|
|
![]() |
#1 |
Otac nacije
|
![]()
Pozdrav prijatelju
Bas se o tome i radi sto sam dobio neke stvari za yamahu od prijatelja koji kazu da je sve perfektno ali poslije vise pokusaja sve vise i vise razocarenje je bilo u meni. Mozda nisam nesto uradio kako treba! nisam ni jedan ritam nasao da mogu da kazem "OK" ovo moze da prodje. Neznam dali je na yamhi u opste moguce kao na Korgu ucitati neki setup ili tako nesto gdje su multi padovi sredjeni u ritmovima kao i boje u registrima.ili neki USER BUBANJ ili BASS.
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
To je zato što se na PSR3000 ne mogu ubacivati vlastiti tj pravljeni user drum setovi, pa svi ručno pravljeni ritmovi zvuče ko lončići. Veeeellliikkkka mana.
No SysEx naredbama jedna udaraljka se može vrlo dobro i detaljno editirati, tako da možda i nema potrebe za promjenama. No ima i još jedno rješenje, naime kod Yamahinih Aranžera je moguče više Style traka definirati kao Drum traku na kojima se mogu nalaziti različiti Drum Kit-ovi !!! Probaj ići na Style edit pa Parametar. Tamo se mora dat to ušminkat |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
"rekao da je dobar aranzer i da moze dobro da se uradi tako da je kupio"
Nisi nista pogresio kad si to rekao. Jel ta yamaha koristi VCE za boje ? Imam ja svasta, ja sam stari Yamahoman. Ajde ako imas msn ili skype javi mi se, pa da to sredimo. Mora dobro da radi. Napravicemo i terce i sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
|
![]()
ehhh moj prijatelju da ti ja nesto malo kazem !!!!
imo sam skoro 2 i po godine yamahu psr 1500! trebo sam duuuuuggoooo vremena da je dotjeram da barem malo zvuci kako treba ! ali nije to to ! sredio sam je za ritmove da je bilo ok ali bas samo ok nista vise !!!!! boje su kosto si rekao igrackeee ! meni nista nevaljaju ! ja sam ga samo koristio za ritmove ! posto je 3000 skoro ko 1500 nebi preporucio tu klavijaturu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mislim imam terce od zlatka subasica ( davno uzeo ) preko midi kabla ! ali nevalja posto efekat gubis !!!!!! imam i ritmove i sve to ako se slucajno odlucis za nju koliko ti bog hoce ali ja ti kazem nemoj !! ja sam je prodo i uezo Korga PA1x pro ! to je rec MAschina !!! ;-))))) ako si ikad sviro na korgu , nikad neces barem ovu 1500 ili 3000 uzeti ! za druge kao tyros i 9000 pro i to neznam nisam ih sviro sad ti odluci !!!! ;-))) hajd pozdrav i uzmi korga hahahahaha |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pa ja kad sam kupovao pa80 tad su mi nudili i yamahu psr3000 mislim cak da je bila razlika u cijeni oko 100 eura, ja nisam htio uzeti, ipak mi je korg nekako ozbiljniji, ono je isto ko igracka, al to ne znaci da je losa, cim je u toj cijeni, ja ipak mislim da se samo treba dobro nastimati, i da moze da zvuci kao grom. Poz
![]() |
#6 |
Banovan!
|
![]()
Djole moze ona da zvicu !!!! ali nikad u zivotu kao grom ! dajem ruku za to !
jedino se mora sad rjesit sta ja da zvuci kao grom ? ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Otac nacije
|
![]()
Od groma daleko prijatelju a jos dalje od korgovih aranzera da nepricam o poredjenju PA800 ili Pa1x cak i sredjenom PA80 !
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pozdrav, Skoro sam pazario PSR 3000, i mogu ti reci da sam zadovoljan. Prvo sto joj je memorija (zahvaljujuci usb) onolika kolika hoces da bude, drugo - ritmovi su joj EXTRA, a za boje bih mogao delimicno da se slozim. Kazem delimicno, jer sam prikupio dosta boja od TYROSA, PSR 9000, i svih drugih PSRova, osim onih sa semplovima, i sve to perfektno radi na 3000. Uz malo dorade, sada ova klavijatura zvuci sasvim zadovoljavajuce. Cesto radim u paru sa kolegom koji vec dugo ima PA80 i na sceni se ne primecuje nikakva razlika u kvalitetu zvuka, a to je, valjda, najbitnije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ja imam PSR 3000.Kod mene ritmovi izlaze perfektno.Razmišljao sam da kupim PA 800,ali kad sam probao,tobože,sređen,zvučali su ritmovi kao klackalica u odnosu na moj PSR 3000.Pošto za solo boje koristim KORG triton Lee,mogu reći da ni jedan sempl violine,trube i klarineta ne zvuči ni blizu kao preeditovane fabričke boje na Yamahi.Istina je i to da sam proveo stotine sati sređujući je,kičmu sam uništio.Mega Voice basovi i gitare zvuče bolje od bilo kojih semplovanih,koje sam čuo,a čuo sam ih mnogo.Profesionalac sam već 25 godina i imao sam sijaset aranžera,među ostalim i KORG PA 500,Roland VA 7 itd.Mislim da se kod dragih kolega radi o različitim ukusima,ali nije PSR 3000 bez veze koštala 1500 €.ŽIVJELA YAMAHA!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Poštovane kolege,slabo se snalazim sa ovim stvarima,i obično lutam po ovom sajtu, i tako lutajući pročitam svašta,ali brate baš svašta.No,dobro valjda ću ovo svoje misljenje, koje ne mogu a da ne kažem poslati na krivu *adresu*,ali će valjda urednik malo dotjerati.Naime,rećč je o komentarima i prepucavanjima oko Jamahe i Korga,pa zar nije najbolja ona klavijatura koja radi svaki vikend ili daj bože svaku veče/i toga se sećam/,ali samo sećam.Ja sam harmonikaš,imam Paolo Sopranija bijele boje,15+7 registara,petoglasna,teska kosam vrag...ali silom prilika pre 7-8 godina i ja odletim u aranžeriste i krenem sa yamahom psr'1ooo i korgom x5D,znam,mnogi će reci igracke/yamaha/,ali ja sam to doveo u takvo stnje da je bogami zvucalo prilicno dobro,i prosle godine dodje vreme da se menjaju instrumenti i ja se dvoumio: TYROS2 samu,ili Pa 800 sam ili psr3ooo ili s-900 u kombinaciji sa korgom TR,stvarno nakon dugo *davlje nja* i sebe i okolo sebe ja kupim psr 3000 i korga Tr.Zbilja se nisam pokajao niti jednog momenta iakao bi volio imati T2,ali...Imam nekoliko kolega koji imaju pa 8o0,ali oni kad čuje moje *dvojke*sa uradjenim prelazima u sedmicamanaprosto se raspamete:he...te,ta igracka a tako radi.O samim fabrickim ritmovima,netreba puno pricati,oni su vise nego dobri,jedino sto za nju nisam pronasao smart media karticu/skupa brate kod svercera/ a meni bi odgovarala i 4mb sa *olimpus*foto aparata,pa ovom prilikom pozivam sve koji jos to imaju,da pomognu.Sama klavijatura stvarno nije nesto *čvrsto uradjena*,bez druge,z a solo,užas,malo su zbili dugmice pogotovo tempo,ali kad se uzme u obzir cena,fabricki dobro uradjeni ritmovi,USB ulaz,pa to je vise nego dobra klavijatura,samo treba da se sredi,tako da se neslažem sa kolegama koji o njima pricaju kao o igrackama.neka mi niko ne zameri,imam samo dobre namere,pozdravljam sve kolege muzičare i želim im puno posla.Prve prilike kad naucim kako ide,postavicu jedan demo sa nekoliko ritmova,da sve ovo potvrdim *nevernim T omama*.Još jednom veliki pozdrav svima a najvise uredniku ovog sajta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
psr3000, yamaha |
|
|