|
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sto se tice tranzitove konstantacije da se 4 prst tretira jednakopravno, s tim se mogu sloziti. Zasto da se ulozi vise truda u njega? Treba se upitati Vasketove ucenike, zasto njima radi 4 prst kao i svi drugi. Alek21 jeste culi ikada npr. za tehniku "rotacije zgloba"?
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.01.2011
Mjesto: Skopje
Downloads: 23
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 12 puta u 11 Postova
Instrumenti: Korg pa800
![]() |
![]()
@Dell, tako je, rotacija zgloba je tehnika koja pomaze, ali ne treba tu stati, jer ona ima ogranicenu primenu.
Uvezbavanje svih prstiju pojedinacno je vazna da bi se dobila dobra osnova za izvodjenje svih stilova, bez razlike dali je rec o klavijaturi, harmonici, pianu itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
kad sam vjezbao morao sam uložiti vise truda u 4 i 5 prst . razlog je sto ih pocetku nisam jednako tretirao,koristio ... ajde mi objasni malo to o rotaciji zgloba ako možes ... Dodato: Citat:
![]() Promijenjeno od romario (16.10.2011 u 21:35 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
O tehnici rotacije zgloba ce ti bolje reci Vasketovi ucenici kojih ima na forumu, samo mi se cini da su malo neaktivnije. Doduse, podrobnije ces vidit, ako nadjes na youtube-u uzorke iz Neletove skole harmonike, tamo sam i ja pokupio osnove.
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.10.2011
Mjesto: Albstadt
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Harmonika Dallape, Aranzer Korg PA 50, Sintisajzer Korg Triton LE
![]() |
![]()
bolje je da sviras sa pet, a sta je jos vaznije, to je da radis vezbe za pravilan prstored. ako nadjem neku knjigu sa prstoredima koju sam ranije koristio, ja cu postaviti na download. mnogo je lakse svirati, kad se svi prsti razrade kako trebaju; a i trileri postaju ostriji kad znas sa kojim prstima da ga odsviras.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|