Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 26.10.2011, 15:13   #1
zdozic
Banovan!

Registrovan/a dana: 16.08.2008
Downloads: 657
Uploads: 0
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: KORG PA600
zdozic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

E bas tako!Pozdzrav iz Minnesote
zdozic je offline   Reply With Quote
Star 27.10.2011, 00:24   #2
pedjajazz
Vredan član društva

pedjajazz's Avatar

Registrovan/a dana: 26.03.2008
Mjesto: Serbia
Downloads: 323
Rekao HVALA: 32
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
Instrumenti: accordion, keyboard, tenor sax, piano & guitar
Interesi: Nakon duge neprofitabilne jazz karijere, interesi su samo tezge i svadbe i punolestva,.......
pedjajazz befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
pedjajazz pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Druže Ozrenac;
prvo te dve kutije i solidan soundcraft mikser kostaju 1500$ (sve novo), I zavrsio si posao, i za hobi i profi varijantu,... A kad ja mogu to sebi da priuštim možeš i ti. I tu nema puno razmišljanja, mi ovde u srbiji da imamo vaše cene u svemu od hrane do rakete,... sa ovih 300$ prosečno koliko iznosi plata mesečno,... pa svi muzičari bi imali opremu kao da rade woodstock žurke,.. ako već ti se ne daju pare,.. a ti uzmi pa vrati pre isteka reklamacionog roka i možeš tako 10. god raditi,... moj jedan drugar je tako radio u državi Georgia,.. dok nije zaradio lovu,.. a zaradio je lovu za opremu posle mesec dana jer se tamo svirka placa 500$ fiksno minimum,....

Drugo,... svaka tebi čast ako rintaš po ceo dan,... ali zna se da ovde ne cvetaju ruže,... a preko bare je uvek bila druga priča,... Moj primer je taj što ja imam svoj posao,.. radim u školi kao profesor, a da bih sebi i porodici mogao priuštiti jednom godišnje letovanje, nove gume na već matorom automobilu, i puniju slavsku trpezu,.. moram raditi dodatno,.. tj. u svoje SLOBODNO VREME da tezgarim,... kada Vi iz Amerike posle posla odete na irsko pivo u klub gde su cene od 1 do 2$,.. ja tada idem svirati,.. da bih sutra u samousluzi mogao da kupim 2l Bg piva u plasticnoj ambalaži po ceni od 2.5$ pod uslovom da je na akciji,... e moj brajko,..
Zaključak je sledeći:
Tvoja radnička plata iznosi oko 1350$ mesecno
Moja profesorska je oko 680$ mesecno
Kod Vas je apsolutno sve jeftinije minimum 30%,... instrumenti i oprema čak i više ,.. a polovna oprema skoro je džaba a ima je koliko hoćeš.
I nemci bi želeli vaše cene ,..
Ja sviram gažu(start) za 80-100$,
a kod Vas najgori muzičar dobija minimum 200$ po svirci a ovakav kao ja 500$ (Informacije sam lično dobio od Miloša Djordjevića, mog školskog drugara sa studija u Nišu koji je najpoznatiji klavijaturista i pevač u Čikagu a i šire u Americi)...
tako da dreši kesu i kupi taj industrijski standard koji smo ti skoro svi preporučili,... ja bih tamo žmureći kupovao,.. jer znam da je sve original i da može da se vrati,....

plati brate od pola plate,.. još će ti ostati i za cisternu goriva od ostatka plate!!!!!
pedjajazz je offline   Reply With Quote
Star 27.10.2011, 05:40   #3
Ozrenac3
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 21.03.2008
Mjesto: Chicago
Downloads: 967
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa 50, Yamaha DX11, Yamaha PSR 2000
Ozrenac3 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

auuuu druze sta ti meni sve nabroja od koliko zaradjujem do koliko mogu da potrosim pa do nekih tamo cisterni nemam pojma kojih pa se malo i ti izjadi a ja samo htio da znam kakav im je bas sa obzirom da su 12ke.ali znam ja kako je tamo ja sam rodjen i odrasto pa imam jos taj mentalitet da malo na svemu ustedim ali nije ni preko bare kao sto je nekad bilo ali normalno da se nemoze porediti sa zivotom u srbiji. milosa znam radio je tri krstenja kod mog druga i odlican je muzicar i covjek i dobro te je informisao o muzickim cenama ali te informacije o mjesecnoj zaradi i koliko se ovde trosi i koliko se i sta moze priustiti zavisi od same osobe sta hoce. ja za kucni kredit, auto kredit, gorivo, osiguranja za kucu i auto i porez za kucu moram da izvalim verovali ili ne necu da vas lazem oko 4000$ mjesecno a ti si profesor pa sad se sracunaj.ako nemam da platim onda dolazi banka po svoje e zato se ja dvoumim oko te cene imam i ja decu i porodicu. jeli ti mozda znas koliko kosta koledz ovde? znam ja svoje prioritete i nema poterbe za ponizavanje samo zato sto ste vi profesor sa malom platom a ja neki jadni radnik u americi koji rinta i dosta vise od vas zaradjuje a nemate pojma sa cim se profesionalno bavim jer ocigledno ste me skuzili sa tim sto sam "skrt". vama gospon profesor puno hvala na odgovoru.
Ozrenac3 je offline   Reply With Quote
Star 27.10.2011, 10:56   #4
pedjajazz
Vredan član društva

pedjajazz's Avatar

Interesi: Nakon duge neprofitabilne jazz karijere, interesi su samo tezge i svadbe i punolestva,.......
Standard

ispao si stvarno skrt,...ali kad vec imas tolike mesecne obaveze da znas da je bas kod srm450 12" BAS VRLO KONKRETAN i ne mulja,.. meni se licno svidja,.. imas na njima i low cut ispod na 75 a imas i hi cut ne znam napamet na koliko,... uporedjujuci sa ev sx300 ili jbl eon 515 mackie je bolja kutija u svim segmentima,.. tako da dresi kesu druze,....
Star 27.10.2011, 17:42   #5
Ozrenac3
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 21.03.2008
Mjesto: Chicago
Downloads: 967
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa 50, Yamaha DX11, Yamaha PSR 2000
Ozrenac3 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

e to je taj odgovor pravi sto sam trazio. kad kupujem da kupin nesto sto valja i sto ce da traje i normalno da ima dobre niske i visoke, kao sto si rekako u predhonom postu da moze za hobi a i za profi ako zatreba pa sam spreman da za to platim jer necu da kupujem nesto za 200$ jeftinije a da nije ni blizu kvaliteta a necu normalno nista ni skuplje pa opet kvalitet kao oni sto su 200$ jeftiniji samo mi je trebao neko da me malo posavetuje jer nemam nikakvog iskustva sto se toga tice. hvala puno na pomoci. htio sam milosa da svira na krstenju kod mene ali je bio zauzet pa sam uzeo dejana petrovica. poz.
Ozrenac3 je offline   Reply With Quote
Star 28.10.2011, 11:24   #6
pedjajazz
Vredan član društva

pedjajazz's Avatar

Standard

Srecno Ozrenac i pozdravi Milosa kada ga vidis.
Star 28.10.2011, 16:56   #7
aleksandar72
Odomaćeni član

aleksandar72's Avatar

Registrovan/a dana: 08.05.2009
Mjesto: 50° 07´ N 8° 41´ O
Downloads: 53
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 103 puta u 92 Postova
Instrumenti: ima ih vise..
Interesi: $
aleksandar72 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
aleksandar72 pošalji poruku preko MSN messengera aleksandar72 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ostavimo ekonomsko-socijalne razlike sa strane...
Fakt je da su generalno instrumenti u USA jeftiniji od EUR ali to je druga tema...ne poznajem americki standard,tako da uporedba je neadekvatna.
Jedno znam kad uporedim cene kod mene u GER vs. US...place mi se

Ozrenac3:
best for buy...Mackie SRM450 ili JBL EON315

pedjajazz:
mala korekcija...SRM450, Low Cut 75Hz da, Hi Cut nema...ima Contour koji funkcionise kao Booster +3dB za Low i High frekfencije a spusta srednji spekar...DJ fora
pedjajazz (28.10.2011)
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije