|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
verujem da simketu ovo nije prva "nova godina" pa covek u svome slucaju zna sta radi
![]() o repertoaru ne zelim nista da kazem: osim da mene zabavnjaci, hardrockovi i hevymetalke uopste ne interesiraju ... pogotovo ne na takvom slavlju kao sto je novogodisnji program ... ovo kazem bez ikakve namere da vredjam nekoga il neki muzicki zanr a takodje ne bih voleo da neko vredja zanrove koje ja sviram/slusham ... siguran sam da simke zna za koga svira pa je tako i sredio repertoar. @mojjmbg ... smesno ce ti bude onda kad neznas sta ces kao sledece da sviras narodu ![]() PS: posto se potpisuju postovi: ja potpisujem emirov posting! detaljno mislim na pocetak i kraj tog postinga ... bravo emire, da je vasa cela generacija takva kao sto si ti, damir i marnel, bilo bi blago nama! pozdrav
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Hvala ti Grandia, imamo dobre primere ispred sebe zato i izrastamo nadam se u dobre momke.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
vidim ovde se zahuktala rasprava!
nego imam jedno pitanje? Oce neko da radi novu godinu umesto mene,dacu mu pola para. meni se bas i ne radi ![]() docek nove godije je kao i svako drugo vece,u zavisnosti gde se radi. repertoar se prilagodjava na licu mesta kad vidis kome treba da sviras i pevas i zavisi od strukture gostiju. A sta cemo ako krene baksis? Necete valjda to odbiti zbog toga sto ste napravili neke novogodisnje blokove??? Slazem se sa vuletom da mi nije jasna ova tema.Cemu!!!!
#4 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Eeeee ako krene baksis,pa jos pevac ode do stola,moze da se nadje neko od "visokih" gostiju "iznenadjen i uvredjen" sto muzika nije prvo kod njega dosla pa da procacka usi muzicarima dugom devetkom,za docek Nove se u Srbiji uvek dobro pucalo.....
![]() Zezam se,to oko baksisa se unapred ugovori za organizatorima,uostalom to odredjuje i cenu.Kod nas moze da se uzme baksis za Novu jedino ako se svira uzem drustvu uz prethodni dogovor.Naravno niko ne brani da neko dodje i ostavi neku paru kod muzike a da zauzvrat ne trazi nista ili da mu ispunimo zelju kad nama odgovara,normalno ako zelja nije previse "ekstremna". ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]() ![]() hteo sam malo samo da podgrejem mastu kolegama sa tim baksisem,ali para nema nigde ![]() Mada .... nikad se ne zna!!!! @Simkeres nemoj sve sto ja pisem da shvattas ozbiljno. Slava je,znas Sv.Nikola!!!
#6 |
Donator
|
![]()
Slazem se sa svim kolegama koji su doprineli ovoj temi na ovaj ili onaj nacin nema veze.
![]() ![]()
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
E sad cu ja opet nesto da napisem(po nekima bez ikakvog smisla),ali moram
@Vule to sto se mi zahvalimo gazdi restorana,to je sasvim normalno i kulturno sa nase strane,ne vidim sta je tu cudno? Uostalom mi sa tim gazdom saradjujemo 7 god,i on nam nabaci najmanje 30 i kusur tezgi godisnje...pa zahvaliti se njemu to jutro na fajrontu je najmanja stvar koju smo mogli da uradimo.Zar se Vi nikad niste nikom zahvalili koji Vam nabaci posao i ima potpuno poverenje u Vas i u Vase kvalitete?Ako nisam u pravu onda je vreme da se penzionisem,a ipak sebe smatram da sam "old school'i drzim malo do sebe. @nesaband pa brate o kom bre baksisu pricas?! Ovaj je repertoar uradjen da se radi programski bez i jednog eura baksisa,jer je tako dogovor sa vlasnikom restorana,a fina je pogodba bila.I ne moze niko da me ubedi da da mu je lakse da svira 8-9 ili 10 sati jos "bez pauze"i to sve sa repertoarom iz glave! ![]() napisani repertoar olaksa posao i pevacima i muzicarima,i bez onog"a koju cemo sad"!! @grandia brate ,ja sviram zadnjih 10god docek...i ako se nekom smucilo,onda je meni preko glave sviranje doceka nove godine.Deca i ne znaju kako izgleda kad im je tata kuci,a ne znam ni ja,i to sve zboj jeb.....ih para.Zalosno ,ali je istina,i verujem da dosta kolega imaju slicnu situaciju. ![]()
#8 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Nemoj Simkers da se ljutis odma,pa salimo se malo. Jesi li i ti napisao da se salis za onu uplatu na tvoj devizni racun,prihvati i kad se mi zezamo?
|
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Simke sviram i ja zadnjih 16, a ovo će mi biti 17-ta godina iako imam tek 33 godine.(Ovo "TEK" je da se utješim
![]() Repertoar se formira na licu mjesta, jer ja ne znam dal' će prođu imati starogradske pjesme ili starije dvojke ili recimo rumbe tipa Ja baraba a ti vila. Slažem se da treba biti raznovrstan repertoar i da treba pokušati ugoditi svakome,i da je mnogo bitno imati pravi tajming, tj. u pravo vrijeme potrefiti pravi ritam, tj. pjesmu. Inače za sve ove godine vodim računa da u 2-3 minuta do 12 sviram od Bajage Moji su drugovi i da sa tom pjesmom ispratimo staru a dočekamo Novu Godinu. Takođe moja je praksa da do ponoći ne radimo po narudžbama osim ako se tražena pjesma ne uklapa u neki naš koncept(na bakšiš nismo imuni) a poslije bloka trubača oko pola 1 ispunjavamo muzičke želje mada i tad vodimo računa da recimo ne sviramo Zajdi, zajdi dok su gosti na nogama i igraju... ![]() Ova tema mi je dala ideju da ove godine na papir "bacim" par desetina tih hitova i pjesama koje ćemo svirati, čisto kao podsjetnik u "najluđoj" noći...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
|
![]()
imas interesanten reportoar,
ja uvek gledam sto narod igra ili peva, pa gledam u "lice" i to je sve osecaj sve jako flexiblost, ali uvek se diga publika. nije potrebno da si perfekt musicar ili tehniker u trilerima, kad pokodis pesmu u dusu je sve ok ! hehehehehe pozdrav aleks |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|