Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 19.01.2012, 03:08   #1
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Znam da nije bilo pitanje u vezi ovoga sto cu da pomenem....
Slazem se sa Beethoven-om.....615 su odlicne kutije i bolje su od 515...bez daljnjeg.

Ako se odlucujes da menjas PRX515 ili prodajes pa da kupujes druge....razmisli i o Yamahi DSR seriji.....Moja licna iskustva su vise nego odlicna...Kutije su, po meni, za bar pola klase iznad PRX615....
Apsolutno ne preterujem...Imam i PRX615 i DSR115 i DSR112.....Kutije imaju snage na pretek i kad 615 staje ...yamaha "gura" dalje.....bez izoblicenja, cisto i sigurno.....Odusevljen sam sa kutijama....
Da usput kazem da sa svim ovim kutijama koristim ili Soundcraft mixer ili Presonus Studio Live i da....sviram PA3X...

Nadam se da se ne ljutite sto sam "nabacio" predlog za Yamahe.....

Puno pozdrava
zox2003 je offline   Reply With Quote
Star 19.01.2012, 03:46   #2
harepa50
Banovan!

Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
harepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblick
Standard

Hvala Beethu na odgovoru

@zox2003

Ne ljutimo se, barem ja, baš me interesovalo nešto kako svira ova yamaha, ako se nekad nakanim da je poslušam....dobro jeste.

Pozdrav
harepa50 je offline   Reply With Quote
Star 19.01.2012, 11:42   #3
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja Yamahe nisam imao priliku da cujem a verujem kolegi da su ok. Mada, ruku na srce, nikad mi se nije svidjalo Yamahin zvuk (ako je ostao isti ko i do sad sto se nadam da nije, garant mi se ne bi dopale). Tvrdim da ne sviraju isto kao PRX615, razlika neka u zvuku sigurno postoji pa sumnjam da bi mi se to dopalo. Izgleda da mozemo da postavimo da obe kutije imaju svoj karakteristican i dobar zvuk pa moze presuditi stvar ukusa. Neka i tako bude. Ja nemam nameru da vrsim probe time sto bi prodao PRX615 a kupio Yamahe, vise mi je muka tih muvanja i maltretiranja. Drugo i najvaznije, neke stvari mi se kod Yamahe ne svidjaju, tezina, gabarit, i jos par stvari... A sa druge strane, PRX-u ne mogu da nadjem manu.

Pozzz
Star 19.01.2012, 17:27   #4
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Apsolutno se slazem sa kolegom B....Sve je stvar licnog ukusa....Po meni Yamahe DSR imaju prirodniji i topliji zvuk za uho.....Naravno PRX615 su odlicne ali postoji ta mala razlika koja je primetna....Velika razlika je u snazi...Yamaha je o prednosti po tom pitanju....
U ostalom evo za one koje znaju Engleski mogu i da procitaju iskustva drugih o dsr vs prx:

Samo jedan isecak:

" Myself, I walked away with the DSRs from Yamaha. I felt them to hold up in volume level and sound quality better than the rest. I can't wait to get them outdoors! My 612s were right there but the DSR surpassed even them. My dealer is selling all their PRX 5XX stock and moving to the DSR for their rental inventory."

Promijenjeno od Vaxter (20.01.2012 u 00:40 sati) Razlog: Uklonjen link. Ovaj put cu oprostiti, ali nadam se da se nece ponoviti.
zox2003 je offline   Reply With Quote
Star 20.01.2012, 00:20   #5
harepa50
Banovan!

harepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblick
Standard

Joj prijatelju zox, ne link! Zabranjeno ti je ovdje postavljanje linkova drugih sajtova i foruma.

Pitanje od mene: Koja je cijena ove DSR klase, sateliti 12", sateliti 15", sub 15", sub 18"?
Eto ako mi možeš saznati te informacije, hvala
Star 21.01.2012, 10:29   #6
gogo
Banovan!

Registrovan/a dana: 30.08.2011
Downloads: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
gogo befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard malo o JBL malo o YAMAHA

Testirao sam ove YAMAHA DSR 115 na par svirki. Istina je da udaraju kao lude,snage ima i previše za tu klasu,izrada extra,dizajn ozbiljan ali...... Zvuk je za živu svirku bar po meni malo sirov,metalan,visoki tonovi su puno naglašeni tako da na prvo slušanje sa strane kao gost zvuči izuzetno čisto,bas je stvarno konkretan i jak,visoki čisti "režu" i oduševite se kao zvuči,ali nekako poslije nekog perioda kad radite to počinje da smeta jer se nekako u svemu tome gubi kontrola posebno vokala.A znamo je najvažnije za pjevača-da duge svirke odradi a da ne "pukne" kako mi to kažemo...Čini mi se da bi u diskotekama i za tehno muziku bile savršene,bukvalno je ne možete utjerati u pik. Još nešto,imam iskustva sa EV i DYNACORD i sa tehnikom,nisam ni sa EQ uspio ispeglati taj oštri jaki zvuk,koji se nekome sviđa a nekome ne.Mogu kratko reći-zvuk mi se sviđa ali mi smeta u radu ...
Ali ja sam postavio pitanje za JBL PRX i to je tema, a zanima me šta se to dobije osim težine sa kutijom 615 u odnosu na 515 i da li to vrijedi 1000 eura jer dok prodam ove za 1300 za nove je cijena 2300 eura. I u čemi je caka sa podatkom da u 615-ci ima dva pojačala po 500 W a u 515-ci 400w + 100w.Koliko u stvari visokotonac stvarno koristi od toga.Ili je to trik da bi se moglo reći da kutija ima 1000 W .Ili treba gledati db. Isto je slučaj sa Yamahom i njenih 850w LF i 450w HF.
Hvala
gogo je offline   Reply With Quote
Star 22.01.2012, 02:04   #7
harepa50
Banovan!

Standard

Inače sa previše doziranjem visokih u mixu, ili na bilo koji drugi način, dolazi do slušalačkog zamora. To je to o čemu pričaš.

To sa tim biamping fazonom 500W+500W, mislim da je zbog jednakog prostiranja visokih i srednjih/basova u prostoru, tj. da bass ne "prekrije" visoki i obratno. Mada ne mora da znači kada je kod te Yamahe, pojačalo za HF driver duplo slabije a visoki opet režu, može na to da utiče njen driver koji je 2".
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 04:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije