme tog tipa a ako koje djete i potraži koju noviju pjesmu tipa dade polumente i sličnih glatko se odbije jer većinom niko od djece nenudi lovu nego samo traže da se pjeva a ozbiljni gosti traže ozbiljne pjesme i ozbiljno plaćaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 22.07.2010
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 432
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Korg Pa800 i Korg Tr 61
Interesi: Plivanje s preponama
![]() |
![]()
Na jednoj kucnoj svirci medju starijim ljudima (bio sam sa harmonikom tada) covjek mi daje 100 eura i kaze "ako budes znao jednu od dvije pjesme sto ti kazem pare su tvoje".
1. Ilda i Ahmet (ja mislim da je nastala 1974. godine) 2. Kocijas (1979) Obje od Sabana. Ja ih naravno znao ![]() ![]() I te veceri sam bas dobro prosao s baksisom, A jednom kad sam svirao mladjoj raji slika je bila: ja sviram, oni se zagrlili u krug i pjevaju li pjevaju... Narucivali ove nove gluposti. Baksis - 10 KM (5 eura). Eto kofol "Ljepsa od noci" je hit. Meni su je dosad samo jednom narucili na svirci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ljepsa od noci ti bila hit 2008 i malo 2009, odavno je proslo vrijeme toj pjesmi
![]() ![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|