Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 23.09.2011, 12:21   #11
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Ace ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kad udjes u record/edit editujes trake sa promenu tonova, otkucas dodas jos nesto, ili obrises neku traku, mozes kopirati iz drugi ritam itd.....
Onako u mixer/tuning ga editujes sto bi se reklo samo spoljasno .... kao volume, gain, octave i to je to.

Mogao bi malo i pretragu iskoristiti
Ace je offline   Reply With Quote
Star 23.09.2011, 13:30   #12
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

koristio sam pretragu,i nasao dosta stvari sto mi nije bilo jasno,inace bih vas ugusio pitanjima ovde.....ovo oko editovanja ritmova pitam zato sto,kad idem u mixer pa onda tuning i tako to,tu moze isto da se menja boja kontrama i ostalo..ja sam to tu uradio i isao onda write curent style perf. A onda kad se vratim na glavni ekran stoji mi ona opcija odstiklirana Original style sounds, sto znaci da mu ja nisam za trajno promenio boje kontre i sacuvao ritam da takav uvek bude,vec sam samo sacuvao podesavanja za ritam na tom user mestu??? jesam u pravu il kako to vec ide kod korga???malo mi je komplikovano,dok pohvatam stvari..tek sam pre neki dan preso na korga..pozz
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 23.09.2011, 17:59   #13
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Standard

Ko sto sam rekao ... to mu dodje kao neka spoljasna maska....
Svaki ritam sadrzi informacije na koju varijaciju na koji kanal koja boja treba da bude. Razlicite varijacije, intra, fill-ove mogu da sadrze i razlicne boje na isti kanal pa kad promenis varijaciju da se promeni i boja na neki kanal. Ako hoces ove boje promenis moras uci u record/edit i listaj varijacije i gledaj sta je naznaceno na kanale. Ponavljam svaka varijacija/intro/fill... ima posebne nezavisne boje. Da bi sve radilo ovako mora "original sounds" da bude stiklirano. E sad kad nadvor od record/edit stisnes track select i postavis nove boje ritam zaboravi na te originalne boje i koristi novonaznacene boje za sve varijacije. U ovaj slucaj "original sounds" nije stiklirano. Ako ga stikliras ritam ponovo povuce originalne boje podesene u record/edit.
Mozes vec zakljuciti da prednost "original sounds-a" je to sto mozes recimo na razlicite varijacije postaviti razlicite boje, razlicita kontra, percusion kit itd ...
Postovano sa mobilnog uređaja
Star 24.09.2011, 20:53   #14
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

ok hvala..jos jedna stvar..trazio sam po forumu i vidim ljudi kazu da na pa1x nije moguce promeniti takt,od npr. 3/4 na 4/4???? i gde je opcija u style editoru da aranzer svira uvek isto i mol i dur i sedmicu?ono tipa maj=min=7 ??? hvala
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 25.09.2011, 02:25   #15
Ace
White Noise

Ace's Avatar

Standard

Prvo: Za da promenis metriku moras ici na Record new style, postavis na njega 3/4 metrika i otkucas jedan udar, bilo koji samo da ritam zakljuca tu metriku ...... Onda ides Menu pa Style edit pa Copy from style i kopiras sa taj 4/4 ritam to sto ti treba (recimo Var1) u ovaj novi i on to adaptuje sa 4/4 na 3/4. Ovo je nazalost jedini nacin ....
Drugo: To sto hoces da smenis je Chord Variation .... ides u Record/edit pa Menu pa Style element chord Table .... tu imas da podesis za koji akord koji CV da svira .... recimo stavis CV 1 za sve akorde i to je to.

Trece: Sto se tice ove teme, dosta je bilo skretanje. Kad poglednes prvi post, vidi se da smo daleko otisli.

Promijenjeno od Ace (25.09.2011 u 02:29 sati)
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 05:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije