Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 18.01.2011, 14:59   #141
nikola1980
Drugar foruma

nikola1980's Avatar

Registrovan/a dana: 27.04.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 51
Uploads: 0
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: KETRON AUDYA 5
nikola1980 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

...vidim da se tema nekako rasirila!!!!ali to je bilo neizbezno!!! ja moju pa2x sredjujem godinu dana i jos nisam zadovolljan,bas zato sto ima toliko opcija i to je gubljenje vremena!!!! godina dana zivota za drum kit,bass i guitar mode,u ostalom ko to cuje???? samo muzicari!!!
a da smo svi pomalo deca,jesmo,svako od nas bi verovatno da ima novu spravu,neki daa bi se o tome pricalo drugi da bi je kao budzili i da bi zvucali bolje od ostalih,sve u svemu ok izgleda nema nista specijalno uradjeno da bih se odmah zaleteo da je kupim,mada....opet razmisljam,kao dete,voleo bih da je imam!!!!
....najsrecniji sam izgleda bio kada sam svirao ROLAND-a,samo dobro otkucas ritmove i picis,a svirao sam ga 9 godina,pa sam presao na pa2x...
...jos jedna stvar me zanima!!!! sa kojim semplovima mozete da napinite cak i 256mb????
ne znam da li je neko od vas ubacio klavir koji zauzima 128mb?!?!??
...kad svakako imas stare semplove,neke cak i samo po ton!!! a sve u svemu ne mozes ni da iskoristis vise semplova od 12 u real time-u!!! da ne davim,neko od vas je lepo rekao kada bi sve sto nam treba izbacili odmah niko vise ne bi ni kupovao nove klavijature!!
...kao sto je gresku napravio VOLVO sa pocinkovanim modelima 90-ih godina,pa 10 godina nisu imali sta da ponude jer niko nije hteo da menja auto za noviji VOLVO!!!!! pozzz svima
nikola1980 je offline  
Star 18.01.2011, 15:10   #142
moresz61
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 18.01.2011
Downloads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
moresz61 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Dobra je sala !!!
Poznavaoci "koncepciju Korga" znaju, da jos duuuugo nece izaci pa3x !!!
Malo gledajte na detajlove ovog cudesnog instrumenta lol-vec i na medjunarodnim forumovima se pojavilo takav "fake"
Poz svim muzicarima
moresz61 je offline  
Star 18.01.2011, 15:18   #143
Millan
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!

Millan's Avatar

Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
Millan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Znaci, nije istina!?
Star 18.01.2011, 17:41   #144
nikola1980
Drugar foruma

nikola1980's Avatar

Registrovan/a dana: 27.04.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 51
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: KETRON AUDYA 5
nikola1980 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

....hahahaha,fake!!!! pa sto ga ima na korgovom sait-u??? u ostalom taj STEVE McNALLY,stoji ispred KORG-a vec duzi period,imas na tubu gde prezentuje pa2x i pa800!!!! a izacice u aprilu!!!!
nikola1980 je offline  
Star 18.01.2011, 17:44   #145
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2004
Mjesto: Šimanovci
Downloads: 1061
Uploads: 560
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 290 puta u 214 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 9000
Interesi: Mnogo toga, i naravno muzika koja je uglavnom hobi
Vaxter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Tu, Vule, grešiš.
Ne nude inovaciju, nego inovaciju za lepu cenu!
Inovacije koje sam, do sada, video od Korga su mp3 board i Vocal Remover.
Ništa drugo ne vidim da su doneli novo, pre konkurencije.
Ostalo su kopirali ideje od konkurencije, ali su ih, za razliku od konkurencije, ponudili za lepu sumu.
Realno, iako ne volim zvuk Korga ni najmanje, da kupujem novu klavijaturu uzeo bih Korg, jer za tezgaroša nudi sve što je potrebno za manju paru nego konkurencija.
Nemaju ništa što konkurencija nema, čak i mnogo pre njih, ali to što imaju daju za mnogo manje para, a nije mnogo manje kvalitetno, tako da su za naše uslove najbolji izbor, bez daljnjeg.
Nama su finansije uvek prvo pitanje, prilikom kupovine nove opreme, a na to prvo pitanje Korg ima odgovor, i to je ono nama najbitnije.
Po Evropi sam slobo viđao Korgove, valjda im cena tamo manje igra ulogu.
Najviše Rolandi, pa na drugom mestu Yamaha i Ketron, koji kod nas nije ni najmanje popularan.
Korg je popularan sa workovima, ali to je nešto potpuno drugo i nema veze sa ovom pričom.
Star 18.01.2011, 18:09   #146
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

keyboards,novine koje si naveo pod rednim brojevima od 1.-4. Yamaha već odavno ima na modelu Tyros 2,a sad je izašao i Tyros 4
Vule,složio bih se sa Gegom u tome da ni jedan aranžer nije kompletan,ono što ima PA 3X nema Tyros 4 i obratno..Imao sam PA 2 i nisam bio zadovoljan soundom i praktičnom operativnošću klavijature(valjda je to stvar navike)Vidim da je ta operativnost(mislim na operativnost u toku svirke)na ovom modelu značajno poboljšana.Yamaha Tyros 2,koju sad koristim,ima sound i style editor koji zadovoljava sve moje potrebe.Ako superarticulation i megavoice tehnologija nije inovativnost,onda ne znam šta je?
Prema tome izbor brenda je stvar ukusa,a svi oni imaju svoje prednosti i manjkavosti..Malo sam otišao u offtopic...,završavam.Pozdrav!
makso68 je offline  
Star 18.01.2011, 19:05   #147
svrakan
Kao kod kuće

svrakan's Avatar

Registrovan/a dana: 22.11.2007
Mjesto: Subotica
Godina: 46
Downloads: 1408
Uploads: 27
Zahvalili mu 133 puta u 116 Postova
Instrumenti: Korg pa3x pro,Kurzweil Pc3k61
Interesi: Muzika
svrakan ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
svrakan pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ovo sad postaje tema koji brend je bolji,koja je sprava bolja.Ja opet tvrdim da je za One man band itekako otisao za korak dalje,ima milion muzicara,basista,bubnjara,gitarista koji su presli na aranzere i rade na matrice,tako da za njih je ovo vec u startu dobro,vocal remove,dobar vocalist,prepoznavanje akordacije u mp3 pesmama i harmoniser koji radi i na tu foru,dizajn,boja,e sad sound sprave manje vise,fabricki je tanak,to svi znamo,ali niko ga od nas tako ni ne koristi,a sto se tice paljenje i gasenje uppera ni to nije novo i to se dalo na 2,i pa800 namestiti na ona dva tastera iznad pitch bendera.A bilo ko ga od nas kupi prvo sto cemo uraditi je ucitati set koji koristimo,i opet ce biti sound ako ne isti vrlo slican.
E sad cu ja malo u off,naime svi koji me znaju sviram pa800 koji je namesten tako kako je namesten,za Novu godinu sviralo je dva benda,momak iz drugog benda svirao je em2000 starog Rolanda,kod mene sve usemplovano tonski cisto,loopovane perkusije,i extra,a kad je momak pustio Rolanda onu plastikanersku rumbu sa milion zveckica pojeo me u sekundi sirinom i punocom tog njegovog tona,i dodje meni jedan gost koji nema veze sa muzikom i kaze jbt,ovaj momak ima do jaja spravu sto ne kupis i ti takvu da tako zvucis....ja mu rekao jbg,nemam toliko para,i od tog momenta se meni tek posle toliko godina rada upalila lampica da mi muzicari samo kakimo i umesto da skidamo pesme i trazimo sto vise posla da odradimo mi se bavimo dobosima,semplovima,da li je Tyros bolji od Korga i sl.
svrakan je offline  
Star 18.01.2011, 19:19   #148
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2004
Mjesto: Šimanovci
Downloads: 1061
Uploads: 560
Zahvalili mu 290 puta u 214 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 9000
Interesi: Mnogo toga, i naravno muzika koja je uglavnom hobi
Vaxter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Au, svrakane, ti si sada potpuno skrenuo sa cele teme...
Priča se i dalje vodila o pa3x i o novitetima na njemu.
Generalno, nema ih puno, a ono što su neki od nas hteli reći je da Korg ne uvodi novitete previše, već da ih samo spakuje da nama budu pristupačniji.
To je to...
Te stvari, koje si nabrojao kao nove, su već postojale kod drugih davno, o ti je poenta cele priče.
Star 18.01.2011, 19:22   #149
svrakan
Kao kod kuće

svrakan's Avatar

Registrovan/a dana: 22.11.2007
Mjesto: Subotica
Godina: 46
Downloads: 1408
Uploads: 27
Zahvalili mu 133 puta u 116 Postova
Instrumenti: Korg pa3x pro,Kurzweil Pc3k61
Interesi: Muzika
svrakan ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
svrakan pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pa rekao sam da cu u off malo ,hehe,svi nesto idu pa da probam i ja.
svrakan je offline  
Star 18.01.2011, 21:56   #150
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Citat:
Originalno postovano od Vaxter Pokaži Post
Tu, Vule, grešiš.
Ne nude inovaciju, nego inovaciju za lepu cenu!
Inovacije koje sam, do sada, video od Korga su mp3 board i Vocal Remover.
Ništa drugo ne vidim da su doneli novo, pre konkurencije.

Ostalo su kopirali ideje od konkurencije, ali su ih, za razliku od konkurencije, ponudili za lepu sumu.
Realno, iako ne volim zvuk Korga ni najmanje, da kupujem novu klavijaturu uzeo bih Korg, jer za tezgaroša nudi sve što je potrebno za manju paru nego konkurencija.
Nemaju ništa što konkurencija nema, čak i mnogo pre njih, ali to što imaju daju za mnogo manje para, a nije mnogo manje kvalitetno, tako da su za naše uslove najbolji izbor, bez daljnjeg.
Nama su finansije uvek prvo pitanje, prilikom kupovine nove opreme, a na to prvo pitanje Korg ima odgovor, i to je ono nama najbitnije.
Po Evropi sam slobo viđao Korgove, valjda im cena tamo manje igra ulogu.
Najviše Rolandi, pa na drugom mestu Yamaha i Ketron, koji kod nas nije ni najmanje popularan.
Korg je popularan sa workovima, ali to je nešto potpuno drugo i nema veze sa ovom pričom.
Sad malo ja

Prvo neke inovacije koje je Korg uveo jos sa modelima pre evo 10 godina kao sto je Sempler, Roland jos nema na svojim aranzerima,zatim Vokoder i kod Rolanda a mislim i kod Yamahe su neupotrebljivi (ja bar nisam cuo ni jedan da je sredjen,da se neko ne uvredi opet), Yamaha je tek sa svojim modelom TYROS 3 koji je bio u startu 30 % skuplji od tadasnjeg PA2x PRO dao opciju punog koriscenja semplera i na bubnju i na solo bojama,zatim sam MENI i editing ritmova na Korgu je uproscen do maximuma,a to je ono sto nama treba da nebi zivot proveli praveci ritmove, YAMAHA nema Touch Screen sto je nekome vec nezamenjiv detalj na instrumentu itd...sve su to stvari koje spravu cine ozbiljnom a Korg je sve to doveo na nivo upotrebljivosti za sviraca i posto rekoh konkurencija kasni oni nemaju razloga da iznose neke revolucionarne novine,nego da nam uzimaju kintu na prefarbane instrumente.

I dalje stojim iza onog sto sam ranije rekao, Korgu je problematican ton i tu je frka,tu treba uloziti vreme a sve ostalo je ispred ostalih. Nadam se da su na PA3 poradili na tome...cucemo

Tema zaključana

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije