Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Prateća oprema > Kabliranje

Kabliranje Šeme, modeli, sistemi spajanja

Alati tema Display Modes
Star 02.08.2010, 12:05   #2
grandia
Veliki prijatelj foruma

grandia's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
grandia befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

ciao anele

ja bi da pokusam da ti pomognem to sta znam, ali citaj pazljivo - pisem mnogo konfuzno

naravno nemam nikakvih problema ako sam nesto pogresno pisao - da me iskusniji kolege isprave ...

kao prvo, imam slican uredjaj tvome - sa malo razlike. moj primer je sve ovo prikljucati kao MIDI-STUDIO uz mogucnost da snimas i AUDIO (npr. vocal, il Harmonike, Gitare itd...) znaci kljave koristis samo za MIDI

MIDI

emu404 prikljucis preko usb kabel sa kompom - a sa midi kablovima na kljavu koju zelis da koristis kao MASTER (shef preko ostalih klavijatura i programa na kompi)

ne znam za koju bi se ti odlucio da ti bude glavna klavijatura, zavisi na kojoj ti najvise odgovara dok sviras a naravno i koja ima bolje mogucnosti za MIDI-funkcije ... ja bi u tvom slucaju izabrao G1000 ... to znaci da samo na nju sviras a sa njom kontrolises LE i S3000 i naravno sve VST-instrumente ciji zvuk izlaze iz EMU0404 ... postoji jos mogucnost da LE samog prikljucis sa kompom - tu ne znam sad dali LE ima USB za MIDI?? ako ne mozes da koristis njegov USB za MIDI onda mozes da kupis neki jednostavni USB-MIDI-interface za ca. 30-40 evra ... sa tom drugom opcijom mozes da sviras i na G1000 i na LE.

za prvu opciju (G1000= master, LE, S3000 i VST su slave) prikljucis MIDI in iz G1000 u MIDI out na EMU i naravno obrnuto. iz MIDI THRU od G1000 ides dalje sa MIDI-KABLOM u MIDI in od LE, iz LE MIDI-THRU u S3000 = znaci potrebni su ti najmanje 4 MIDI-KABLOVA

AUDIO

to je jednostavno, sve sta ima LINE/AUDIO out prikljucis sa odgovarajucim kablovima na MIKSETU ... a prikljucke imas dosta, cak ti jos neki i ostaju nekorisceni. nemoj da zaboravis takodje i EMU0404 da prikljucis sa MIKSETOM - tu imas VST zvuk ako koristis CUBASE, CAKEWALK, SONAR i ostale programe koje koriste virtualne instrumente. za svaku spravu gledas da povezujes sa 2 AUDIO-KABLOVA zbog STEREO-Sounda sto znaci da u tvom slucaju najmanje potrebno 8 audio-kablova. racunaj jos barem jedan s kojim ces da prikljucis i PC (zvucna kartica) sa miksetom.

AUDIO-RECORDING

e tu je sad malko problem, ja bi u tvom slucaju iz MIKSETE STEREO OUT (MAIN OUT) prikljucio sa audio-kabel (2) sa LINE IN od PC (zvucna il integrisana)

trebalo bi da svi signali koji MIKSETA prima - da se dalje shalju u PC kako bi PC taj signal SNIMIO kao WAV, MP3 ...

na pocetku sam pricao o razlici izmedju tvojeg seta i mojeg a to je osim da koristimo razlicite AUDIO-MIDI-kartice (ti EMU a ja TASCAM), da ja koristim MIKSETU sa USB-prikljuckom (ALESIS) koja sve signale salje preko USB. tvoj behringer nema tu mogucnost (ima i behringer miksete sa USB!) sto znaci da ti moras da koristis AUDIOKABLOVE da bi to SNIMAO sta se na mikseti cuje.

ZVUCNICI

njih bi prikljucio na CTRL il bese MONTIOR out?

eto, to bi bilo to kako bi ja to sve povezao - a kao sto sam reko, nek me slobodno neko ispravi gde sam pogresio

pozdrav

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije