|
![]() |
#101 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Dare,druže,hvala!
Bobane,kod mene su uvjek svi ekvilajzeri flat,svi su na nuli,a ja,kad pravim ritmove,ili ih editujem,onda odredim ekvilajzere na instrumentima,pojedinačno.Tako sam radio na svim klavijaturama do sad.A,što pitaš?Ako si mislio na moju izjavu da Yamaha 9000 pro puno kvalitetnije izlazi na razglas od GW 8,to je tačno,jednostavno ima dosta kvalitetnije izlaze(sound je dosta širi i kvalitetniji) Ako imaš koji koristan savjet za poboljšanje izlaznog sounda na GW 8,molio bih te da mi objasniš.Može i na P.P.Veliki pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Vec sam pisao o tome.Ja koristim postavke analognog ekvilajzera LO+10 i HI+10,a ova postavka iziskuje da se smanji jacina bas bubnja u svakom ritmu na 80 kao i jacina basa-volume na 80.Na ovakav nacin i solo boje i ritam sekcija zvuce kako rece Vule "masnije".Imas i dodatnu mogucnost da samu ritam sekciju obojis sa StyleMFX -(recimo onim osmopojasnim ekvilajzerom,mada moze da se stavi bilo koji drugi efekat iz MFX sekcije i primenjuje se nezavisno od efekta MFX na Upper i Lower).Ja StyleMFX koristim i primenjujem samo na bas.Upper mozes dodatno da obojis ako efekte rasporedis na nacin koji sam vec opisivao,chorus moras izbaciti iz upotrebe i smanjiti ga u ritmovima na nulu pa izaberi u chorus efektima "delay"(mozes da ga podesis kao na Dynacordu na po 250ms) a reverb ostaje reverb.Na ovaj nacin oslobadjas MFX za neki ekvilajzer ili bilo koji drugi efekat a uvek imas na raspolaganju reverb i delay!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Nishki
|
![]()
Lepo izlazi GW8!
Analogni LO +6 HI +6. Treba ostaviti prostora za naknadno stelovanje,a to zavisi od ozvucenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Služio sam vojsku 1987./´88. u Velesu(4 mjeseca),pa u Ohridu(8 mjeseci) i osjećao sam se kao kod kuće,tako da su mi Makedonija i Makedonci ostali u jako lijepom sjećanju.Pozdrav!
Makso kazimi koja si bio klasa i kog koga si bio u Titivom Velesu. Ja sam bio tamo od maja 88 do maja 89 inace ti lepo radi aranzer i lepo pevas pozdrav
![]() |
#105 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Moze i ovako kao sto rece milanceshow ali onda moras dodatno bojiti ekvilajzerom na mikseti,a kod mene je na mikseti sa onom postavkom ekvilajzer flat s'tim sto po kanalu dodam basa po potrebi i u zavisnosti od sale u kojoj sviram.
Mala ispravka,jacina bas bubnja je 70 kod vecine ritmova mada moze biti i visa u zavisnosti od seta i boje bas bubnja.Postavka o kojoj pisem odnosno ona koju koristim,onemogucava koriscenje fabrickih ritmova ali oni nisu ni potrebni jer na GW8 ima dovoljno mesta za sve.U poredjenju sa PA80,solo na GW8 zvuci daleko bolje,cistije i realnije a ovo ti govorim iz iskustva jer kolega sa kojim radim ima PA80. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]() Citat:
Dodato: Bobane,druže isprobao sam i zaista zvuči šire,ali opet mi 9000pro izlazi dosta šire i moćnije.Možda sam ja to sebi ufur´o,stari sam Yamahaman,ne mogu si pomoći.Veliki pozdrav! Promijenjeno od makso68 (21.06.2010 u 20:35 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Naravno druze,bilo bi glupo kad bi smo se svi u svemu slagali!
Mada u ovome o cemu sam pisao ima mnogo mogucnosti da se napravi bolja zvucna slika GW8,a poznajuci te,verujem da ces ukoliko budes imao vremena to detaljno ispitati i naci neki svoj nacin,odnosno svoje vidjenje "kako bi to trebalo da bude"! ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ma,razumijemo se.Hvala ti i srdačno te pozdravljam,kao i ostale kolege na forumu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Uploads: 1
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
![]() |
![]()
Dobro bre makso,celo vreme cekam da promenis taj avatar posto vise nisi Yamaha Man i da stavis u krupni plan GW8 i TR!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ja sam uvjek Yamahaman,čak i kad nemam Yamahu
![]() Evo jedan snimak,da pokažem da sam i Rolandman.Izvinjavam se što je bez vokala,oprema mi je u restoranu,gdje inače radim,ono što najviše volim,to je animir svirka,skroz tiho,skoro erotično...Inače,sve je odrađeno na Rolandu GW8.Ovako nešto: Promijenjeno od makso68 (31.07.2010 u 10:40 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|