|
![]() |
#31 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.01.2009
Downloads: 334
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Meni kao pocetniku trileri u nasoj folk muzici nisu bili jasni,ali kad sam se mallo informisao i pogledao neke vjezbe i faljove od gospodina Mitica,vidio sam da su ti trileri ustvari sesnaestine,trilole,tridesetine samo u jako brzom tempu,ali posto ja nemam tu brzu tehniku izvodjenja,ja kad sviram po notama meni se cinilo bezveze.
Ovo je neka moja konstatacija,ali neka me neko ispravi ako grijesim,da pogresno ne naucim ili sam upravu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
greska u startu...
Teoretski jesu triole, sesnaestine, tridesetdvojke (ne tridesetke, mada nisam za takve bas nesto cuo), ali prakticno i stilski nikako, NE!!! Npr. odskocni triler nikad ne sviras kao pravilnu triolu. Primjer ti je kad slusas midi file pa cujes da to zvuci suvise tehnicki. Npr. odskocni triler C D C se svira na nacin da prva dva tona sviras kao predudar i jos dodas treci. To su ti osnove "slatkoce" sviranja i one se primjenjuju u vec legendarnoj Vasketovoj skoli koja je izbacila vrsne harmonikase, pocevsi od Tomice Miljica, Baneta Vasica, pa do clanova naseg foruma Neleta i Tesle. Poslusaj im snimke i sve ce ti biti jasno ![]()
I'm the one who knocks... Promijenjeno od Dell (13.01.2011 u 19:56 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.08.2009
Downloads: 1509
Uploads: 12
Zahvalili mu 17 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
Naravno da je prstomet vazan, ali nije uslov da bi neko dobro svirao. Naslusao sam se dobrih muzicara koji sviraju sa tri prsta . Mnogo lezernije zvuci kada muzicar ima dobar prstomet, nema kasnjenja tonova, nema trcanja preko klavijature. Ja se kod kuce kad vjezbam trudim da sviram pravilno, ali kad dodjem na svirku onda zaboravim na to i cini mi se da onda sviram kako mi dodje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Satriani
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
![]()
pogledaj kako Zoran Paunovic lezerno zvuci i kasne li mu tonovi
![]()
![]() |
#35 |
Moderator
|
![]()
Paunovic totalno cudno svira jer je presao sa dugmetare. Ruka mu stoji kao kod dugmetaraca, a svira samo sa 3 prsta, 4 i 5 jako retko koristi. Al' zato burgija, svaka mu cast!
![]() |
#36 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 29.09.2008
Mjesto: Svajcarska
Downloads: 496
Uploads: 30
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
Instrumenti: Harmonika,klavijature
Interesi: Crtanje,filmovi
![]() |
![]()
Nije Zoran presao sa dugmetare na klavirnu,klavirnu svira oduvek.Dugmetara mu se vise svidjala samo pa mu je Slavise Djordjevica malo pokazivao,kasnije je samo primenio taj raspored na klavirnoj.Drugo svira sa svih pet prstiju samo kad ga neko gleda deluje tako kao da ne koristi svih pet.Cetvrti prst bas mnogo koristi jer to jeste fora te njegove svirke a i mali takodje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Satriani
![]()
uglavnom, poanta je da prstored nije bitan, svira se kako ti odgovara
![]()
![]() |
#38 | |
Početnik forumacije!
![]() |
![]() Citat:
Dodato: DELL jesi ziv,odgovori ![]() Promijenjeno od ZIVAISTINA (19.01.2011 u 01:04 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Nishki
|
![]()
Joj,bre......morate shvatiti da se solo vezeba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba i vezba!!!!!!!
Pa ja dan danas nisam zadovoljan svojom desnom rukom!!!! Sviram veoma brzo i tacno.... i opet mi fali!!!!!To tako to osecam!!!!Desi mi se da neku stvar odsviram veoma brzo u jednom trenutku,a sutra mi smeta ta brzina!To znaci da mogu jos brze da odsviram! Fali mi vezbanje!!!!! Zoran svira odlicno!Ima dobar drajv!Tacan je!!!!Inovantan je!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Kako se svira ovaj triler koji preovladava u ovoj pjesmi-kolu,ako bi mi ko mogao notno napisati
http://www.youtube.com/watch?v=zBCDu...layer_embedded# |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
trileri |
|
|