Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 18.01.2012, 16:43   #11
mojkarma
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
mojkarma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Dell,
ja bih tebe zamolio da si ovdje ne vrijeđamo zdravu pamet. Ja sam rekao da je svirati mono na koncertima u pravilu pametnije jer je večina solističkih instrumenata ionako semplirano u mono.
Nakon toga je tranzit ustvrdio da je skoro kompletan sempl kontent u Kronosu stereo sempliran.
Pa sam ja obrazložio gdje se može točno nači precizan podatak o tome da li je ili nije stereo. I iz toga je vidljivo upravo suprotno.
A on kaže da valjda zna bolje jer je Kronos upravo pred njim.
I sada ti meni govoriš kako on govori argumentirano. Gdje je taj argument da je sav sempl kontent na Kronosu stereo?
Evo mojeg argumenta ako si sami ne znate pronaći dokumente na internetu.
Ovo je mali isječak iz Kronosovog sempl kontenta pa se vidi da su stereo semplovi točno obilježeni s -L odn. -R. A u ostatak se svatko može uvjeriti i sam.

multisamples.jpg

I za kraj ima još jedan precizan način da se utvrdi da li je stereo ili mono:
Neka tranzit uzme bilo koji multisempl na Kronosu koji nema dodatak -L ili -R u imenu, pa neka ga snimi stereo u kompjuter u neki wave editor. Pa neka obrne fazu na jednom kanalu (phase invert) i neka sluša. Ja tvrdim da se neće čuti ništa jer je u pitanju mono sempl i obrtanjem faze poništit će se međusobno frekvencije.
Eto pa ako papir laže, ovo će dokazati tko je u pravu o tome da li je "skoro kompletan" sempl kontent kako tranzit tvrdi u stereu ili je večina mono kako ja tvrdim.

I nakon ovog definitivno više nemam volje da se ovdje s bilo kime natežem i prepucavam oko tako banalnih stvari koje svatko može sam provjeriti. Pokušavam ovdje ljudima pomoći ukoliko znam rješenje, u večini postova zapravo i pomažem a u najmanjem dijelu diskutiram o ovakvim načelnim stvarima i nije mi potrebno da me ovdje bilo tko ispravlja i da mi pametuje jesam li iznio argumente ili ne i to samo zato što nekom drugom mora držati svijeću.
mojkarma je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...