|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
@zabac86
potpisujem kolega tvoj post...pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 31.08.2010
Godina: 39
Downloads: 48
Uploads: 4
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Korg PA60, Roland E-96, Korg X5D, Accordion King, Prim Gilga, Ibanez R10
![]() |
![]()
Slazem se sa zabcom. Mnogi pretjerivaju na forumu, al eto ako lazu, onda sebi lazu. Moj full band uglavnom radi svadbe i uzimamo 150 eura po osobi, a kad radimo trojica sa aranzerom (uglavnom kafici i neke proslave) uzimamo 150-250 eura za nas trojicu ovisno o troskovima puta i sl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 02.11.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 252
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg,Yamaha,Ketron
![]() |
![]()
evo mi sviramo svadbe na domacem terenu to zovemo do 25km za 600€,
a ako dobijemo narudjbe u toj svoti Mladozenja ne placa nista ,a ako je vise onda pododimo i krstitke za pola cijene ,a krsteneje djeteta za badava ali uvije se nesto zaradi ,a na vise od 25km sve zavisi gdje ,kome i sta?da sad ne nabrajam. To je nas moto vec vise godina i isplati se ,ali nismo bas pohlepni za novcima jer sviramo iz ciste ljubavi prema muzici i nasem rasterecenju da zaboravimo svagdasnjicu .A takvim konceptom i sebi radimo reklamu tako da se uvijek tu nadje mjesecno cak nekad po 2000€ pa to je lijepi novac i jos imas jesti i piti badava ![]() Promijenjeno od jura20 (25.09.2010 u 02:31 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.04.2004
Downloads: 683
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
e koliko ja znam u bosni je dnevnica 20 -35 eura po clanu negdje u vecim objektima po 50 e
svadbe cca 100 eura po clanu e sad ce neki da ovdje pricaju kako uzimaju duplo vise, pricaju a znam kako stoji na terenu. Neki koje ja poznajem pricaju da uzimaju neke cifre a posle saznas da uzimaju 3 puta manje nego tako pokusavaju ometati konkurenciju na lokalnom nivou. Najbolje o ovome ne pricati svak u principu uzima koliko moze i nek to zadrzi za sebe.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.05.2007
Downloads: 286
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Zavisi i od benda koji se nudi.
U Bihaću 50 eura po članu za običnu svirku i 100 eura za svadbe i mašanla ova godina kao i prošla. Ustvari vlasnik te uzima više puta (više krugova) ako prodješ prvu svirku. Ako te "raja ne puši" ili ako nisi zadovoljio raznorazne ukuse onda te nema u drugom krugu. Danas je sviranje jedan veliki šou i ako nisi u tom fazonu i ako nemaš frontmena da to izvede džaba ti sviranje. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|