|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Nishki
|
![]()
Sam forspil ti zavisi od melodije i harmonije pesme!
Osnovna stvar je uvesti pevaca u odgovarajuci ton,akord ili kako god........ ![]() Skini desetak dezurnih forspila,pa ih kombinuj!!!Nemoze 1 dezurni forspil za svaku pesmu! |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio milanceshow za ovaj koristan post: | mkorgpa500 (03.02.2011) |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
A da ti jos malo pomognem,univerzalni fospili su uglavnom delovi od nekog kola,tako da sto vise budes slusao narodna kola i skidao,samo ce ti naici,tako vecina iskusnih muzicara radi.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio svrakan za ovaj koristan post: | mkorgpa500 (03.02.2011) |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.06.2010
Mjesto: Srbija
Downloads: 68
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 10 puta u 8 Postova
Instrumenti: Korg pa1x
![]() |
![]()
Mada,ja sam cuo neke da umesto forspila odsviraju melodiju refrena.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio cvrca za ovaj koristan post: | mkorgpa500 (03.02.2011) |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
|
![]()
da znam to,nego sam mislio ako imate neke snimke dobrih univerzalaca,uzivo ili nesto tako,da skinem i da obogatim repertoar...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 29.09.2008
Mjesto: Svajcarska
Downloads: 496
Uploads: 30
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
Instrumenti: Harmonika,klavijature
Interesi: Crtanje,filmovi
![]() |
![]()
Ako su recimo klasicne dvojke u pitanju tu bar imas izbora koliko hoces.Samo Patalove forspile da sviras mozes celu tezgu da preteras sa njima,ja recimo dosta njegovih forspila koristim ili neke delove iz kola Tomice Miljica.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Dare 82 za ovaj koristan post: | mkorgpa500 (03.02.2011) |
![]() |
#6 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Za zabavnjake ja cesto improvizujem sa poznate klascine fraze (mislim da sam to i ranije spomnuo na foruma
![]() Primeri: Truski mars, Ungarski tanc, kan kan, kanon in D, od Wiliam tel Overture onaj "finale" deo (mada taj jos nisam skinuo dobro a u plan mi je ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ace za ovaj koristan post: | mkorgpa500 (04.02.2011) |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Što se tice improviziranja kod narodnjaka, kad znaš par šablona (harmonskih) po kojim se dosta pjesama svira (najčešće dvojke), možeš odsvirati svaku pjesmu. To dođe s vremenom, naravno, kada poslusaš dosta pjesama, foršpila, naslušaš se harmonija itd.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio harepa50 za ovaj koristan post: | mkorgpa500 (04.02.2011) |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
@cvrca to ti je mozda i najbolji nacin, tako ce slusaoci prepoznati koja je pjesma, a i tebi ce biti lakse, al opet zavisi za koji zanr, narodna, zabavna, sve ima svoje... podneblje... ja znam kad dalmatinske sviram (govorim za svoje ime) ma to ti sve isto, grcki ritam i neki 8 beat ili balada, sve ti isto zvuci.... zato je najbolje (po meni) refren kao intro, dok ne naucis kako pjesma ide sa pravim introm (ne mora to biti original intro, ali neka bude tvoj, neka ne bude neki fajl, neka i ima tonova koji nisu od tocke do tocke, tebi je najbitnije da ti zapamtis kako to ide, taj intro ili vec neka vrsta forspila)...... Ja recimo dvojke nikako ne volim, jedino neki disko... i to je to.... milanche i svrakan su to odlicno odgovorili!
@acekorg bumbarov let i croatian rhapsody, najbolje ![]() ![]()
Sledeći član vam se zahvalio mirandess za ovaj koristan post: | mkorgpa500 (04.02.2011) |
![]() |
Favoriti |
|
|