|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ja potpisujem navedeni post(dejan87).Pozdrav svima i samo opušteno!
|
![]() |
![]() |
#22 |
Nishki
|
![]()
Svidja mi se repertoar!
|
![]() |
![]() |
#23 |
KRVAVI
|
![]()
I meni takodje.
#24 |
Drugar foruma
|
![]()
uopce ideja da negdje dodem i sviram sa popisa mi je smijesna.....
pocnes lagano a ostalo do jutra ovisi o atmosveri i raspolozenju gostiju.... i to je cijela mudrost kod mene za svaku gazu. toliko od mene |
![]() |
![]() |
#25 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Meni se najvise dopada onaj poslednji deo kada treba da se zahvalimo gazdi restorana.
|
![]() |
#26 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ajd i ja da napisem nesto.U principu repertoar nikada ne sastavljam,ali treba napomenuti da nije svejedno gde se svira da li u restoranu,da li kaficu ,da li u diskoteci ili u nekom iznajmljenom prostoru.Drugo,sve zavisi od dogovora sa organizatorom kako ce se svirati,da li ce biti pauze,koliko itd...Trece,sta ja da kazem kad ove godine pocinjem u 23h do 24h,i treba odma u puno da cepam,bez sporaca.Pa posle trubaci do 01h i onda opet u puno,sad bi ja onda trebao da napisem jedno 100 rumbi,i 50 rock brzih i to je to,jeste ali u mom ovom slucaju,svaki lokal je druga prica.Bitno da se radi i da se uzme taj dan lova.Ziveli.
|
![]() |
![]() |
#27 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
U pravu si svrakane .
Zavisi gdje se svira,kad se počinje , koliko dugo bi trebala trajati svirka... I upravo uvažavajući to što si naveo , meni ova simketova tema ima smisla . Ako netko radi bez programa, i to je u redu . Netko je napisao : "zavisi o atmosferi i raspoloženju gostiju " Po meni je to pogrešno . Muzika mora biti ta koja će u pravilu praviti atmosferu i raspoloženje , a ne publika . Netko će napraviti atmosferu poštujući svoj program koji je pažljivo pripremio.Dobrom svirkom,dobrim pjesmama A netko će to postići instiktivno , bez napisanog programa . Ali taj program je u glavi,samo nije isprintan ... ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
verujem da simketu ovo nije prva "nova godina" pa covek u svome slucaju zna sta radi
![]() o repertoaru ne zelim nista da kazem: osim da mene zabavnjaci, hardrockovi i hevymetalke uopste ne interesiraju ... pogotovo ne na takvom slavlju kao sto je novogodisnji program ... ovo kazem bez ikakve namere da vredjam nekoga il neki muzicki zanr a takodje ne bih voleo da neko vredja zanrove koje ja sviram/slusham ... siguran sam da simke zna za koga svira pa je tako i sredio repertoar. @mojjmbg ... smesno ce ti bude onda kad neznas sta ces kao sledece da sviras narodu ![]() PS: posto se potpisuju postovi: ja potpisujem emirov posting! detaljno mislim na pocetak i kraj tog postinga ... bravo emire, da je vasa cela generacija takva kao sto si ti, damir i marnel, bilo bi blago nama! pozdrav
![]() |
#29 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 229 puta u 200 Postova
![]() |
![]()
U potpunosti se slazem sa kolegom Simkeres u svemu sto je rekao oko novogodisnjeg repertoara.Veoma je korisno sastaviti program pogotovu ako radite sa pevacima koji ne planiraju unapred ni jednu pesmu,a porudzbina nema!
![]() Jos jedna vazna stvar narocito za one koji rade sa arangerima-nije lose da se pesme pisu u blokovima u zavisnosti od ritma u kom ide koja pesma,kako bi u slucaju da vam nikakva ideja ne pada na pamet znali sta da nastavite a da ne prekinete igru.... Ne mora se striktno pridrzavati programa jer situacija "na terenu" odredjuje "buduce korake",ali je vrlo korisno imati "pregled" stotinak aktuelnih pesama.Znam bendove koji naplacuju za svoje nastupe i po 2000 eura a svuda sviraju jedan te isti repertoar od prve do poslednje pesme i izvode isti sou program. Evo jedan doprinos temi u vidu programa koji sam naso u kompu iz tamo neke godine... ---------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------Novogodisnji program ----------------------------Blok1 1.Deni G-mol 2.Spavaj cvete moj G-dur 3.Zbog jedne divne crne zene G-dur 4.Da me nije E-dur 5.Oprosti mi sto te volim D-mol 6.Ako mozes ti suzu pustiti G-mol 7.Pijem D-mol 8.Vetrovi me lome D-mol --------------------------Cigla2 9.Zivis u oblacima G-mol 10.Voleo je zenu svog zivota E-mol 11.Stari camac E-mol 12.Bili smo deca mi F-dur 13.Dao sam ti dusu G-mol 14.Ima nesto od srca do srca G-mol 15.Ako jednom vidis Mariju A-mol 16.Ana A-mol 17.9000 metara E-mol 18.Ona ona A-mol 19.Ko te ljubi ovih dana A-mol 20.Crne kose E-mol 21.Slike u oku E-mol 22.Slutim A-mol 23.Lipe cvatu C-mol 24.Nesanica E-dur 25.Nisam te se nagledao A-mol 26.A ja sam negde rujno vino pio G-dur 27.Laze mjesec D-mol 28.Grle me ruke promrzle D-mol 29.Dajte vina hocu lom D-mol 30.Nek mi bude zadnja casa D-mol --------------------------22.50-23.20 VECERA -------------------------------Blok3 31.Svicarska 32.Tri flase 33.Jos mogu da poludim 34.Neko te ima nocas 35.A sta da radim 36.Hop cup 37.Ne spavaj mala moja ------------------------------Cigla4 38.Dodje mi da okrenem te G-mol 39.Pusti modu G-mol 40.Ti si jedina od svih G-mol 41.Ruska D-mol 42.Pevam danju G-mol 43.Moj zivote A-mol 44.Sve mi tvoje nedostaje A-mol 45.Kako starim sve te vise volim C-mol 46.Ja stalno pijem A-mol 47.Samo ti si ono pravo A-mol 48.Ruzmarin E-mol 49.Splavovi D-mol 50.Marija Marija A-mol ------------------------------NOVA GODINA ----------------------------------Blok5 51.Jedina moja tebi sviram E-mol 52.Krivo je more F-dur 53.Cacak 54.Pesacka 55.Niska banja G-dur 56.Kazuj krcmo Dzerimo F-dur 57.Sviraj Feade G-dur 58.Grome moj E-mol 69.Jelena(Toma Z.) D-mol 70.To mi nije trebalo G-mol 71.Da li si me volela il nisi G-mol 72.Ala ala A-mol 73.Sinoc sam pola kafane popio A-mol 74.Igra rokenrol G-dur 75.Dolazim za 5 min. C-mol 76.Ajde da ludujemo G-dur 77.Moji su drugovi D-mol 78.Zeni nam se Vukota D-mol ---------------------------------Cigla6 79.Andjele G-mol 80.Zaboravi 81.Pisi ko nekad 82.Ruzica si bila 83.Miruj miruj 84.Kada padne noc G-mol 85.Produzi dalje A-mol 86.Bel konj D-mol -------------------------------Blok7 87.Siki naki G-dur 88.Ratka Piratka H-mol 89.Daj mi tate malko paricki G-dur 90.Malkata E-mol 91.Cik pogodi Adur 92.Hej seki seki A-dur 93.Neznanka C-mol 94.Kafanska pevacica F-dur 95.Tvoje oci plave A-mol 96.Pitao sam prolaznike C-mol 97.Sto cu casa polomiti A-mol 98.Caj sukarije A-mol 99.Pruzi ruku pomirenja A-mol 100.Ivana G-dur 101.Kraljica budi A-mol 102.Lele lele G-dur 103.Ta je zena varala me A-mol 104.Dance G-dur 105.Hej odkad sam se rodio A-mol 106.Kafana je moja sudbina E-mol 107.Vrati se Neno E-dur 108.Maskara A-mol 109.Cigra G-dur 110.Prijatelji braco kumovi A-mol 111.Tebi moja mazo A-mol 112.Opusteno G-mol 113.Bezobrazno zelene B-dur 114.Okrece se kolo srece E-dur 115.Sto me pitas kako zivim ja E-dur 116.Djavolica G-mol 117.Danas zenim drugu zenu H-mol 118.Pepeo i dim A-mol p.s.Nemojte da vas cude tonaliteti,imali smo dva pevaca a pevacicu ne i nismo imali dovoljno blokova pa su pola cigle! ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
Hvala ti Grandia, imamo dobre primere ispred sebe zato i izrastamo nadam se u dobre momke.
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|