Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Internet škola sviranja > Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš

Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet.

Alati tema Display Modes
Star 09.11.2007, 15:25   #17
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kompa kako to misliš nepostoječi akordi. Svaki akord je postoječi.
jedino ako misliš da sviramo i izmišljamo akorde koji u orginal pjesmi inače nisu. E to je već druga priča.
Gledaj, ja sviram več jako dugo godina (25 g aktivno) i mogu ti reči da sam u svojoj karijeri viđao svakakvih obrada neke pjesme. Od najednostavnije izvedbe s tri osnovna dura pa preko punog prelaza, pa do sinfonijske izvedbe gdje se sus4 i "devetke" i te kako lijepo čuju, pogotovo na tamburaškim stvarima se lijepo čuje dim na kljavi.
Ja znam i po koji puta opalim ciganjski kad je dobra fešta i urnebes. Čisto ono da se malo preseravam pred komadima kad se zablenu onako "zaljubljeno" u tebe u stilu "Vidi ovog, jede malu djecu za kljavom , a ti ono fol glumiš velku zvjerku.
A isto tako, kad dangubimo na probi, pa nam neka pjesma ne sjedne po 2-3 sata uvježbavanja jer obično uvijek neko iz benda ne poštuje dogovor (da kod kuće skine osnove) pa fuša. E onda ih po običaju popijem par piva pa izhebem i izbediram (gitaristu i basistu) kad upitaju "Stari, a koji je iduči hvat ?".
E onda im ja opletem ciganiju i onako važno udri s njima u raspravu tipa "Nemam pojma, ali lijepo se čuje" ... pogotovo kad stisnem sus4 + neki divlji hvat koji vuće na subdominantu ... Ovi doslovce pozelene od muke, počnu mi hebat sve živo da koji qrac izmišljam toplu vodu i tako. A ja ono mudro, to tako mora biti i kapak. Nema druge ...
Naravno, poslije sve odradimo kako treba uz mnogo smijeha i zahebancije, ali u tome ti je draž, jer muzičaru u bendu ne smiju biti samo strogo poslovni partneri, nego nadasve prijatelji po mogučnosti frendovi iz TOP 10 najbitnijih. Onda to klapa ko prst i nokat

Promijenjeno od kreso (09.11.2007 u 15:30 sati)
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
idu, koje, njih, pjesama, ritmova, spisak, svirku, Živu

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije