Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Yamaha

Yamaha Za one čiji su ljubimci Yamahe

Alati tema Display Modes
Star 02.08.2011, 15:35   #7
mojkarma
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
mojkarma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

tranzit,
tvrtka ti prodaje ono najvrednije da bi kapitalizirala uloženi novac. U klavijaturi najviše vrijede zvukovi. Oni su najskuplji. Engine kao takav yamaha prodaje već 15 godina u gotovo nepromijenjenom obliku (pod time mislim sam operativni sustav kako je program kreiran). Ona plastika, tipke i ekran, to sve zajedno u najboljem slučaju čini polovicu cijene klavijature. I to naravno vrijedi i za sve druge klavijature.
Pustimo aftertouch. To sam samo spomenuo kao element koji pojeftinjuje klavijaturu, baš kao što ju pojeftinjuje i manji display.
O ostatku se možemo i ne moramo složiti. Klavijatura je takva kakva jest, a ja ću po treći puta spomenuti da nisam rekao da je loša. Koliko zvukova ona ima je potpuno nebitno. Jednima će faliti 20 registara harmonika, drugome će faliti 15 varijacija tamburaškog orkestra. I tu ništa ne pomaže što klavijatura ima 50 programa orgulja i pola japanskog ili kineskog orkestra. O tome ja govorim. Kome sempling ne treba, ne zamara se time. Kome treba, on mora znati da u MoX ne može učitavati semplove. Uostalom, i sve druge klavijature pokrivaju vrlo širok spektar svih mogućih i nemogućih zvukova. O subjektivnom dojmu kakvi su ti zvukovi naravno bolje je i ne raspravljati.
I jednako tako, mislim da su upravo efekti bitni u živoj svirci ako klavijaturu koristiš na način da sam kreiraš kombinacije od više partova. Gdje bi drugdje to bilo bitno? U studiju sigurno ne. Tamo snimiš suhi zvuk i dodaješ efekte koje i kakve želiš. Iskoristiš tri zvuka za jedan dio klavijature i onda hoćeš učitati četvrti za drugi dio klavijature, staviš hamond i vidiš da nema rotary speaker efekta. Mislim, ograničenja naravno imaju i druge klavijature, ja samo želim naglasiti da prije svega sampling opcija mnogima može biti odlučujući faktor hoće li im MoX biti glavna ili druga klavijatura na pozornici. S ograničenjima u efektima se naravno može živjeti. Da li je to marginalno, to ovisi o tome kako netko koristi klavijaturu. Neki sviraju isključivo pojedinačne programe bez kombinacija i splitanja pa im je i tih 3 insert bloka previše.
mojkarma je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 19:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije