|
![]() |
#11 |
Vredan član društva
|
![]()
Pa bas kao sto sam ti rekao gore...Umesto te karmonike stavi neki lep string i malo ga smanji da ti ne bude previse napadan i to snimi kao novi ritam preko tog starog...znaci zamenis umesto harmonike string i ides na Write, spustis na curent style i dva puta enter!!!
Dodato: Korg-Pa800, izvinjavam se nisam video da si vec odgovorio na problem.... Svejedno nece mu skoditi i moj i tvoj odgovor! I ja sam davno imao Pa50 tako da sam mozda i ja nesto propustio! pozzz Promijenjeno od spasoje88 (27.08.2009 u 18:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.08.2009
Mjesto: Odzaci/Subotica
Downloads: 189
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: gitara,harmonika,bubanj
![]() |
![]()
Nisam siguran da li ste me razumeli.Ili mozda ja vas nisam razumeo.U toj pesmi nije farba za desnu ruku,pratnju,losa,nego je na ritmu bas pratnja losa,stavljena je neka losa harmonika umesto basa,pa se cuje kao neke rastimane gusle...
Hvala vam jos jednom! Samo mi napisite da li sam ja lose objasnio u proslom postu ili nisam razumeo vas? Pozdrav!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Vredan član društva
|
![]()
A sad sam razumeo...Nisi nam lepo objasnijo situaciju! Ti si sigurno taj ritam izvukao iz nekog drugog seta gde je sve bilo namesteno kako treba!
Pazi sad da ti pojasnim nesto! Ti imas tamo dve banke u koje mozes stavljati svoje boje i ne moras ih redjati po zvukovima (klaviri pa gitare pa stringovi pa basovi....) nego redjas kako ti kojia boja dodje! E sad u tom drugom setu je bio snimljen neki bas tu gde je tebi sad snimljena harmonika....Nadam se da razumes sta hocu da kazem! Treba da uradis sledece> Izaberes ritam(na kom se to cuje) pritisnes Style play pa dugme perc da bi doveo strelicu na bas liniju! E tu ce ti pisati ta harmonika koja se cuje! Onda pritisni dugme program i tu stavi neki bas iz usera bass ili neki tvoj bas usnimljen ako imas! Ako se bude cuo visoko bas ti mu samo spusti oktavu na dugme octave - ! pozzz Javi jel radi kako treba! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 37
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
![]() |
![]()
Lijepo objasnjeno spasoje88 svaka cast.
![]() |
#15 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Uspeo sam da uradim to sa bass-om,ali na drugoj pesmi od Corbe-R'N'R za kucni savet,bas sam stavio koji sam hteo,ali ne znam kako bubanj da promenim,jer se cuje kao neka harmonika,u opste nije bas bubanj.Tako na ekranu mi pise drum/perc i sad ne znam koji je to tacno,jer tako nesto nemam u programu.
A kad vrtim skroz desno ili skroz levo,na ekranu mi se pokazu crtice i zakoci,pa moram da je ugasim i ponovo upalim.Da li bih mozda trebao da reinstaliram OS i da je vratim u fabricko stanje,pa opet sve da ucitam ili sta? Hvala jos jednom! Dodato: Nasao sam nekih deset bubnjeva koji zvuce tako kao harmonika mesto basa,pa sam jedan po jedan i uspeo sam.Samo me zanima kako mogu da vidim koji je to bubanj ili instrument,da ne lupam mahinalno? I jos jedno pitanje,cuo sam da umesto fabrickih ritmova i na direkt fd mogu da se stave zeljeni ritmovi i da tako stane preko 300 ritmova i prakticno ako za svaku pesmu imam poseban ritam,ja sam se resio bez je..nja sa flopijem i HD-om. Ako bi neko mogao da mi objasni to. Hvala vam jos jednom! Promijenjeno od nikolic025 (31.08.2009 u 19:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Vredan član društva
|
![]()
Pusti taj ritam koji te muci>Style play(da bi ti se pojavio ekran sa trakama za boje)>pritisnes dugme TRK.SELEKT (donji levi ugao ekrana)... Kad to pritisnes izacice ti parametri za taj ritam! Prvo ti je bubanj, pa oni perkusini(valjda se tako zove...to je ono sto se udara rukama
![]() Dodato: E nisam video drugo pitanje!!! To za stavljanje ritmova preko fabrickih je mnogo lako! E sad nemam klavijaturu vec neko vreme pa ti pisem napamet! Trebalo bi ovako! Pritisnes Disk pa ides na utilites>pa na poslednju stranu! Tamo dobijas dve opcije gde pise nesto kao Factory protekt ili tako nesto i stoji pored obe ON! Ti samo to treba da stavis na OFF! Posle kad hoces da usnimis ritam u klavijaturu ono ti ponudi sve banke! I ne zaboravi da kad namestis to na OFF da posle usnimis u Global da nebi svaki put to menjao! pozzz Promijenjeno od spasoje88 (02.09.2009 u 13:38 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Posle dosta muke uspeo sam da sredim bubanj,jer je stalno isao neki zvuk kao da zavija neki matori DJ plocu...Popi..eo sam,ali je sad ok.
Jos nisam stavljao ritmove,cekam prvo ove da sredim,a da nli mogu i na direkt fd da se stavljaju,neko mi je to rekao,ali pak drugi kaze da bez harda ne moze,mogu samo da mi stoje tamo,ali moram da ih imam u ritmovima,kako bih mogao da ih pohranim od negde. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Odomaćeni član
|
![]()
http://yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10900
Uputstva:kako praviti ritmove, kombinacija setova...... tu su kolege Vule i tesla odlicno sastavili sta i kako treba moze da posluzi. http://yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=1251 a ovdje je prijevod na naški jezik.... ali pošto vidim da ste tek novi i da vam treba 25 postova za download, moze posluziti gornja varijanta(link) gdje nema downloada nego je ispisano na forumu pa mozete procitati. ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Hadžići, Sarajevo
Godina: 31
Downloads: 1198
Uploads: 8
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler
Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija
![]() |
![]()
Ljudi mozete koristiti Direct FD, ali ne vise od 48 ritmova na jednoj disketi jer to tako namjesteno! Nemoj te se zavaravat 300 ritmova ne moze ni u snu
![]()
![]() |
Favoriti |
|
|