Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 18.01.2011, 21:56   #28
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Citat:
Originalno postovano od Vaxter Pokaži Post
Tu, Vule, grešiš.
Ne nude inovaciju, nego inovaciju za lepu cenu!
Inovacije koje sam, do sada, video od Korga su mp3 board i Vocal Remover.
Ništa drugo ne vidim da su doneli novo, pre konkurencije.

Ostalo su kopirali ideje od konkurencije, ali su ih, za razliku od konkurencije, ponudili za lepu sumu.
Realno, iako ne volim zvuk Korga ni najmanje, da kupujem novu klavijaturu uzeo bih Korg, jer za tezgaroša nudi sve što je potrebno za manju paru nego konkurencija.
Nemaju ništa što konkurencija nema, čak i mnogo pre njih, ali to što imaju daju za mnogo manje para, a nije mnogo manje kvalitetno, tako da su za naše uslove najbolji izbor, bez daljnjeg.
Nama su finansije uvek prvo pitanje, prilikom kupovine nove opreme, a na to prvo pitanje Korg ima odgovor, i to je ono nama najbitnije.
Po Evropi sam slobo viđao Korgove, valjda im cena tamo manje igra ulogu.
Najviše Rolandi, pa na drugom mestu Yamaha i Ketron, koji kod nas nije ni najmanje popularan.
Korg je popularan sa workovima, ali to je nešto potpuno drugo i nema veze sa ovom pričom.
Sad malo ja

Prvo neke inovacije koje je Korg uveo jos sa modelima pre evo 10 godina kao sto je Sempler, Roland jos nema na svojim aranzerima,zatim Vokoder i kod Rolanda a mislim i kod Yamahe su neupotrebljivi (ja bar nisam cuo ni jedan da je sredjen,da se neko ne uvredi opet), Yamaha je tek sa svojim modelom TYROS 3 koji je bio u startu 30 % skuplji od tadasnjeg PA2x PRO dao opciju punog koriscenja semplera i na bubnju i na solo bojama,zatim sam MENI i editing ritmova na Korgu je uproscen do maximuma,a to je ono sto nama treba da nebi zivot proveli praveci ritmove, YAMAHA nema Touch Screen sto je nekome vec nezamenjiv detalj na instrumentu itd...sve su to stvari koje spravu cine ozbiljnom a Korg je sve to doveo na nivo upotrebljivosti za sviraca i posto rekoh konkurencija kasni oni nemaju razloga da iznose neke revolucionarne novine,nego da nam uzimaju kintu na prefarbane instrumente.

I dalje stojim iza onog sto sam ranije rekao, Korgu je problematican ton i tu je frka,tu treba uloziti vreme a sve ostalo je ispred ostalih. Nadam se da su na PA3 poradili na tome...cucemo

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije