|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ne brini, imaces ti prilike da pomognes jer uvijek ima neko ko manje zna. Vazna je dobra volja.
Mozes ti i Acid i Orion Studio da koristis kao Host za Kontakt ako su ti zgodniji za rad, sve je to u sustini ista prica i nekih posebno velikih razlika nema sem u specificnosti pojedinih programa za odredjene namjene. Preporucio bih ti Orion Studio prije svih koje si nabrojao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.11.2011
Downloads: 0
Uploads: 4
Rekao HVALA: 10
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Kad smo kod Oriona, jedno pitanje!?
Kad redjam boje(semplove) recimo da napravim ritam neki. Poredjam odredjen broj i dalje ne mogu jer fizicki ne moze da stane, nemogu recimo da skrolujem prozor da bih mogao da ubacim jos koji sempl. Znas li kako to da resim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Cek', cek', polako. Kakve samplove redjas, gdje ih pobogu redjas ? Mislim da si postavio pitanje sasvim pogresno. To ti garant redjas midi note. Ti si, k'o da gledam u Pattern modusu a napravio si prekratak Pattern. Predji u Linear modus pa tu onda redjaj do mile volje ili ako hoces da ostanes u Pattern modusu (sto i jeste ona specificnost Oriona o kojoj sam pisao u proslom postu) onda napravi na pocetku Pattern od onoliko taktova koliko ti treba.
Promijenjeno od tranzit (07.02.2012 u 00:10 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Ne ne, pogresno si shvatio! Redjam semplove, za drum, prvo kick pa hi hat, pa dobos pa tako dalje jedan ispod drugog, i onda posle odredjenog broja nema vise mesta.
E sad ja znam da me samo ekran ogranicava, to jest rezolucija laptopa. Ali ne mogu da verujem da je to u pitanju, i da nema neka caka da se taj prozor sa semplovima nekako poveca. Moram napraviti screenshot, tesko mi da ti ovako objasnim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
U kojem VST instrumentu redjas te samplove ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Insert>Drums>Empty[Stereo]
I tu redjam drum semplove. Ne u VSTi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Možeš preko Awave-a konvertirat korgove semplove u SF2 format i u FL Studiju imaš pluginove FL Soundfont Player i DirectWave, oni otvaraju SF2, efekte si dodaješ po ukusu.
Sledeći član vam se zahvalio vingula za ovaj koristan post: | Stexman (07.02.2012) |
![]() |
Favoriti |
|
|