Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 18.01.2011, 02:18   #1
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Bitno je da se ipak nesto desava,makar malo. Skoro sam pricao sa jednim drugarom oko klavijatura i definitivno nema velikih pomaka,objektivno Roland je nestao sa trzista aranzera,Yamaha je "vecita treca",izbacuju modele kao na traci,nabise cenu,imaju zvuk i sve je to lepo ali editing nikakav,prave samo verzije sa 61 dirkom itd,dosta nedostataka,da ne duzim o ovome sto nije tema i na kraju ostaje Korg da nam radi sta hoce...mic po mic,kao novi model ovo ono,i cekaju odgovor konkurencije,a bez borbe za trziste i nema velikih rezultata...da sad ne preteram sa filozofojom ali mi se sve cini da bi bolji naziv za PA3x bio "PA2x RESTYLING"...bar po ovome sto sam procitao

Star 18.01.2011, 03:20   #2
Minicevac
Odomaćeni član

Minicevac's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
Minicevac befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Procitao sam skore sve postove i uglavnom se slazem sa vama i necu da se ponavljam,vecina vas je rekla sve ono sto i jeste tacno ostaje nam samo da sacekamo da dodje kod nas da probamo pa3x i da vreme pokaze kakav on zapravo jeste...Neko od kolega je gore rekao da je kada je izasao pa80 to je bilo nesto novo i drugacije od ranijih modela sto se u potpunosti slazem,posle nje je izasao pa1x koji je ustvari pa80+triton i sve nadalje je jedno te isto u drugom pakovanju...Korg pa1x je doneo dosta inovacija a nadalje je razlika samo u nekim manje bitnim sitnicamo kaja olaksavaju rad sa njom kako na samoj klavijaturi tako i sa kompjuterima...Dosta su velike razlike u ceni kada se malo razmisli realno a ne samo da se zaludjujemo i da bacamo pare u ova teska vremena,vecina kao i ja misli da ako kupi novu klavijaturu bolje ce svirati i vise para ce da mu donese,da da da
Klasicnom muzikantu da se tako nazovem ce uglavnom iste stvari biti potrebne i u narednih 10 pa i vise godina koje su vec izmisljene na Korgu pa1x...I ko se malo bolje razume u efekte koje on ima ne trebaju mu ovi sto ih sada ima pa2x/pa3x ili taj ekvilajzer na trakama...To sve znaci ali opet sve to moze da se odradi i na pa1x za malo duze vreme sredjivanja same klavijature...Ostace ti vise para u dzepu sto i meni jeste poenta da sa sto manje ulozenih para zaradimo sto vise para,zar nisam u pravu?
Da budem iskren bez razmisljanja bih kupio pa3x odmah sada da imam 3000eura ali nazalst nemam toliko
Ovo vreme je donelo to da klavijature vise i ne lice na klavijature vec na svemirske brodove,sa puno opcija koje zatupljuju sviraca,koji ce gubiti vreme na sredjivanju iste dosta dugo vremena umesto sto ce to vreme iskoristiti na samo vezbanje i nista drugo...Da se ja pitam ali ne pitam se ja bih posle izlaska Korga T3 zatvorio fabriku Korg...Podelis klavijaturu na bas i solo i lepo vezbas i skidas pesme a ne da se gubi vreme oko pravljenja ritmova i ostalo sto ide uz to sve(da li mi je bolja ova noga i dobos od onih od malopre ili ne,da li ovaj bas izlazi punije itd)Ko li samo izmisli aranzere da mi je znati
Jedno je zivi bend ono pravo a sve ostalo je iluzija...Hteo sam da budem kratak ali ovo otislo daleko sta cu...

Promijenjeno od Minicevac (18.01.2011 u 03:24 sati)
Minicevac je offline  
Star 18.01.2011, 08:08   #3
striphio
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 02.10.2007
Downloads: 670
Uploads: 1
Rekao HVALA: 33
Zahvalili mu 15 puta u 14 Postova
Instrumenti: Pa4x76, Juzisound 2, Yamaha Montage 61
striphio befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

U pravu si Minicevac, trebalo bi pomalo i da se vježba a ne samo semploviiii... ritmoviii... dobošiiii.. itd, ali jbg i ja tako često budem uvučen u tu mašinu i tako to krene... Imam pa2x i nisam ni njega sredio naoposlom, onako ko što sam zamislio, a već sam u iskušenju da kupim pa3x zbog tih nekih sitnih stvarčica na njemu. Šta se može, crn život. Sjećam se da sam nekad dosta dobro zvučao i na Pa80.
Ali aj vidićemo šta taj pa3x stvarno nudi... pa ko zna, ako se baš bude imalo viška kakvih para a nađem mušteriju za pa2 uz neku pristojnu cijenu... možda ga i kupim. Svakako, o tome ću tamo u maju kad ovaj "crnjo" bude u prodaji, i onda ona pjesma: "Evo džepa đe su pare bile"!
striphio je offline  
Star 18.01.2011, 08:39   #4
No.1
Odomaćeni član

No.1's Avatar

Registrovan/a dana: 03.04.2007
Godina: 41
Downloads: 1585
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: pa3x
No.1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
No.1 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Verzija 61 keys nece imat fabricni HD vec opcinalan

E sad toliko vreme sviram 2x i muka mi od nosenje ali mi smotano deluje ovaj sa 5 oktava...
uh jbte bice to dilema
Star 18.01.2011, 10:39   #5
korg18
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 08.04.2009
Mjesto: Tuzla
Downloads: 1848
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 37 puta u 35 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x,2x,Triton Extreme
Interesi: Muzika
korg18 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard korg18

Gega,za ovo zadnje si u pravu ja stvarno ne vidim gdje je tu kriza,prodao sam pa2x,i valja mi se oznojit da skupim i dodam jos para za tu spravu i to aj ,kad ce ona vamo doci,za sada imam pa1x i extreme,postavicu snimke uskoro da cujete kako pa1x zvuci i znacete dali je ista bolji pa2x ili pa800 po zvuku to cu vam samo rijet,nemoj samo da se ko nadje uvrijedjeno,mislim da necete cut razliku,ja sam sve govorio,uskoro ce kad pogledas klavijaturu ocima ona ce svirat ono sto mislis,eto tehnika ide brzo ali fusere eto toliko pozzz.
korg18 je offline  
Star 19.01.2011, 11:43   #6
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od korg18 Pokaži Post
ja stvarno ne vidim gdje je tu kriza,prodao sam pa2x,i za sada imam pa1x i extreme,postavicu snimke uskoro da cujete kako pa1x zvuci.
Hajde živo me zanima kako aranžer zvuči kod nekoga ko je istovremeno imao i Extreme i Pa1X i Pa2Xpro a pri tom živi u BiH!?

Kad već idem u off scena od sinoć:
Zove me kolega sa kojim sviram već 5-6 godina i kaže kako je odgledao VHS kasetu snimljenu prije 10-ak godina sa nekog ispraćaja u vojsku gdje sviram Pa80 i konstatuje kako sam imao extra zvuk i tehniku sviranja.
Sad imam Pa2Xpro(nije na prodaju) i ne mogu se baš pohvaliti...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline  
Star 19.01.2011, 12:03   #7
mojjmbg
Drugar foruma

mojjmbg's Avatar

Registrovan/a dana: 10.07.2008
Mjesto: Zagreb ali orginalno korjenima iz Pirota
Godina: 47
Downloads: 140
Uploads: 0
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 18 puta u 17 Postova
Instrumenti: Korg Pa 500 , Tama imperial 9 elemenata, Fender Strat sss 68g...
mojjmbg befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mojjmbg pošalji poruku preko MSN messengera mojjmbg pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard hm....

o novom korgu cu pricati za par tjedana kad ga sam probam i cujem o cemu se radi jedino sta sam sad primjetio da neznam di cu si stavit teku sa tekstovima???
mojjmbg je offline  
Star 19.01.2011, 16:07   #8
korg18
Vredan član društva

Standard korg18

Burli,eto i tebi su rekli,ja sam imao nekad pa50 i gdje sam sviro non stop su me zvali,e kada sam uzeo pa1x ,pa kasnije triton extreme i na kraju pa2x,rekli su mi ovako,mi smo navikli na onaj tvoj sound jer je bio veoma dobar i veoma bolje si svirao nego sad,sto ja u to ne vjerujem,ali tako mi narod vise,i vise me ne zovu u taj restoran,sto da cinim jos gresaka necu,ja znam da je stoj novije bolje i da nama godi,a u stvari ne godi narodu,e to je to,imao sam kao sto burli kaze hoce da zna kako zvuce sprave,imao sam i pa800 sve nove serije,i mogu da vam kazem da sve isto zvuce,zavisi ko i kako napravi svoj set,ja sam sve iste setove probao koji su vrh i nebi ih dao,i isto mi zvuci i na pa2x i na pa800 i na pa1x,e sad normalno da pa2x i pa800 imaju nesto novije,ali sound kao sound ostaje isto,jer to su sada sve lose kopije,sve gotov na istom principu samo usavrsenije tehnika,neznaju ni oni sta ce vise da prave,eto toliko i jednostavno dodje mi da sve prodam i kupim pa50,jer doslo mi je sve preko glave dao sam pare ni u sta,prodao sam pa2x bez veze,ali ove dvije nebi neka ih kod mene jos 20 godina nemoj samo da me ko pogresno svati,evo bjezim od teme,uskoro nece biti auta po zemlji vec po zraku pozzzzzz...........
korg18 je offline  
Star 19.01.2011, 16:29   #9
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Mislim da trebas popraviti pravopis

Ti tako mislis.
Ja mislim da si poprilicno u krivu sa ovim postom.
romario je offline  
Star 19.01.2011, 18:39   #10
korg18
Vredan član društva

Standard korg18

Romario,nisam u krivu vec govorim ono sto sam skrivio i pogresno uradio,necu vise da komentarisem o ovoj spravi vec cu da cekam da izadje i kad je probao svi onda cemo komentarist za sta smo dali toliki novac,a moj pravopis nije isti kao vas ovdje ni u jednog ja imam drukciji pravopis,ja sam seljak nisam gradjanin pozz.
korg18 je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije