|  | 
| 
 | ||||||
| Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) | 
|  | 
|  | Alati tema | Display Modes | 
|  | 
|  21.10.2010, 20:57 | #1 | 
| Drugar foruma Registrovan/a dana: 13.05.2010 Mjesto: Chicago, IL 
				 Downloads: 74 Uploads: 14 Rekao HVALA: 1 

Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova

Instrumenti: Dallape Organtone, Korg Pa700, Yamaha DX-11, Casio CZ-101  |   

Pa, gore si napisao da bi hteo kupiti novu harmoniku   . Ne bih ti ja preporucio Hohner za nesto ozbiljnije. Bolje za oko 1000e pogledaj Paolo Soprani neku (za tu cifru bez kabine), ili Weltmeister Supita (ona ima i veliku i malu kabinu), a mozda mozes naci i neku Dallape "rucni rad" u toj ceni (sa velikom kabinom)... | 
|   |   | 
|  21.10.2010, 21:14 | #2 | 
| Moderator |   

Poshtovane  kolege  harmonikashi !  Da Vas  ispravim kada se prica za harmonike sa i bez kabine. Pricate za VELIKU  i MALU  KABINU.  Kabina je jedna, a moze da ima  1   ili 2 glasa u kabini u zavisnosti od modela. Basson i Klarinet.Pozz.
		 | 
|   |   | 
| Sledeći član vam se zahvalio shtimerserviser za ovaj koristan post: |  vlajko16 (11.01.2012) | 
|  21.10.2010, 22:14 | #3 | 

Pozdrav za cenjenog kolegu i servisera. Puno hvala na korekciji, ja sam se posluzio "narodnim" (da ne kazem "muzikantskim") terminom kojim se mahom svi sluze, a to je "velika i mala kabina". Jasno je da je kabina jedna, a prvi glas koji je Basson se u narodu naziva "velika kabina", dok se drugi na Klarinetu naziva "mala kabina". Makar ja tako znam, ispravite me ako gresim. A tim terminima sam se posluzio zato sto su "univerzalni", pa nisam hteo mnogo da objasnjavam, posto se ljudi uglavnom pomocu njih sporazumevaju... Da ne idemo vise u OFF. Pozdrav! | 
|   |   | 
|  21.10.2010, 22:38 | #4 | 
| Početnik forumacije! |   

ne razumijem se baš u harmonike pogotovo ne razumijem te pojmove kabina, velika, mala.. hehe.. a vidit cu nesto cu uzet.. 
				__________________ Bolje biti pijan, nego star! | 
|   |   | 
|  21.10.2010, 23:09 | #5 | 

Sta ti nije jasno - pitaj. Ja sebe ne smatram za nekog strucnjaka, jer znam tacno onoliko koliko mi je potrebno i koliko me zanima (naravno, uvek sam voljan da podelim i to malo znanja), ali ima drugih kolega koji su mnogo iskusniji, pa ces u svakom slucaju dobiti adekvatan odgovor   . | 
|   |   | 
|  | 
| Favoriti | 
| 
 | 
 |