|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Hvala na odgomoru Mirandess
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
A mogli smo poceti i pustati fajlove pa da se nimalo ne mucimo
![]() Ja to rijetko koristim jer izbjegavam sviranje na namjenskim ritmovima.pozdrav |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Loznica, Srbija
Downloads: 1186
Uploads: 1
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg PA 800
Interesi: Muzika, kompjuteri, radio, zene...
![]() |
![]()
Ja koristim i poneki intro(ima dosta namenskih koji su dobro uradjeni), a takodje ne bezim i od ponekog midi fajla(kojeg je gotovo nemoguce odsvirati, sto aranzmanski, sto tehnicki)...eto to je iskreno!!!
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.07.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 1046
Uploads: 12
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg PAX3
![]() |
![]()
Uz dobar namjenski ritam svakako.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
U dosta slucajeva koristim zato sto je jako tesko odsvirati sve a da profi zvuci,ili skinem tu glavnu farbu koja svira pa nju odsviram a ostalo ide njegovo
|
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 08.07.2009
Mjesto: Kacarevo
Downloads: 498
Uploads: 20
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 32 puta u 30 Postova
Instrumenti: korg Pa3x i dallape
![]() |
![]()
Ja se puno ne slazem sa tim. Pustam intro gde moram, jer kada bi pustao intro za svaku pesmu, moram da povucem i namenski ritam, i stalno saram sa zvukom. volim u jednom ritmu da odsviram vise pesama, zvuci mi dosta povezanije i lepse. A intro ima i jednu veliku manu, zato stu nas uglavnom mrzi da skinemo forsip i kada se ode na svirku sa bendom, to moze da bude veliki problem. zato ga izbegavam.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
|
![]()
Pozdrav kolege,
Pročitao sam sve postove, vidim da ima raznoraznih mišljenja, a pravo da vam kažem nikad mi nije palo na pamet da diskutujem o ovome. Ja sviram Pa2x i trudim se da maksimalno iskoristim sve opcije. Što se tiče namenskih ritmova i problema sa različitim "soundom" ja to rešavam tako što sam napravio dva, tri kompleta bubnjeva (dance, "live", JV) koji su kompaktni i svaki ritam (bukvalno svaki) iznivelišem i prilagodim zvuku koji ja preferiram. Preporučujem svim muzičarima koji planiraju da se ozbiljnije bave aranzerima da posvete malo vise pažnje programiranju i pravljenju style-va, pa će tako rešiti i sve ostale probleme koji su navedeni u prethodnim postovima. Većinu ritmova koje koristim sam pravio. Ritmove koje sam dobio od kolega ili koje sam download-ovao sa sajta uglavnom iznivelišem i nemam problema. I na kraju samo da potvrdim, DA! Koristim Intro1, Intro2, Intro3/Count in, Variaciju1-2-3-4, Fill1, Fill2 ,Fill3/Break, Ending1-2-3. ![]() Mislim da nije nista loše ako sam sebi odsviram tercu u intro-u ili već nešto slično uradim "svojom rukom" (barem u Pa2x-Pa800 ima dovoljno performansa) i tako poboljšam krajnji proizvod koji izlazi iz aranžera. Pozz . . .
Favoriti |
|
|