|
|
Kabliranje Šeme, modeli, sistemi spajanja |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Nishki
|
![]()
Kod povezivanja vokalista su u osnovi bitne dve stvari.
1.Odakle poslati signal iz miksete 2.Gde vratiti signal u mikseru Mnogo je bitno za mlade muzicare da shvate da kablom iz OUT jednog uredjaja ides u IN drugog uredjaja i obrnuto.Ovo pisem jer se dogadja da povezuju OUT-OUT.... ![]() Kasnije tek dolazi podesavanje samog vokalista i miksete! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.03.2010
Mjesto: Banatsko Novo Selo
Downloads: 188
Uploads: 4
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg PA800
![]() |
![]()
ma to nije problem kolega normaln je da iz jednog (OUT) uredjaja ide u (IN) drugi samo mi nije jasn ako ja hocu da poslajem signal iz spoljng efekta na miser zasto moram js jedan kabl da vracam sa miksera u njega, zasto mora da se zatvri krug to me buni? hvala na pojednostavljenju nekih stvari e sad me interesuje podesavanje miksete i vokalista pa ako bi tu mogao nesto vise da mi kazes
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 58
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
@ dekipa,
prvo, drago mi je što ti sad radi TC kako treba..... A drugo, vjerovatno imaš EMX 5000..... Ovako...na zadnjoj strani TC-a, kad ga okreneš, imaš ....... LINE INPUT - MONO balanced input ( Balanced Jack Analog Input ) i imaš..... BALANCED OUTPUTS - LEFT RIGHT ( Balanced Jack Analog Output ). E,sad...... Iz LINE INPUT - MONO, treba ti jedan stereo kabal, sa po jednom bananicom, gdje jedan kraj kabla ukopčaš ovdje, a drugi kraj ukopčaš u mikser, u AUX 1, ili AUX 2. Iz Balanced OUTPUT, treba ti jedan kabal koji ima na kraju dvije Mono bananice, a na drugom kraju jednu stereo. Stereo bananicu ukopčaš u Stereo kanal na mikseru, dok ove dvije Mono bananice, ukopčaš u Balanced OUTPUT LEFT i RIGHT. I to je sva mudrija. Dalje se igraš sa odnosima volumena MAIN AUX 1 ili 2, sa AUX na kanalima. Ali što kaže kolega @Milanceshow, treba još i podesiti i sam uređaj, u ovom slučaju TC Helicon VoiceWorks, a to već vjerujem jesi. @ oparnican, u samom TC-u, u glavnom SETUP-u postoji opcija za OUTPUT LEVEL, ja mislim da ju imam na FULL najjače ( e sad da me ubiješ neznam kolka je vrijednost ) Zatim na mikseru napraviš onu proceduru opisanu u prijašnjem postu....MAIN AUX otprilike na 11 sati ( ili po potrebi više ili manje ), dok sa AUX1 na kanalu, poriktavaš jačinu kanala, odnosno izlaza TC-a prako Aux-a. Da bi dobio efekat preko svih kanala, na svim kanalima moraš i odvrtat taj AUX1. Promijenjeno od svirko (19.08.2010 u 11:47 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.03.2010
Mjesto: Banatsko Novo Selo
Downloads: 188
Uploads: 4
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg PA800
![]() |
![]()
hvala kolegama "Milanceshow" i "Svirko" probas sam malo stelovanja i sve radi kao san i mnogo mi bolje izlazi vkoder iz miksete nego preko klavijature hvala svima na pomoci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Svirko, evo sad sam dosao sposla, pa nista nisam probao ali ako imam sutra vremena javljam ti sta sam uradio.
Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Da ne bi otvarao novu temu nadovezacu se ovde...Posedujem yamahu mg16/6fx mikser i hteo bi da joj posaljem dodatni efekat sa drugog miksera...Pokusao sam nesto ali me ne uspeva.Koliko mi kablova treba i sta gde povezujem?Hvala
Tuti Fruti Band Promijenjeno od Minicevac (12.07.2012 u 17:50 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova