|
![]() |
#31 | |
Odomaćeni član
|
![]()
Sinisa, 18tica koju koristimo ima sledece specifikacije:
GENERAL SPECIFICATIONS Nominal Diameter 462mm (18 in) Rated Impedance 8 ohms AES Power 1800W Program Power (1) 3600W Peak Power (2) 10000W Sensitivity (3) 98 dB Frequency Range (4) 32 - 2500 Hz Power Compression @ -10 dB (5) 0.7 dB Power Compression @ -3 dB 1.3 dB Power Compression @ 0 dB 2.2 dB Max Recomm. Frequency 300 Hz Recomm. Enclosure Volume 110 ÷ 350 lt. (3,88 ÷ 12,36 cuft) Minimum Impedance 6,6 ohms at 25°C Max Peak To Peak Excursion 70 mm (2,75 in) Voice Coil Diameter 135 mm (5,3 in) Voice Coil Technology split winding, 4 layers copper clad aluminum wire Suspension Triple Roll Polycotton Cone Straight Ribbed, Treated Paper THIELE SMALL PARAMETERS (6) Fs 34 Hz Re 4,7 ohms Sd 0,1134 sq.mt. (189,9 sq.in.) Qms 8,7 Qes 0,29 Qts 0,28 Vas 149 lt. (5,1 cuft) Mms 261 gr. (0,58 lb) BL 30 Tm Linear Mathematical Xmax (7) ±14 mm (±0,55 in) Le (1kHz) 2,11 mH Ref. Efficiency 1W@1m (half space) 95,1 dB Mislim da ce ti podebljani delovi dovoljno reci o drajveru koji koristimo. Dakle 10KW pik power je deklarisao proizvodjac, nismo ga mi izmislili. Dodato: Citat:
Promijenjeno od MarjanMilosevic (29.01.2012 u 14:59 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Odomaćeni član
|
![]()
:-)
|
![]() |
![]() |
#33 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Sto se tice 18" cista marketinska LAZ koja se protivi svim logickim i ostalim zakonima elektroakustike-postavicu pitanje-ako 800w rms 18" zvucnik ima spulnu od 5"(pick power max.3200w)-koliku spulnu treba da ima zvucnik(moze i dupla)za 10 000w peac power ili 5000w program ili 2500w rms(po normalnoj kalkulaciji)ili po navedenoj-1800 rms-3600w program-a 10 000 umesto 7200w peac-mada i u tu brojku neverujem apsolutno?Dali je moguce da ako ta revolucionarna tehnologija postoji nekoriste je masovno ozbiljni brendovi u ovom svetu?Vec se zadovoljavaju sa znatno manjim snagama?Naravno ova moja izjava nije uperena protiv Bold Audia ili njihovih proizvoda-vec uopsteno...Nazalost par puta u svojoj karijeri sam se susreo sa izjavama o fascinantnim razglasima koji prkose svim dosadasnjim proizvodima-pokrivaju extremno veliki broj ljudi sa mizerno malim kolicinama kutija-ali nikad to nisam doziveo-iako je bilo dobrih rezultata-uvek se sve svelo na kraju na staru-sto veci broj kutija-jaci razglas-u ovom slucaju cu vam postaviti pitanje-ko ce svirati na ozvucenju za koje nije cuo makar 100 puta?Nevezujem sada ovo za zvuk-vec samo psiholosku barijeru u glavama korisnika brendova-ne samo usko vezanih za ovu temu vec uopste?JA prvi nebih eksperimentisao puno-dovoljno smo platili nasu skolu BURI i ja,ono sto znamo kako radi to i trazimo i pruzamo.Ovo pisem zato sto je rental nasa osnovna delatnost-i zadovoljan klijent jedini nacin da obezbedimo naredni posao-oni koji placaju(gde spadaju dosta ozbiljna imena nase estrade)cesto iako im donesete bolji razglas(po svim merilima-od zvuka do cene)i to za isti novac traze stari jer je"bolji,topliji,jaci ili slabiji,lepsi...".Navescu vam primer na kraju ovog posta gde jedan nas ozbiljan klijent posle par sugestija oko kvaliteta zvuka Turbosounda Aspecta-i korekcije po njegovoj zelji na uporednom testu ovog i RCF NX-a na kome je svirao pre toga-iako sam cuje i priznaje da je neuporediva razlika izmedju ova 2 sistema odbija da predje na Turbosound jer je prejak i previse ga ima u zatvorenom prostoru-ma sta god to znacilo.Ovo navodim ne u smislu degradiranja njega kao licnosti ili velicine u svom poslu vec kao primer da je i navika-i brend ispred zvuka samog razglasa.
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Godfather
|
![]()
Nisam hteo da se mešam u raspravu, jer smatram da nisam dovoljno "potkovan" da se raspravljam o ovako nečem, ali ono što mogu da kažem, iz ličnog iskustva, je sledeće:
Jedini sistem za koji znam, a da može da se kosi sa zakonima fizike, je sistem pokojnog Vladete Dragićevića. Sve ostalo je, kao što Siniša kaže:"marketinska LAZ koja se protivi svim logickim i ostalim zakonima elektroakustike". Možete da me napljujete za ovo koliko hoćete, ali je ovo jedini sistem za koji mogu da kažem da zvuči sjajno, a ima ogromnu snagu.
#35 |
Odomaćeni član
|
![]()
Vaxter,
Neznam na sta mislis? I neznam na sta aludiras kad kazes da se nesto kosi sa zakonima fizike? Budi malo specificniji pa da razjasnim nesto ako nije jasno. Nema tu marketinga, samo fizike :-) |
![]() |
![]() |
#36 |
Godfather
|
![]()
Ako niste čuli rad familije Dragićević nemam šta da mogu da pojasnim i budem precizniji.
![]()
#37 | ||
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
Razlika je u tome sto ovaj drajver koristi 4 sloja u namotaju a zica je kvadratnog preseka (dakle nije okrugla) i ista je aluminiumska sa bakrenom kosuljicom. Ako na ovo i dodas da je drajver ukupno 12.5kg a koristi neodimiumski magnet, onda mozes zamisliti koja je to snaga magneta. te tezine su imali najveci feritni drajveri na trzistu. I nije tacno da veliki brendovi ne koriste upravo ovakve drajvere. Ako snas ko su Clair Brothers, a trebalo bi da znas, e u njihovom najnovijem subwooferu je upravo ovaj drajver. Model mozes izguglati kao Crair BT218 jer nesmem da postavljam linkove. Ali imas sliku u prilogu. Nexo RS18 takodje koristi varijantu ovog istog drajvera i jos nekoliko firmi. Proizvodjac istog je 18Sound i ako oni lazu onda i mi lazemo. Dodato: Citat:
Dodato: E i da nisam cuo za Dragicevica. Nisam iz Sbije. A nije veromatno familija Radicevic cula ni za mene :-). Bez namere da budem sarkastican neznam o cemu pricas, cuo si to i nemam razloga da ti ne verujem. Promijenjeno od MarjanMilosevic (29.01.2012 u 20:31 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
#38 |
Odomaćeni član
|
![]()
Zaboravio sam sliku da stavim od Clair BT218.
I da napomenem za one koji neznaju ko su Clair Brothers. To je najveca tour companija na svetu. E oni koriste iste 18" drajvere kao Bold Audio :-). |
![]() |
![]() |
#39 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 15.11.2011
Mjesto: Melmac
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: drombulje
![]() |
![]()
Koje pojacalo je predvidjeno da tera ta 4 basa ?
|
![]() |
![]() |
#40 |
Odomaćeni član
|
![]()
Labgruppen PLM14000 :-), jedan kanal na jednu kutiju.
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|