|
![]() |
#27 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
Ajajajaj... Aco, prvo da bi iskljucili sve nesporazume, to sto ti pitas citirajuci moj post se odnoslo na kolege iljusina i mikimiki. A sada cu ti pobrojati par mikrofona i cvrsto vjerujem da si ti za njih cuo ali najvjerovatnije da pomenute kolege nisu. Recimo SE Electronics H1, mikrofon britansko-kineske (mnogo vise kineske nego britanske firme) a proizvodi se u Kini. Audix VX10 i Audix OM11, americka firma, proizvodnja dijelom u Koreji, dijelom u Kini ili recimo Blue Encore 300, americka firma, proizvodnja u Koreji. Svi oni su dosta kvalitetniji od SM58 a proizvode se "tamo daleko". Naravno da toga ima k'o u moru pijeska jer kako sam i napomenuo, uslijed globalizacije su mnogi brendovi svoje proizvodne pogone premjestili na podrucja i u zemlje gdje je radna snaga jeftinija i njima isplatljivija sto ne znaci automatski da njihovi proizvodi ne valjaju pa se zato ne treba uzasavati, prepadati i misliti da je u pitanju kopija samo zato sto eto na nekom instrumentu stoji "made in China" ili slicno. E vidis to je bila moja poenta ama si me opet pogresno shvatio. Promijenjeno od tranzit (06.11.2011 u 03:05 sati) |
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|