Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > DEMO > Demo snimci

Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 16.03.2011, 23:50   #1
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od jeftabgd Pokaži Post
Definitivno ti treba bolja harmonika.......Nezadrzivo juris ka poziciji najboljeg harmonikasa Hercegovine.
bez ljutnje,mislio sam na ovaj post i na jos neke kolege koji te preterano hvale pa sam ti zbog toga napisao onakav post.Ja nisam ni rekao da ti pucas na to mesto.

Da ponovim:mislim da imas potencijala da budes odlican muzicar!

mislim da je to dovoljan kompliment sa moje strane.
Star 17.03.2011, 19:42   #2
gega
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
gega befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard **

Mislim da je Dell jos mlad decko i da sa obzirom na godine sasvim dobro barata svojim instrumentima. A verujem da razlog sto ne poseduje neki,, skuplji,, ili ,,bolji ,,instrument kako ste pisali nije sto je glup ili ne zna sta valja vec su mozda i finansije ogranicene posto jos zivi sa roditeljima i ne zaradzuje svoj novac....(kao i vecina nas u tim godinama).
Tema je demo snimci a postavljanje demo snimaka nije ujedno i prijava na natjecanje ......pa bi vas zamolio da ne dajete ocene vec je dovoljno ako napisete dali vam se svidza i sta biste vi jos doradili ili objasnite kako da isprave eventualne greske.
Ne moramo nikoga hvaliti do neba ali .... ako vec ukazujemo na neke propuste kod mladzih,radimo to na takav nacin da time ne izazivamo gubitak volje ili razocaranje kod doticnih. Polazim od toga da ni jedan komentar na bilo cijem demo snimku nema nicega ,,licnog,,vec se odnosi samo na postavljeni demo snimak.
gega je offline   Reply With Quote
Star 17.03.2011, 20:49   #3
Simke
Vredan član društva

Simke's Avatar

Registrovan/a dana: 04.12.2008
Mjesto: Usa
Downloads: 887
Uploads: 34
Rekao HVALA: 55
Zahvalili mu 387 puta u 275 Postova
Instrumenti: magpotIZ
Interesi: magpotIZ
Simke ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Simke pošalji poruku preko ICQ messengera Simke pošalji poruku preko AIM messengera Simke pošalji poruku preko MSN messengera Simke pošalji poruku preko Yahoo! messengera Simke pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Iz dosadasnjeg iskustva,sam se nacitao svega i svacega sto se tice DEMO sekcije,i veliki procenat(ne bi znao tacno koliki) su nerealni komentari.Uvek sam preferirao racionalnost i konkretne realne komentare,i mislim da je to ok.Primetio sam da dosta clanova hvale drugu stranu kako su"extra,super,najbolji,majstori",itd da ne nabrajam..a dosta od tih clanova su veoma slabo ili nikako muzicki potkovani,niti imaju nekog muzickog iskustva,osim u kucnoj varijanti.Naravno da prijaju komentari hvale(to je i normalno),ali realnoast je sasvim drugacija.Po meni bolje biti i ostriji sa komentarisanjem ali bez vredjanja i omalovazavanja,nego ga hvaliti,a on ne zna sta je na pr:gis ili as ili da su to razliciti akordi. Svako ima pravo na kometar,i svako gleda sa svog aspekta,i zato neki put ostajem suzdrzan da ne bi bio preostar.A ako ostavim komentar,mislim da sve sto napisem,tako i mislim jer sam dovoljno kompententan da dam svoj sud o tome jer moje 25 godisnje profesionalno iskustvo mi to dozvoljava.

Dell je mlad decko koji ima veliki potencijal,i verovatno ce postati jedan dobar muzicar,koga ce da cene i postuju,njemu trenutno nedostaje razliciti stilovi u balkanskoj muzici(ako sam dobro primetio)vise preferira dvojku i sumadiju,i treba mu repertoar koji se stice godinama sviranja.
Iskreno se nadam da ce mozda i postati harmonika no_1 u hercegovini,ali ima vremena....

Promijenjeno od Simke (17.03.2011 u 20:52 sati)
Simke je offline   Reply With Quote
Star 17.03.2011, 20:54   #4
Simke
Vredan član društva

Simke's Avatar

Registrovan/a dana: 04.12.2008
Mjesto: Usa
Downloads: 887
Uploads: 34
Rekao HVALA: 55
Zahvalili mu 387 puta u 275 Postova
Instrumenti: magpotIZ
Interesi: magpotIZ
Simke ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Simke pošalji poruku preko ICQ messengera Simke pošalji poruku preko AIM messengera Simke pošalji poruku preko MSN messengera Simke pošalji poruku preko Yahoo! messengera Simke pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

dell sinko....samo vezbaj,vezbaj....
Star 17.03.2011, 21:16   #5
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo citam sta pisete pa reko da i ja nesto kazem...Dell kosto rekoste je jos mlad a dobar muzicar i idemu od ruke sviranje jer vjezba puno sto se da cuti...To je tacno da mu treba jos puno..puno iskustva da stekne sa razlicitim zanrovima,ali i to ce doc s vremenom jer je jos mlad..Vazno je da je uporan i nije mu muzika jos samo hljeb postala,vec djecko ide i u skolu itd.

@neso nije potrebno da se tako komentarise i nekome oduzme mozda moral za daljnjim radom....Ti bih trebao kao stari muzicar koji si citav zivot proveo svirajuci i opet ne znas sve da sviras i da je kako je to na orginalu i kao sto to rade vrhunski majstori npr.kao sto je to gospodin Pavkovic,Kemis,itd...da pohvalis ovaskve talente kao sto je >Dell i da mu das nadu i moral za daljim radom itd....Nadam se da se neces sada naljutiti zbog ovog mog posta...Pozz za tebe

@simke druze sto se tice akorda sigurno da nisi jedini koji sve zna najbolje...tacno je da imas iskustva vise od mnogih koji se bave sviranjem po kucama ali druze vjeruj mi da vjezbam naprimjer ja kao sto sam to ranije da ne bih bilo pjesme koju ne bih znao da skinem akorde za to mi ne treba muzicka skola...eto nadam se da se ni ti neces naljutiti zbog ovoga...

@Dell druze samo nastavi tako i nema zime za tebe...Imaces drugi zanat muziku pored tvog zanata koji sada ucis i tebi dosta koliko god da zaradis od muzike...A da li ces postati najbolji u bosni to ce vrijeme donijeti....Pozzz svima
zeljko je offline   Reply With Quote
Star 17.03.2011, 21:20   #6
just_be
Vredan član društva

just_be's Avatar

Registrovan/a dana: 15.12.2008
Downloads: 596
Uploads: 0
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 17 puta u 16 Postova
just_be befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo tek sam prvi puta sam preslusao tvoje demo snimke Dell, pa sam i komentare malo citao...Kao prvo: Imas talenta i smisla za muziku, a nadam se da ces i dalje nastaviti vjezbati marljivo i ne opustati se poslije nekih komentara pretjerane hvale.Mislim da su na to i Nesaband i Simke zeljeli skrenuti.A mnogo znaci kada muzicar moze prepoznati svoje vlastite greske u snimcima, i naglasiti to odmah, i teziti ka boljem i vjezbati dok ne bude savrseno.Jer primjetio sam da umijes reci- tu sam malo zeznuo pa cu ispraviti itd. znaci prepoznajes svoje greske i mislim da je to mnogo vazno za jednog kompletnog muzicara, jer znam dosta ljudi koji ne znaju koliko ustvari ne znaju ! odlican si samo nastavi tako.pozdrav
just_be je offline   Reply With Quote
Star 17.03.2011, 21:30   #7
muamerboss
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 18.02.2008
Mjesto: Tuzla
Downloads: 707
Uploads: 1
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa50, Triton Classic
muamerboss befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@simke
Znam da se ovo gore napisano jednim(ili vecim) dijelom odnosi na mene..Ali ne ljutim se,jer vise volim da neko napise realan komentar ,a ne samo zbog toga da i ostali napisu komentar na njegovu demo stranicu....Ja priznajem da nisam znao koji je akord As,Es,.... jer nikada do sada nisam tako vidio,ali to nije razlog da me sada ismijavas indirektno i na tudjoj demo stranici.Ako ti se vec ne svidja kako neko svira,onda to napisi direktno na predvidjenoj stranici,a ne ovako indirektno.
Tebi hvala sto si mi rekao koji su to akordi,ali da sam znao da ces to iskoristiti na ovakav nacin nikada te ne bih pitao..Jos jednom naglasavam,nema ljutnje..Ovo mi samo daje pogon na "sve četiri" da jos vise vjezbam..

@dell Duboko se izvinjavam sto sam skrenuo sa teme,i svaka ti cast..Uzivam dok slusam tvoje snimke ..
Mada ja nisam kompetentan da ostavljam komentare jer nemam 20+ godina iskustva,ali mi se svidja kako zvuci..Pozdrav
muamerboss je offline   Reply With Quote
Star 17.03.2011, 21:36   #8
Dejan
Ovaj baš voli da kuca

Dejan's Avatar

Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 37
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
Dejan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Svaka cast Dell!Samo nastavi!
Star 17.03.2011, 22:27   #9
Sejox
Glas Razuma

Sejox's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
Sejox ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Zamolio bih cijenjene clanove da se pridrzavaju teme,na nacin kako treba
da izgleda jedna tema sa demo snimcima.

Momak je postavio svoje snimke i oni se vama mogu svidjati ili ne,mozete mu ukazati na eventualne propuste,sta bi trebao popraviti,sta mu dobro ide....itd.

Svi ostali komentari su zaista bespotrebni i suvisni,i nije dobro nikome
kvariti temu na bilo koji nacin.

Ovo sam napisao iz razloga,sto postavljac teme (Dell) nicim nije dao povoda
da se ovdje vodi neka rasprava o njegovom svirackom umijecu.
Cak naprotiv,njegovo pisanje je realno i skromno,i nigdje nisam primjetio
da se on na ovoj temi hvalio na bilo koji nacin.

Idemo dalje,ali konkretno,fer i korektno i bez offtopica i nekakvih replika.

Tema je demo snimci....

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast
Sejox je offline   Reply With Quote
Star 18.03.2011, 17:44   #10
shtimerserviser
Moderator

shtimerserviser's Avatar

Registrovan/a dana: 03.04.2008
Mjesto: Skopje Makedonija
Downloads: 2
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 58 puta u 48 Postova
Instrumenti: harmonika i kontrabas
shtimerserviser befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
shtimerserviser pošalji poruku preko MSN messengera shtimerserviser pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Produzi DELL ! Za kratko vreme mnogo si postigao ! Pozz.
shtimerserviser je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 09:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije