|
![]() |
#11 |
Odomaćeni član
|
![]()
@Gago
Hvala prijatelju na takvim recima, sve sto ti zatreba,samo se javi! Pozdrav Dodato: @Vingula Nema sta nije Behringer do sad kopirao ![]() Digitalnu Yamahu01V, PMa,Mackiea Onyx,Soundcrafta MPM.... Sigurno mislite na UB seriju, ali kad napravite test A/B, sve ce vam biti jasno ![]() pozdrav
"Why there is no such thing as RMS watts or watts RMS' and never has been" Promijenjeno od aleksandar72 (17.06.2009 u 23:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Vredan član društva
|
![]()
Izvinjavam se, ali nisam hteo da otvaram novu temu, iako je ova stara godinu dana a tice se Soundcraft miksera. Posta je aleksandar strucno objasnio da efx8 i mfx8 imaju iste GB30 preampe, isti para-eq, efekt procesor,... a takodje vidim da su mnogi bivsi dinakord fanovi presli na soundcraft, i da su zadovoljni zvukom, mozete li mi pomoci da budem i ja zadovoljan zvukom, mislim najvise na vokale.
Imam soundcraft efx8 i dve aktivne srm450. Najvise mi odgovara efekat B5 ili B1 Najbolje sto sam mogao podesiti na vokalu je sledeci eq; Visoki +3db, srednji para na 900 pa u minus 3db na donjem, bas na O, i svi mikrofoni mi zvuce isto, skoro, i senheiser E845 i akg C520 i shure beta 58a, ma nije to to, bolji zvuk sam imao na behringeru, sve mi je nekako tupavo a ako pojacam srednje onda totalno izoblicenje,... please help,..... inace prodajem mikser..... Promijenjeno od pedjajazz (05.02.2011 u 01:56 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Ja sam prošle godine tražio savjet od experta kada je "live zvuk" u pitanju i dobio sam formulu koje se i dan danas pridržavam a ona otprilike glasi ovako:
-Vrti, okreći, dodaj, oduzmi i na kraju ostavi onako kako tebi najviše odgovara! Mislim realno, ko od nas tebi može dati savjet da EQ staviš na neku vrijednost, da staviš ovaj ili onaj efekat, da pojačaš ovo ili ono na klavijaturi...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
@pedjajazz
Najbolje je podešavat EQ ušima a ne očima, vjeruj mi ![]() Znači osloni se na sluh kad podešavaš EQ, kao što kolega Burli kaže, nema posebnog šablona za podešavanje EQ, jer sve zavisi od mikrofona do mikrofona, od miksera do miksera i naravno glasa. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Vredan član društva
|
![]()
ma ok, u pravu ste, ali ili su mu preosetljivi potenciometri, ili sam ja navikao na mutan sound bivseg behringera, evo svaki dan mi zvuci sve bolje
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|