|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.03.2006
Mjesto: Zapresic
Godina: 47
Downloads: 234
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg Pa 800 i Yamaha Tyros 2
![]() |
![]()
mislim na ručicu na ljevoj strani, ljevo desno je pič a gore je modulator, recimo.
Ja sam gledo god nekoliko snimki na youtubu da dečki sviraju normalno bez korisćenja piča a zvuči kao da ga koriste, na to sam pislio, vec sam našao neke postavke, pa još čačkam po njima. Na žalost imam upustvo samo na engleski a znam samo njemački....zato mi to neide baš kako treba, a inače bi to već rješio.... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Da,jasno mi je.To moze da se uradi,to se zove PORTAMENTO funkcija i sa njom mozes da napravis boje za solaze koje zvuce strava.Sviras obican solo bez trilera a cuje se kao da svira neki virtuoz.Ovo se obicno koristi za gajde.Imas mogucnosti da podesis portamento po svojoj zelji i da ga dodas u opsegu da manje ili vise zavija tonove,onda mozes da pravis kombinacije ako hoces samo jedna boja da zavija ili obe u desnoj ruci (UP1 i UP2).Onda postoji i funkcija da ti boje zavijaju kada stisnes dirku samo najjace,a kada sviras normalnom jacinom onda se cuje bez zavijanja.To se radi podesavanjem dinamike od 0-127.Isto mozes na ovaj nacin da uradis sa dve boje,recimo 2 gitare se cuju na najjace a samo jedna se cuje kada sviras laganije.Takdje mozes zavijanje da podesis da ga kontrolises sa onom trakom (ribon) koja se nalazi ispod rucice za modulaciju.A postoje vec i fabricke boje sa oznakom "V" koje vec imaju 2 boje u sebi koje sviraju u zavisnosti koliko jako pritiskas dirke.To su neke gitare,saksofoni i trube kod kojih se to bas lepo cuje.
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Kao kod kuće
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#14 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.03.2006