Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Ostali Instrumenti > Kutak za harmonikaše

Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;)

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 16.10.2010, 05:26   #1
milanceshow
Nishki

milanceshow's Avatar

Registrovan/a dana: 02.12.2007
Mjesto: Srbija,Nis-Prokuplje
Downloads: 538
Uploads: 16
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 83 puta u 69 Postova
Instrumenti: Roland E80 i FantomG
Interesi: Heklanje....
milanceshow ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
milanceshow pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Pisem sa mobilnog pa me mrzi da nabadam po njemu.
Kao sto je Korg-Pa800 rekao - Pavkovic ima dusu- ali kolega nije zeleo da komentarise njegovu tehniku.
Posto je Pavkovic vise dusevan,nego tehnicar,nije mi jasno po kom kriterijumu Pavkovic meri dusu takmicara?
Koliko sam upucen,prvo se gradi tehnika,a kad tehnika legne onda se svira tehnicki sa dusom.
Postoje njegovi savremenici koji su bili bolji tehnicari i takodje imali dusu.Naprimer Tomica Miljic koji je imao zahtevnija i tehnicki jaca kola od Pavkovica.........A ima jos harmoniksa........
Pavkovicu je samo pala kasika u med.......
Postovano sa mobilnog uređaja
milanceshow je offline  
Star 16.10.2010, 09:30   #2
mamula
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 29.07.2009
Mjesto: Herceg Novi
Downloads: 91
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Guerrini
mamula befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kako nezgodna tema, mislim da je glupost dovoditi Pavkovićevu stručnost u pitanje. Al opet kažu ljudi da nije imun na pare, e sad budi pametan.
Nisam slušao sva izvođenje sa tog takmičenja pa mi je glupo da komentarišem, a iz onoga što su kolege priložile rekao bi da je ova djevojka bar za jednu stepenicu iza momaka.
Nadam se da ovakve stvari neće obesmisliti ovo takmičenje i da momci koji dolaze neće izgubiti volju za vježbanjem.
mamula je offline  
Star 16.10.2010, 11:03   #3
Korg-Pa800
Vredan član društva

Korg-Pa800's Avatar

Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Tuzla - BiH
Downloads: 127
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 19 Postova
Instrumenti: Korg Pa800,Pigini De Luxe,Klavir
Korg-Pa800 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od milanceshow Pokaži Post
Kao sto je Korg-Pa800 rekao - Pavkovic ima dusu- ali kolega nije zeleo da komentarise njegovu tehniku.
Posto je Pavkovic vise dusevan,nego tehnicar,nije mi jasno po kom kriterijumu Pavkovic meri dusu takmicara?
Koliko sam upucen,prvo se gradi tehnika,a kad tehnika legne onda se svira tehnicki sa dusom.
Milance,nisam htio o tehnici da ne bi sad poceli raspravljati o tome,ali ako 'oces reci cu nesto i o tome.
Svaki muzicar,a pogotovo harmonikas ima svoju tehniku.
Nicija ruka,ni prsti nisu isti.Da budemo realni,Pavkovic ima tehniku koja je specificna samo njemu.Ja ne bih da uporedjujemo Pavkovica i druge harmonikase u tehnici jer mislim da to nije cilj ove teme.
Milance,ti jesi u pravu da se prvo gradi tehnika pa onda se svira dusom,ali cinjenica je da dosta harmonikasa svira svojom tehnikom,a ne dusom.I to bas neki harmonikasi koji su na nasoj sceni preko 10 god.
A ja Milance nisam nista govorio o tome kako i na koji nacin Pavkovic ocjenjuje.Svako neka ocjenjuje na svoj nacin,i svako od nasih poznatih harmonikasa neka ocjeni.To sam rekao.
Toliko od mene.Znaci ne bih da poredimo harmonikase ni po cemu jer to nije mjesto za to.Konkretno sam rekao za Pavkovica sta sam imao.
Lijep pozdrav.

Promijenjeno od Korg-Pa800 (16.10.2010 u 11:07 sati)
Korg-Pa800 je offline  
Star 16.10.2010, 18:30   #4
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

E pa zato meni nije jasno,ako svaki ima neku svoju posebnu tehniku sta Pavkovic trazi u ziriju gde se takmice dugmetarci? Malo nema logike,zar ne?
Od pocetka je meni tu nesto sumnjivo

Star 16.10.2010, 22:48   #5
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Bata Vule,vec je receno,ne ocenjuje se samo prosta interpretacija vec i koliko se svira dusom i srcem,a ako mislis da je neko kvalifikovaniji od Pavkovica da to proceni,slobodno navedi njegovo ime,bas bi voleo da znam.Neki harmonikasi koriste samo dinamiku kako bi stvorili utisak slatkog sviranja,drugi kombinuju dinamiku sa mimikom(grimase koje prave licem) ali to nisu dovoljni pokazatelji i najveci utisak ostavljaju samo na publiku.I jos nesto,tehnika sviranja nije samo pravilan,odnosno najprakticniji prstored za izvodjenje neke numere na harmonici vec i sve ono sto karakterise izvanredan muzicki dozivljaj prilikom slusanja iste.
Boban010 je offline  
Star 16.10.2010, 22:59   #6
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Ja se odmah ogradjujem od struke jer nisam harmonikas,komentarisem samo da mi sve tu malo smrdi na neko "muvanje",cak pre bi se reklo "zaudara"?

Star 16.10.2010, 23:15   #7
Korg-Pa800
Vredan član društva

Korg-Pa800's Avatar

Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Tuzla - BiH
Downloads: 127
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 19 Postova
Instrumenti: Korg Pa800,Pigini De Luxe,Klavir
Korg-Pa800 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kao sto sam vec rekao...
Vule,svaki hajmo reci,dugmetarac ima priliku da sjede u ziri.
Niko nije rekao da nijedan profesionalni dugmetarac ne moze biti u ziriju.
Sta je razlog njihovog ne sudjelovanja u ocjenjivanju,to ne znam,ali sta fali Pavkovicu?
Svaki profesionalni muzicar ce i zatvorenih ociju osjetiti kako neko svira tehnicki i sa dusom.
Znalo se,primjerice,u Sokobanji potrefiti harmonikasa da ne znaju ni sjediti sa harmonikom kako treba,ili da im je losa pozicija ruke na klavijaturi ali oni su opet svirali extra.
Nema tu sta da smrdi oko Pavkovica.Covjek je u ziriju i tu nema promjene.
Ako neko hoce od nas da bude u ziriju neka se prvo dokaze ili trebamo onda pisati molbu da jedne godine dobro izmole nekog dugmetarca da dodje u ziri.
Ocigledno da je dugmetarcima mrsko sjediti u ziriju tolike sate.
Toliko...
Lijep pozdrav svima...
Star 16.10.2010, 23:28   #8
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Nikome ne smeta Pavkovic,nego je nejasan upad onog coveka koji je hteo da ga istera iz zirija. Tu nesto nije ok,mozda covek ima neki valjan razlog. Ko zna da li je Pavkovicu savest cita sasvim,mozda i jeste da ne gresim dusu o coveka ali eto,malo primetih neke nelogicnosti.

Star 16.10.2010, 23:35   #9
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ala se opalilo po tehnici kao da smo na sajmu traktora i ostale poljoprivredne opreme a ja jadan mislio da se radi o muzici na tim takmicenjima. Ljubisa Pavkovic je muzicar, umjetnik, veliki bard i doajen balkanske muzicke scene, ogromnog znanja i jos veceg iskustva. Ako takav covjek ne treba da sjedi u ziriju kada se radi o narodnoj muzici sviranoj na bilo kojem instrumentu (pa makar i gusle bile), zaista ne znam ko bi trebalo. Sto se dugmetara i klavirki tice, koliko je meni poznato i na jednoj i na drugoj se ton G ili Cis cuju veoma slicno. Ako se radi o takmicenjima turbo-harmonistaka gdje je najvaznije koliko otkucaja u minuti imas, onda Ljubisa Pavkovic stvarno nema tu sta da trazi. On je ipak samo umjetnik.
tranzit je offline  
Star 16.10.2010, 23:35   #10
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Vule
Eeeeee,pa sad,razloga sto tebi nesto zaudara moze biti mnogo!!
Ako sam ne mozes da ocenis,konsultuj se sa nekim!
Boban010 je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 12:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije