|
|
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
ako imas knjigu koja dodje uz powermate, na stranici prije te fino pise da powermate dopusta maksimalnu konekciju 3 zvucnika po 8 ohma po kanalu... pogledaj sliku sto sam okacio u postu prije... sad koliko se tu moze dobiti sa 3 kutije po strani, kako ce raditi to ne znam, znam da ima slucajeva gdje ljudima se pali protect i sa 2 kutije po strani, i zale se, meni se nikada nije palio, jedino limit blica kada se odvrnem...
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio gogspa80 za ovaj koristan post: | nesaband (14.08.2011) |
![]() |
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
ko ne zna pravilno da koristi PM 1000 njemu ce se ukljucivati protect i na dve kutije od 8 oma.
dacu vam samo jedan primer. Radio sam svadbu u restoranu Jezero na Adi ciganliji sa PM 1000 I u kombinaciji sa tri kutije od 8 oma po kanalu. oni koji su nekada svirali u tom restoranu znaju da je to jedan od najvecih restorana u Beogradu(kapacitet je preko 800 mesta)znaju da je to ogroman prostor. na toj svadbi je bilo oko 500 gostiju u svim salama. ni jednom mi se nije palio ni limit a kamoli protect a nisam bio ni tako tih na toj svadbi.
![]() |
#3 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Momci,ubedili ste me...ja vam verujem da je tako
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Doktor Nesa
![]() |
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ma jok, krivo si shvatio,ali cu ti pomoci
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
ok,u pravu si mi smo pogresili.
![]() |
#7 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
ma jok,nisu nas ni primetili
![]() mene vise brine od toga da li radi PM na 2.66 oma to sto sve manje imamo posla pa nemamo potrebe da palimo ni po jednu kutiju po kanalu.
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
Nisam hteo da se ukljucijem u raspravu ali da se konacno resi.
Moze "kec" sa po tri kutije na kanalu (od 8 oma) ladno. Video sam i radio. U "limit". ![]() A dvojku sam video par puta kako gura 4 kutije na kanalu takodje u "limit". A u brdu manuala koje imam nisam uspeo da nadjem upustvo za "keca" ali sam nasao brosuru pa se nadam da je dovoljan dokaz. Na 2. stranici gde pise "more power" pise i da moze i tri kutije po kanalu. "Speaker connections – up to three speaker systems with 8 ohms per channel are possible..." Pozzz P.S. Prilazem isecak iz brosure. ![]()
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
Napisao sam „referat“ i otisla internet konekcija u...
Pokusacu opet,ali u light verziji ![]() Kao prvo hvala svima koji su postavili manual za PM-1! Uzecu sebi za pravo da ne verujem ovom manualu…a to pravo su mi dali/potvrdili iz Dynacorda,tj ekipa koja je radila na ovom projektu! Ponavljam, PM nije predvidjen da radi na 2,66ohma! ..btw,ovo sto pisem nije ustav,nego ostavljam vama da odlucite sta je najbolje za vas PM-1. Nije problem prikljuciti 3 kutije od 8ohma u paraleli! Ali… Jedno je 2,66ohm ready,drugo je 2,66 “stable operating”! TV koji je HD Ready,nije Full HD! Izvinite ovu uporedjenje,ali u sustini je to to… Ko ce garantirati konstatnu impendansu sistema zvucnika od 2,66ohma?? Dynacord ne garantuje! Ako na kutiji pise 8 Ohm Impendase, to ne znaci da se omaza kutije ne menja u toku rada na pojacalu!Znaci omazha kutija varira i nije konstanta vrednost! Sta ako ukupna impedansa sistema padne ispod 2,66?? To su kod PM2/3 kalkulirali,ali ne kod PM1!...tako da se 2,66 ohma kod PM1 svodi manje vise na marketing. Znamo da je izlazna omazha PM 100x manja i da mozemo prikljuciti 3 kutija od 8ohma. Sta se desava sa Damping faktorom? Sta se desava sa THDom u kompletnom spektru frekfencija od 20hz-20khz? Zasto ne stoji u manualu THD za 2,66ohma? ![]() I najbitnije,sta je sa soundom? Za optimalan rad sistema,trebalo bi da prikljucite 3 kutije od 8 oma po ca.200W sinus…ili najgore,jos SUBwoofer u sistemu! Ko ce sve to da pogura??Gde naci kutije po 200W? Pitam se onda,zasto 3 kutije po strani na PMu? Ako zanemarite ove cinjenice, onda ste u pravu… ![]() Meni ostaje da se izvinim za moju tvrdnju a Dynacordu za pogresan marketing.. Sa postovanjem Aleksandar72
![]() |
Favoriti |
|
|