|
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Bez ljutnje molim,samo sam pitao,ok je.
A i sta mislis da npr ovu pesmu svi sviraju po originalu,bilo bi malo monotono,da svi furaju isto. A i danas na tv gostuju raznorazni koji ne mogu ni original da uhvate kako treba,a kamoli nesto svoje da ubacuju. No,da ne skrecem sa teme. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ok, pa hoce li iko ispisati kako ide?
![]()
![]() |
#3 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Meni je uvek bilo OK svako odstupanje od originalne svirke,naročito kad je u pitanju aranžer,jer se izlazi iz klišea i daje se neki lični pečat celoj priči a to muzičara izdvaja od ostalih...ovo je moj subjektivan stav...
Što se tiče Jabučanca i ove svirke,i to mi je ok...oni i jesu ljuti tezgaroši i šatorci a ne "klubski" svirači,znam da pojedinci iz te ekipe opasno sviraju,i sviraju ono što najbolje znaju... Dajte harmonije,lepa je tema... ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
Poštovana gospodo!
Vjerovatno se mnogi od vas neće složiti s mojim stavom, ali nema veze ,ovdje smo i zato da raspravljamo-ipak šta se tiče ove teme ne mogu da se ne osvrnem na činjenicu-ako več sviramo nečije stvari (ne svoje autorske) tada bi ipak trebali imati poštovanje prema autoru i barem točno odsvirati harmonije!Na bini sam preko trideset godina, i dosta puta si dozvolim da napravim svoj aranžman za neku pjesmu, ali harmonije i riječi moraju biti originalne!Napominjem da je to samo moje skromno mišljenje, i ne želim da se neko nađe prozvan ili nedaj bože uvrijeđen!
![]() |
#5 |
Donator
|
![]()
U principu gledam da bude tacna harmonija ali volim da se malo poigram sa harmonijom npr
![]() konkretno pesma "Poslednji boem" ![]() U G dur-u E mol,E7,Amol,Cmol,D dur, D7, G dur Uz lepe zene-------nikad tuzno nije ![]() Ili fazon starih pesama ko sto je zajdi zajdi iz G mol-a kad se peva B dur odsviras na kratko Esmol6 ili hvatanje paralela A mol pa u F dur pa u D mol. I mislim da je najbolje kad se ovakvi fazoni i promene originalne harmonije netrebaju naglasavati jer onda ljudi misle da se svira netacno nego u istoj jacini i onda su lepi. ![]() ![]()
Sledeći član vam se zahvalio bokivelik za ovaj koristan post: | Pero3 (01.01.2020) |
![]() |
#6 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Kad vec Boki reko o zajdi zajdi ....
I ja da dopunim temu sa jos jedan moji harmonski otstupak. Taj deo od Zajdi zajdi, kad je pesma iz Gm a peva se Bdur, ja ga malo ulepsam sa C dim. Inace i sa Esmol6 fino zvuci, sad sam probao. A inace ovaj DIM akord koristim cesto u molske pesme na slicne mesta kao u pesmu zadji zajdi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
forspil od poslednji boem iz G -dura Em A7 D C Cm D7 G, onda npr ja dosta kombiniram u onoj od serifa, moj jarane jarane, npr forspil Am F G Dm E, Am 2 puta, onda evo napisacu tekst
Am-----------------D7-------G Put putuje moj jaran putujem i ja F---G-----Dm--E--Dm-G-DmE Oba nas je zanjela asik zena ta G-----------------G7-------C Moj jarane jarane, jarani smo mi C------G-----C-----F----C-----G7--C Ne daj, ne daj jednoj zeni da nas zavadi volio bih strasno kad bi neko i dopunio ![]()
Sledeći član vam se zahvalio Dell za ovaj koristan post: | Pero3 (01.01.2020) |
![]() |
#8 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 27.01.2009
Downloads: 137
Uploads: 0
Rekao HVALA: 15
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
E da i ja podjelim meni drag snimak, bas zato sto nije napucan nekim efektima i odsviran na k...c klavijaturi :-) ali se vidi ko zna taj zna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|